Breaking

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Άστοχα και βεβιασμένα τα δημοσιευμένα της επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” Μαρίας Πρωτόπαππα

Με γνωστές και ξεπερασμένες πρακτικές που δεν αφορούν στην πραγματική και με σοβαρότητα αντιμετώπιση των προβλημάτων, η επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας” κ. Μαρία Πρωτόπαππα ζητά με επιστολή της τη σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ως ελάχιστο μέτρο, με αφορμή το σημερινό Νομοσχέδιο για τις ιαματικές πηγές στην ολομέλεια της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση κρατικής ανώνυμης εταιρείας υπό την ονομασία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» (Ι.Π.Ε. Α.Ε.) για τη διαχείριση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της χώρας δεν αφορά στους Δήμους που έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση των φυσικών τους πόρων ως ιαματικών και έχουν λάβει ή βρίσκονται σε διαδικασία λήψης των Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας (ΕΣΛ) των εγκαταστάσεών τους, όπως έχει κάνει ήδη ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Η δημοτική Αρχή κ. Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη, από την πρώτη στιγμή που το Νομοσχέδιο βρισκόταν ακόμη στο στάδιο της διαβούλευσης, αντέδρασε με σωστό τρόπο, συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (ΣΔΙΠΕ), πέτυχε ουσιαστικές και θετικές εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο σχέδιο Νόμου, ουσιαστικά, το Υπουργείο θα είχε τη δυνατότητα να εντάξει στην Ι.Π.Ε. Α.Ε. όποια ιαματική πηγή ήθελε, αγνοώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και απαλλοτριώνοντας, ουσιαστικά, την ακίνητη περιουσία των ΟΤΑ. Στο δεύτερο σχέδιο, το Υπουργείο εξαιρούσε τις ιαματικές πηγές που έχουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας αλλά για όλες τις άλλες περιπτώσεις συνέχιζε να επιμένει στην εντελώς παράλογη λογική της αρπαγής των δημοτικών περιουσιών.

Σήμερα, τίθεται στη Βουλή το τρίτο σχέδιο Νόμου, το οποίο ουσιαστικά εμπεριέχει όλες τις αλλαγές που έχουμε εισηγηθεί ως φορείς. Ειδικά για την περίπτωση του Δήμου μας, όπου υπάρχει Ειδικό Σήμα Λειτουργίας θα χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου η ιαματική πηγή να ενταχθεί στην Ι.Π.Ε. Α.Ε.. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα πρέπει εντός τριών μηνών από την ψήφιση του νόμου το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση ότι θέλει να αξιοποιήσει την πηγή του. Στη συνέχεια θα έχει τρία χρόνια προκειμένου να καταθέσει οικονομοτεχνική μελέτη αξιοποίησης στην Ι.Π.Ε., και πέντε χρόνια για να τελειώσει τις εργασίες. Σύνολο οκτώ από την ψήφιση του νόμου.

Στην προσπάθειά της να δημιουργήσει εντυπώσεις, γίνεται αντιληπτό πως, για ακόμη μία φορά, η κ. Πρωτόπαππα με κάθε ανύπαρκτο πρόσχημα προσπαθεί να παράξει πολιτική και να καταστροφολογήσει, χρησιμοποιώντας άστοχες και βεβιασμένες επιστολές με αναληθή στοιχεία, που έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει μόνο πολιτικό θόρυβο.

Η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη σεβόμενη την εμπιστοσύνη των συνδημοτών της, παράγει ουσιαστικό έργο και αποδεικνύει καθημερινά ότι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε προσωπική φιλοδοξία και πολιτική σκοπιμότητα θέτει το καλό και το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου