Breaking

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Η «μέρα» του Αγίου Βαρθολομαίου για τους εμβολιασμένους: 50.126 νέα κρούσματα - Το 60% εμβολιασμένοι

 

Χωρίς φραγμούς και δήθεν τείχη ανοσίας από τα εμβόλια, η πανδημία του Covid-19 σαρώνει τη χώρα με τους εμβολιασμένους να αποτελούν τα μεγάλα θύματα των κυβερνητικών ψευδών περί δήθεν εξασφάλισης ανοσίας από τα σκευάσματα που λανσάρονται ως «εμβόλια».

Έχοντας εισέλθει σε μια διαδικασία απλά αύξησης του τζίρου των φαρμακευτικών από τις οποίες αγοράζει η ελληνική κυβέρνηση τα συγκεκριμένα σκευάσματα, η πανδημία έχει προκαλέσει συστημικό πλήγμα στον κοινωνικό ιστό, διαλύοντας την όποια οικονομική δραστηριότητα και είμαστε ακόμα στην αρχή του χειμώνα.

Σήμερα συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 50.126 νέα κρούσματα, 61 νέοι θάνατοι ενώ 619 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 64 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 525 (84.81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 94 (15.19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.782 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 452 (ημερήσια μεταβολή +3.43%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 429 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Οι πολίτες σχηματίζουν καθημερινά ατελείωτες ουρές έξω από φαρμακεία, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα για ένα τεστ κορονοϊού ενώ είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, βιοπαθολόγος και επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, Μαρία Χατζηδημητρίου, πως περίπου το 70% των μοριακών τεστ που πραγματοποιούνται στα διαγνωστικά κέντρα βγαίνει θετικό.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων η απόφαση να ανοίξουν τη Δευτέρα στις 10/1, ελήφθη υπό το πρίσμα της κοινωνικής αδυναμίας να αντέξει εκατοντάδες χιλιάδες γονείς εγκλωβισμένους στα σπίτια τους.

Αυτό καταδεικνύει και την υποκρισία της κυβέρνησης η οποία το 2020 και το 2021 είχε κλείσει τα σχολεία με το 1/10 των κρουσμάτων.

Οι ειδικοί κατέληξαν να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με τις εξής τρεις αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα:

- Ένα επιπλέον self test για την 1η εβδομάδα (10-15 Γενάρη) λειτουργίας των σχολείων, δηλαδή 3 δωρεάν τεστ αντί για 2.

- Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία self test θα τα κάνουν και οι εμβολιασμένοι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

- Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από τη λογική του «σταυρού» κι επεκεινόμαστε σε ελέγχους σε όλους τους μαθητές. Δύο rapid κι ένα self test επιπλέον, πέραν των δύο self test. Δηλαδή πέντε συνολικά.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν συνολικά τρία τεστ.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα ίδια τεστ με τους ανεμβολίαστους μαθητές, δηλαδή τα πέντε που προαναφέραμε. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Όλα αυτά σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη.

Πότε έλεγαν την αλήθεια; Τότε ή τώρα; Τότε κινδύνευαν τα παιδιά και τώρα δεν κινδυνεύουν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου