Breaking

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ! SILVER ALERT ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΧΑΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ – ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΒΑΡΚΕΣ, ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟ [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

lamia3-1536x1160

Τεράστια είναι η καταστροφή που έχει υποστεί το Κόμμα Λαμίας, καθώς το νερό έχει μπει μέσα στα σπίτια και μάλιστα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαμιέων, Ευθύμιο Καραΐσκο, απεγκλωβίστηκαν τις προηγούμενες ώρες περίπου 100 άτομα, ανάμεσα τους και ηλικιωμένοι τους οποίους κουβαλούσαν στην πλάτη.

Το νερό από την υπερχείλιση του ποταμού, μπήκε στα σπίτια και χρειάστηκε η επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων και της Π.Ε. Φθιώτιδας, οι οποίοι μαζί με τους πυροσβέστες και την 7η ΕΜΑΚ δίνουν πραγματική μάχη από το πρωί της Κυριακής, για να σώσουν τους κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί και κυρίως τα ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα.

Όπως βλέπετε από τις συγκλονιστικές εικόνες του lamiareport.gr, η επιχείρηση διάσωσης γίνεται πόρτα – πόρτα με βάρκες, γκρέϊντερ, τρακτέρ και όποιο άλλο μέσο μπορεί να προσεγγίσει τα πλημμυρισμένα σπίτια.

lamia-apeglovismos 6-img_5607 2-img_5592_0 lamia3-1536x1160

Αυτοκίνητα έχουν καλυφθεί από το νερό, συνθέτοντας ένα σκηνικό «αποκάλυψης».

Οι δραματικές ώρες του απεγκλωβισμού

Σε αρκετές περιπτώσεις το νερό ξεπέρασέ το ένα μέτρο και χρειάστηκε η επέμβαση της έβδομης 7ης ΕΜΑΚ από τις πρώτες πρωινές ώρες, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία με βάρκες απομάκρυνε τον κόσμο από την περιοχή.

Έχουν πλημμυρίσει σπίτια και πυροσβέστες από την Π.Υ. Λαμίας και την 7η ΕΜΑΚ επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σύμφωνα με το tvstar.gr.

Νωρίτερα περίπου στις 4 το πρωί, όχημα με 2 επιβάτες εγκλωβίστηκε μετά την αερογέφυρας και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Η ΕΜΑΚ έχει μεταφέρει στη περιοχή και την βάρκα που διαθέτει.

ΚΞΓ

ΞΗΓ

Πηγή: lamiareport.gr, lamianow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου