Breaking

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Έρχεται ομολογία αποτυχίας από κυβέρνηση: «Φρένο» στα περί επέκτασης της υποχρεωτικότητας και μέτρα για ανεμβολίαστους

Θα ακολουθήσουν (επιτέλους) τη λογική;

Τα περί «πανδημίας των ανεμβολίαστων» που υποστήριζε ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδείχθηκαν απάτη! 

Πλέον είναι εμφανέστατο ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν, μεταδίδουν, αλλά και πεθαίνουν από τον κορωνοϊό και έτσι δεν υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική εξήγηση για τα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους. 

Το κορυφαίο περιοδικό British Medical Journal (BMJ) τόνισε ξεκάθαρα σε μελέτη του ότι τα «στοιχεία δεν δικαιολογούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό» και πλέον η κυβέρνηση έχει νομικές ευθύνες για τις αποφάσεις της, καθώς υποχρέωσε (έστω με έμμεσο τρόπο) εκατομμύρια πολίτες να εμβολιαστούν και όμως αυτοί νόσησαν από Covid-19 και μερικοί μάλιστα κινδύνευσαν (ή και πέθαναν). 

Όλο αυτό έχει δημιουργήσει έναν πανικό στο Μαξίμου, καθώς πλέον 20.000 νεκροί ζητούν δικαίωση, το ίδιο και 10 εκατ. πολίτες έχουν καταλάβει ότι όλο το αφήγημα που μετά μανίας συντηρούν ΜΜΕ, «ειδικοί» και πολιτικοί είναι ψεύτικο. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην κυβέρνηση ετοιμάζονται να κάνουν μια επική ομολογία αποτυχίας, καθώς δεν αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για ανεμβολίαστους, ενώ και τα περί επέκτασης της υποχρεωτικότητας (στους άνω των 50 ετών) έχουν μπει στο συρτάρι και θα εξεταστούν εκ νέου στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν και θα υπάρχουν περισσότερα επιστημονικά δεδομένα για την Όμικρον. 

Τις πληροφορίες τις επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είπε ότι τα μέτρα για την εστίαση, τη διασκέδαση και τα γήπεδα (δηλαδή για εμβολιασμένους) θα επαναξιολογηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων την επόμενη εβδομάδα, ενώ πρόσθεσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί.

Μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε, δεν βρίσκονται στο «τραπέζι» άλλοι περιορισμοί και θα επανεκτιμηθεί εάν τα υφιστάμενα μέτρα θα χρειαστεί να μένουν ή θα αίρονται.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν σε περίπου 10 ημέρες, όταν και η κυβέρνηση θα έχει μια εικόνα για τους εμβολιασμούς τους 60άρηδες. Συγκεκριμένα η προθεσμία για τους άνω 60 ετών για να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου είναι στις 16 Ιανουαρίου, μετά θα υπάρχει πρόστιμο 100 ευρώ. 

Τέλος προκύπτουν ορισμένα ακόμη ερωτήματα, καθώς υπάρχει το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να παίρνει πίσω το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών και να παραμένουν μόνο οι περιορισμοί που ήδη υπάρχουν (απαγορεύεται να μπουν σχεδόν σε όλους εσωτερικούς χώρους οι ανεμβολίαστοι). 

Αν η κυβέρνηση τελικά κάνει πίσω, τότε θα είναι μια πραγματική ομολογία αποτυχίας, ενώ παράλληλα θα ανοίξει και η συζήτηση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, καθώς ήδη έχουν πληθύνει οι φωνές που τους ζητούν να γυρίσουν πίσω. 

Να σημειώσουμε ότι στο Μαξίμου θέλουν να «φορτώσουν» τη συγκεκριμένη αποτυχία στον Θάνο Πλεύρη και γι' αυτό ήδη έχουν έτοιμο τον αντικαταστάτη του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου