Breaking

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Έκκληση Ελλήνων γιατρών για εμβολιασμό παιδιών: Θα είναι καταστροφικό!

261983742_489256375844696_5957923518416832261_n-940x450

Τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες μίλησαν  στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στ. Δαμιανίδη. O κ. Σάκης Καλογερίδης μοριακός βιολόγος, ο γαστρεντερολόγος κ. Παναγιώτης Παπαγιαννάκης και ο ψυχίατρος κ. Γιώργος Σύρπης, ανέπτυξαν για ακόμη μία φορά ενδιαφέροντα θέματα και έδωσαν απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα.

«Ζούμε την καινούργια παραλλαγή του ιού, την Όμικρον. Έχει εξαπλωθεί σε περίπου 38 χώρες, με τουλάχιστον διπλάσια ταχύτητα μετάδοσης από τη Δέλτα», ανέφερε ο κ. Καλογερίδης.  «Το περίεργο είναι ότι, φαίνεται να μην έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές, λες και εξελίχθηκε ξεχωριστά. Έχουμε 32 μεταλλάξεις πάνω στην ακίδα, σε σχέση με τη Δέλτα που έχει 16. Μέχρι τώρα οι αναζητήσεις που γίνονται για να διαπιστωθεί με ποιο άλλο γονιδίωμα συγγενεύει, δεν έχουν αποτέλεσμα. Αυτό είναι ύποπτο. Υπάρχουν πολλές θεωρίες, το πιο πιθανό σενάριο είναι  όταν ένας ιός δεν αντιμετωπίζεται σωστά από το ανοσιακό σύστημα, τότε ξεφεύγει με αποτέλεσμα να κάνει μεταλλάξεις. Πιο ανησυχητικό είναι όταν δύο ιοί βρεθούν στον ίδιο ξενιστή, για παράδειγμα ο ιός της γρίπης ή ο HIV μαζί με Sars cov 2 (σ.σ. τον ιό που προκαλεί την covid). Πολλές φορές τα γονιδιώματά τους είναι δυνατόν να έρθουν κοντά και να ανταλλάξουν γονίδια. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για έναν ανασυνδυασμό κι έναν καινούργιο μεταλλαγμένο ιο .Οι συνάδελφοι που ασχολούνται εξειδικευμένα με την Όμικρον πιστεύουν ότι πιθανόν  αυτή η μετάλλαξη είναι λιγότερο λοιμογόνος και από τη Δέλτα. Αυτό είναι το καλό σενάριο», πρόσθεσε.

«Συμβαίνουν αυτά όταν ο εμβολιασμός γίνεται πάνω στην έξαρση» είπε ο κ. Παπαγιαννάκης. «Όταν προκαλείς πίεση και όταν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο ιικό φορτίο, προμοτάρεις το σύνολο των μεταλλάξεων. Η Όμικρον είναι μια ενδημική μορφή που δε δημιουργεί τόσα πολλά προβλήματα, αύριο μεθαύριο όμως, μπορεί να υπάρξει μια πολύ πιο δυνατή παραλλαγή” συνέχισε ο γνωστός γαστρεντερολόγος . “Όταν έχουμε τόσα πολλά κρούσματα, τόσο αυξημένα λύματα και πας και εμβολιάζεις, αυτό δεν αντιμετωπίζεται με το τείχος ανοσίας που αυτοί θεωρούν ότι μπορεί να γίνει. Εμείς έχουμε πει χιλιάδες φορές οτι δεν γίνεται  τείχος ανοσίας. Αναγκαστικά ένα κομμάτι του ιού θα διαφύγει. Συνήθως η πορεία είναι να εξασθενεί ο ιός με τις μεταλλάξεις, αλλά δεν αποκλείεται να προκύψει κάτι πολύ ισχυρό, με όλη αυτή την πίεση που ασκείται», σημείωσε.

Αναφορικά με το εάν ο εμβολιασμός είναι αποτελεσματικός, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι «η διεισδυτικότητα του εμβολίου ακόμα και για τη Δέλτα, ενώ αρχικά είναι δυνατή και φτάνει τον πρώτο μήνα το 80%, ακόμα και το 90%, τον επόμενο μήνα πέφτει τραγικά και μπορεί να φτάσει και κάτω από το 50%».

«Μέχρι και πριν από 10 χρόνια, όταν  η αποδοτικότητα  ενός εμβολίου έπεφτε κάτω από το 50% , τα εμβόλια αυτά αποσύρονταν» τόνισε ο κ. Καλογερίδης. «Αυτό που πρέπει να πούμε είναι  ότι οι εμβολιασμένοι θα συνεχίσουν και να νοσούν και να μεταδίδουν και μάλιστα πολύ πιο εύκολα από τους ανεμβολίαστους (σ.σ. άρθρο δημοσιευμένο στο επιστημονικό περιοδικό Lancet). Από τη στιγμή που υπήρξε και η δήλωση του Προέδρου του ΠΟΥ , για τη δραματική έκπτωση της προστασίας των εμβολιασμών, που σημαίνει οτι ο ρόλος των εμβολίων αφορά πλέον μόνο την ατομική και όχι τη συλλογική προστασία, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο συνεχίζω εγώ και οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος να βρίσκεται σπίτι του, ενώ θα μπορούσε πολύ εύκολα να εργάζεται με rapid test», είπε.

«Τα εμβόλια χάνουν την αποδοτικότητά τους. Το παραδέχονται πλέον και οι ίδιοι» ανέφερε ο κ. Παπαγιαννάκης.

Αναφορικά με την πιθανότητα οι αυξητικές δόσεις των εμβολίων να ενεργοποιήσουν ή να επανενεργοποιήσουν προβλήματα  μέσα στον οργανισμό μας, οι ειδικοί υποστήριξαν ότι είναι πολύ πιθανό.

«Είχαμε και παλαιότερα ενδείξεις οτι με τα συγκεκριμένα σκευάσματα με την τοξική ακίδα που παράγεται, εκτός από βλάβες στα αγγεία και αλλού, υπάρχει και ο κίνδυνος μακροπρόθεσμα να δούμε καρκίνους και αυτοάνοσα. Κάθε φορά που κάνεις μία ενισχυτική δόση, είσαι αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση» τόνισε ο κ. Παπαγιαννάκης, ενώ ο κ. Καλογερίδης μοριακός Βιολόγος, εξήγησε στη συνέχεια αναλυτικά, τον τρόπο με τον οποίο  η τοξική πρωτεΐνη, μπορεί να προκαλέσει αναστολή της  επιδιόρθωσης του DNA.

«Μετά τον εμβολιασμό με το γενετικό σκεύασμα, παρατηρείται έξαρση  σε άτομα που είχαν καρκίνο σε ύφεση ή ένα αυτοάνοσο» συνέχισε ο κ. Παπαγιαννάκης. «Για παράδειγμα γυναίκες με καρκίνο του μαστού νόμιζαν ότι το είχαν αφήσει πίσω τους και ξαφνικά μετά τον εμβολιασμό, υποτροπίασαν. Ή βλέπουμε υποτροπή σε αυτοάνοσα ρυθμισμένα».

«Από τη στιγμή που υπάρχουν πειράματα και  εργασίες που μιλούν για τέτοιου είδους διαταραχές σε μοριακό επίπεδο, θα έπρεπε οι άνθρωποι που παρασκευάζουν και διαθέτουν τα εμβόλια αυτά στο γενικό πληθυσμό, να το ξανασκεφτούν”», συμπλήρωσε ο κ. Καλογερίδης.

«Είναι καταστροφικό το ότι προωθούν τον παιδικό εμβολιασμό. Λένε ότι τα παιδιά είναι δεξαμενές ιικού φορτίου Τι θέλουν να  καταφέρουν; Πρόκειται για έγκλημα. Είναι γνωστό οτι όταν ο άνθρωπος είναι στην παιδική ηλικία, τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα» ανέφερε ο κ. Παπαγιαννάκης.

“Τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή στα αυτοάνοσα”, συνέχισε ο κος Καλογερίδης. “Ο πιο πιθανός και ο πιο επιρρεπής ιστός που είναι εύκολο στα παιδάκια να γίνει νεοπλαστικός, είναι ο αιμοποιητικός ιστός. Μιλάμε δηλαδή για περιπτώσεις λευχαιμίας. Δεν υπάρχει λόγος για εμβολιασμό των παιδιών, τα ποσοστά είναι πάρα πολύ χαμηλά”.

Αναφορικά με το εάν και κατά πόσο υπάρχουν κυτταρικές σειρές μέσα στα εμβόλια ο κ. Καλογερίδης εξήγησε ότι αυτή η δημιουργία κυτταρικών σειρών, ξεκίνησε μετά τη δεκαετία του 70.

“Έπαιρναν κύτταρα από έμβρυα που είχαν υποστεί μη θεραπευτικές αποβολές, δηλαδή εκτρώσεις που δεν έγιναν για θεραπευτικούς σκοπούς. Το πρόβλημα είναι πνευματικό,  Φυσικά και έχει δικαίωμα κάποιος να έχει ηθικό δίλημμα. Για εμάς τους Χριστιανούς όταν το περιεχόμενο προέρχεται από έμβρυα που στην ουσία δολοφονήθηκαν, μπορεί να αποτελεί έναν πολύ σοβαρό λόγο να θεωρούμε οτι δε θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε αυτή τη μέθοδο εμβολιασμού”.

Ο κ. Καλογερίδης εξήγησε αναλυτικά και τη δράση των νανοσωματιδίων, υπογραμμίζοντας ότι λόγω της χαμηλής διαλυτότητας τους έχουν τη δυνατότητα να συσσωρεύονται στον ανθρώπινο οργανισμό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι επιστήμονες σχολίασαν και το ενδεχόμενο κοινωνικού διαχωρισμού στα παιδιά, με τις ταμπέλες των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων.  “Πρώτα οι γονείς θα σκοτωθούν μεταξύ τους, οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι και  μετά θα περάσει στα παιδάκια”, υποστήριξε ο κος Καλογερίδης. “Δημιουργούνται κλίκες, ομάδες ατόμων που μέχρι χθές μπορεί να έπιναν μαζί καφέ, διαχωριζονται πλέον. Αυτό δημιουργεί μια έντονη κοινωνική διάκριση , μια εχθρότητα. Η δηλητηρίαση γίνεται από τους γονείς” .

Ο γνωστός ψυχίατρος Γιώργος Σύρπης μίλησε για εξαθλίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας:

“Η κατάργηση του αυτεξούσιου είναι το πιο σημαντικό. Γίνεται εξαθλίωση της προσωπικότητας του ατόμου. Ο καθένας έχει το αυτεξούσιο να αποφασίζει εάν θα εμβολιαστεί ή όχι .Δεν μπορείς εσύ να του το  επιβάλλεις με πρόστιμο, υποχρεωτικά οριζόντια σε μια ηλικία άνω των 60 ετών, ενώ παράλληλα υπάρχει φαρμακευτική θεραπεία”.

Έχουμε αύξηση 33% στα ψυχιατρικά περιστατικά, συνέχισε ο κος Σύρπης.” Οι ανθρωποκτονίες είναι από τις επιπλοκές που δημιουργούνται. Πλέον ο κόσμος δε μπορεί να χειριστεί τις καταστάσεις αυτές, βάλλεται ψυχοσωματικά.Ο κόσμος πρέπει να τηρεί τα μέτρα προστασίας, να συζητάει με τους φίλους και την οικογένειά του ο καθένας  και να μην μένει στο σπίτι. Έχουμε αναζωπύρωση ψυχώσεων.  Θέλω να πω στον κόσμο να μην ανησυχεί, να είναι αισιόδοξος και οτι θα πρέπει να φροντίσουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Αυτό είναι που λείπει από το ΕΣΥ.

Στη συνέχεια της εκπομπής, απαντήθηκαν από τους επιστήμονες ερωτήσεις ακροατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου