Breaking

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Αυστραλία: Χιλιάδες παρενέργειες από τα εμβόλια - Προχωρά σε αποζημιώσεις η κυβέρνηση


Η Αυστραλιανή κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού οδήγησε σε δεκάδες χιλιάδες ανεπιθύμητες ενέργειες και προσφέρει οικονομική αποζημίωση σε ορισμένα θύματα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Τοπικό μέσο μετέδωσε την Παρασκευή ότι έως και 79.000 άνθρωποι έχουν υποστεί σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο και η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να μοιράσει πάνω από 600.000 δολάρια ως αποζημίωση σε ορισμένα θύματα.

«Τώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσφέρει αποζημίωση για όσους έχουν αρρωστήσει σοβαρά μετά το εμβόλιο COVID», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Το ειδησεογραφικό τμήμα περιέγραψε πώς ορισμένοι άνθρωποι εμφάνισαν περικαρδίτιδα και μυοκαρδίτιδα λίγο μετά τη λήψη του εμβολίου.

«Υπολογίζεται ότι 79.000 άνθρωποι έχουν υποστεί ανεπιθύμητες αντιδράσεις από τα εμβόλια. Τώρα η κυβέρνηση προσφέρει αποζημίωση. Οι απαιτήσεις κάτω των 20.000 δολαρίων θα χρειαστούν αποδεικτικά στοιχεία από τον γιατρό σας. Απαιτήσεις άνω των 20.000 δολαρίων αξιολογούνται από ομάδα νομικών εμπειρογνωμόνων. Το υψηλότερο ποσό προορίζεται μόνο για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις», εξηγεί το δημοσίευμα.

Ο εμπειρογνώμονας ιατρικού δικαίου Daniel Opare δήλωσε ότι τα έξοδα για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου μπορεί να είναι δαπανηρά.

«Εάν υποφέρετε από περικαρδίτιδα, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να βγείτε από την τσέπη σας, μπορεί να χρειαστεί να επισκεφθείτε καρδιολόγο, μπορεί να χρειαστείτε επεμβάσεις, οπότε είναι σίγουρα σκόπιμο να υπάρχει ένα σύστημα εμβολιασμού για να αποζημιωθούν αυτοί οι άνθρωποι», είπε ο Daniel Opare.

Αλλά για να μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση, τα θύματα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον μία νύχτα στο νοσοκομείο.

Το CDC ενημέρωσε την ιστοσελίδα του τον Νοέμβριο του 2020 για να συμπεριλάβει τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα ως πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο, αλλά εξακολουθεί να συνιστά σε κάθε άτομο άνω των 5 ετών να κάνει το εμβόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου