Breaking

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Γερμανία: Νέα περιοριστικά μέτρα για όλους μετά τα Χριστούγεννα

 

Share

Περιορισμούς στη δημόσια ζωή και στην επικοινωνία και για τα εμβολιασμένα άτομα μετά τα Χριστούγεννα, αναμένεται να ανακοινωθούν απόψε στη Γερμανία,κατά τη διάσκεψη της ηγεσίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με εκπροσώπους των αρχών των κρατιδίων.

Σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης της διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί υπό τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, «το αργότερο από τις 28 Δεκεμβρίου θα επιτρέπονται ιδιωτικές συγκεντρώσεις το πολύ 10 ατόμων -είτε εμβολιασμένων είτε όσων έχουν αναρρώσει από covid -σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αυτό θα πρέπει να ισχύει ιδιαίτερα για τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Ωστόσο, η φράση «το αργότερο» δίνει στα ομοσπονδιακά κρατίδια τη δυνατότητα να εφαρμόσουν το βήμα εκ των προτέρων.
Οι αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν για την αντιμετώπιση της Όμικρον είναι οι εξής:

Από τις 28 Δεκεμβρίου το αργότερο, οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις για τα εμβολιασμένα άτομα θα επιτρέπονται μόνο με μέγιστο αριθμό 10 ατόμων. Συγκεκριμένα, τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι θα πρέπει να περιοριστούν.

Στη συνέχεια, τα κλαμπ και οι ντίσκο θα κλείσουν εντελώς.

Μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται χωρίς θεατές.

Συνιστάται ένας προληπτικός αυτοέλεγχος για όλες τις ιδιωτικές συναντήσεις. Αυτό θα πρέπει να ισχύει ιδιαίτερα για συναντήσεις με ηλικιωμένους».

Οι νέοι κανόνες δεν θα επηρεάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέντρικ Γουστ. “Νομίζω ότι το μεγάλο ρεβεγιόν δεν μπορεί να γίνει φέτος – δυστυχώς ξανά. Αλλά η Όμικρον δεν θα συγχωρήσει καμία αμέλεια αν δεν προσέξουμε τώρα»,πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων είχε ανακοινώσει ότι λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Ομικρον, υπάρχει
«ανάγκη δράσης» για τις επόμενες ημέρες. «Πρέπει να προετοιμαστούν αποτελεσματικά, συντονισμένα αντίμετρα σε εθνικό επίπεδο για τον έλεγχο της πανδημίας», αναφέρει η έκθεση.

Ειδικότερα για τους ηλικιωμένους και άλλα άτομα με γνωστό κίνδυνο σοβαρής νόσησης από Covid-19, απαιτείται «η μέγιστη επείγουσα δράση».

Δεν αρκούν οι ενισχυτικοί εμβολιασμοί

Τα μοντέλα έδειξαν ότι οι ενισχυτικοί εμβολιασμοί από μόνοι τους δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί το κύμα Όμικρον, αλλά ότι ήταν  απαραίτητοι «πρόσθετοι περιορισμοί  επαφών».

«Εκτός από τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις, ο πληθυσμός πρέπει να κληθεί να ελέγξει ενεργά τη μόλυνση», ανέφεραν οι ειδικοί. «Αυτό περιλαμβάνει την  αποφυγή μεγαλύτερων συγκεντρώσεων, τη συνεπή χρήση μάσκας FFP2, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και την αυξημένη  χρήση rapid test σε συγκεντρώσεις  πριν και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου».

«Ταυτόχρονα, η εκστρατεία εμβολιασμού θα πρέπει να  ενταθεί σημαντικά . Οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί, καθώς και ο πρώτος και ο δεύτερος εμβολιασμός, πρέπει να συνεχιστούν και να επιταχυνθούν περαιτέρω τις ερχόμενες γιορτές με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

«Νέα ποιότητα της πανδημίας»

«Εάν συνεχιστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον στη Γερμανία, ένα  μέρος του πληθυσμού θα αρρωστήσει ή θα μπει σε καραντίνα ταυτόχρονα», αναφέρει η έκθεση. «Αυτό θα ασκούσε ακραία πίεση στο σύστημα υγείας και σε ολόκληρη την κρίσιμη υποδομή της χώρας μας»

Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ ζήτησε εκ νέου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επεκτείνει το νομικό πλαίσιο για την πολιτική του κορωνοϊού.

«Είναι ένα κύμα ή ένας τοίχος που μας έρχεται; Και πώς πρέπει να αντιδράσει η χώρα; Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα θα ήταν να πετάξουμε την παλιά ιδεολογική ακαταστασία στη θάλασσα» είπε ο Ζέντερ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν επίσης δυνατό και πάλι ένα γενικό lockdown, δηλαδή κλείσιμο καταστημάτων ή σχολείων.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ έχει αποκλείσει πάντως ένα τέτοιο μέτρο για την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα.

naftemporiki.gr

*Μετά από αυτό,υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα συνεχίσει να δίνει με την σειρά της το κακό παράδειγμα;Και μάλιστα λίγο πρίν τα Φώτα;

Τα Θεοφάνεια δεν αγιάστηκαν τα νερά και πήγαμε κατά διαόλου.

Δις εξαμαρτείν όλεθρος το σατανίζειν  ,ου χρή  φιλοσοφείν!

Aπτά Αποτελέσματα 2020:

Kαλοκαίρι η χαρά του Νέρωνα ,χειμώνας η χαρά του Νεκροθάφτη.

Πόνος, ασθένεια, θάνατος με από και χωρίς covid..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου