Breaking

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Ιταλοί γιατροί λένε τα αυτονόητα: “Με τέτοια διασπορά, θα έπρεπε να…χαλαρώσουμε τα μέτρα”

ιταλια μετρα

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας προέτρεψαν τη Δευτέρα την ιταλική κυβέρνηση να χαλαρώσει τα μέτρα κατά του COVID-19, λέγοντας ότι διαφορετικά η χώρα κινδυνεύει να «παραλύσει» καθώς εξαπλώνεται η εξαιρετικά μολυσματική μετάλλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, τα άτομα που έχουν έρθει σε στενή επαφή με έναν πάσχοντα από COVID-19 πρέπει να αυτοαπομονωθούν για επτά ημέρες εάν έχουν εμβολιαστεί και για 10 ημέρες εάν δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο Nino Cartabellotta, επικεφαλής του ιδρύματος υγείας Gimbe, είπε ότι κάθε θετικά διεγνωσμένο άτομο είχε, κατά μέσο όρο, πέντε έως 10 στενές επαφές και προέβλεψε ότι μέσα σε δύο εβδομάδες περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Ιταλία θα μπορούσαν να έχουν προσβληθεί από τον COVID-19.

«Αυτό θα σήμαινε ότι μπορεί να υπάρχουν πέντε έως 10 εκατομμύρια επαφές που θα σταλούν σε καραντίνα, και αυτό δεν είναι δυνατό», είπε ο Cartabellotta στο Radio Cusano Campus.

Ο Fabrizio Pregliasco, ένας ιολόγος, σχολίασε επίσης: «Είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτό το στάδιο και με αυτή τη διάχυση της Όμικρον, πρέπει να εξετάσουμε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουμε, διαφορετικά οδεύουμε προς ένα γενικευμένο lockdown».

Η Ιταλία κατέγραψε κύμα κρουσμάτων στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, καταγράφοντας τρεις διαδοχικές ημέρες ρεκόρ νέων ημερήσιων κρουσμάτων, που κορυφώθηκαν στις 54.762 το Σάββατο.

Η κυβέρνηση ενίσχυσε τους περιορισμούς την περασμένη Πέμπτη για να περιορίσει τις αυξανόμενες μολύνσεις, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης όλων των δημόσιων εορτασμών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και του κλείσιμο των ντίσκο και των νυχτερινών κέντρων μέχρι τις 31 Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η μαζική κοινωνικοποίηση.

Ο επίτροπος της κυβέρνησης για τον COVID-19, Francesco Paolo Figliuolo, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι υγειονομικοί υπάλληλοι εξετάζουν το ενδεχόμενο ανανέωσης των υγειονομικών μέτρων.

Ορισμένοι πολιτικοί έχουν πει ότι τα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα δεν θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα εάν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Ακούστηκε επίσης το ότι οι μελλοντικοί περιορισμοί θα πρέπει να στοχεύουν μόνο αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν.

«Εάν υπάρχουν περιορισμοί που πρέπει να επιβληθούν, θα πρέπει να είναι στους αντιεμβολιαστές», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν το 80% όλων των Ιταλών έχουν ολοκληρώσει έναν αρχικό κύκλο εμβολιασμού με δύο δόσεις, ενώ το 29% έχει λάβει μια τρίτη δόση, που θεωρείται ως η καλύτερη προστασία έναντι της Όμικρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου