Breaking

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Υπέρ του Ν.Τζόκοβιτς ο δικαστής: «Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;» - Χάος με την μετάδοση της δίκης - «Έπεσε» το live


Ξεκίνησε η δίκη του Σέρβου τενίστα

Με πολλά προβλήματα ξεκίνησε η μετάδοση της δίκης του Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς το live streaming «έπεσε» λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας! 

Μάλιστα, πριν καν αρχίσει η ακρόαση, παρατηρήθηκαν προβλήματα με την έναρξη λειτουργίας του επίσημου live streaming από το δικαστήριο της Αυστραλίας και προκλήθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις. Μέχρι την έναρξη της ακρόασης, τα ζητήματα δεν είχαν διορθωθεί.

Αρχικά, το δικαστήριο κοινοποίησε έναν σύνδεσμο της εφαρμογής «Microsoft Teams», ο οποίος κατελήφθη γρήγορα με «ανόητους θορύβους», techno μουσική, ακόμα και πορνογραφικό υλικό, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το χάος, λοιπόν, ανάγκασε τους αξιωματούχους να κλείσουν το live streaming, με αποτέλεσμα μια παράνομη εκπομπή, την οποία παρακολούθησαν πολλοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν γνώριζαν πως η ζωντανή μετάδοση είχε «κοπεί».

Πάντως, αν και η ζωντανή μετάδοση επανήλθε, δεν σταμάτησαν τα συνεχή τεχνολογικά ζητήματα - πιθανώς λόγω του τεράστιου διεθνούς ενδιαφέροντος για την υπόθεση, το οποίο οι αυστραλιανές Αρχές φαινομενικά δεν είχαν λάβει υπόψη.

Η δίκη

Ο δικαστής Άντονι Κέλι εξέδωσε διαταγή σύμφωνα με την οποία ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία έξω από το ξενοδοχείο-κέντρο φιλοξενίας για μετανάστες στο οποίο «κρατείται» από τη στιγμή που ακυρώθηκε η βίζα του και έγινε δεκτό το αίτημά του να υποβάλει έφεση για την απόφαση αυτή. Όπως μετέδωσε, μάλιστα, ο Guardian ο Τζόκοβιτς έφυγε από το ξενοδοχείο για να παρακολουθήσει την δίκη μαζί με τους δικηγόρους του.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας πρέπει να βοηθήσει τον αιτούνται να μεταφερθεί στην περιοχή που ζητούν οι δικηγόροι του για τις 10 Ιανουαρίου και να του επιτρέψει να παραμείνει εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλά και να διασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή του στο κέντρο φιλοξενίας όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το θετικό σχόλιο του δικαστή

Πρώτοι άνοιξαν τη διαδικασία οι συνήγοροι του Νόβακ Τζόκοβιτς οι οποίοι παρουσίασαν στο δικαστήριο τα βήματα που ακολούθησε ο πελάτης τους προκειμένου να πάρει την ιατρική εξαίρεση που θα του επέτρεπε να αγωνιστεί στο Australian Open. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο ένας από τους δικηγόρους του Τζόκοβιτς, ο πελάτης του παρέδωσε επίσημη ταξιδιωτική δήλωση και παρείχε τα αποδεικτικά στοιχεία για την εξαίρεση του, παρόλο που δεν απαιτούνταν.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε, μάλιστα, ένα έγγραφο το οποίο έχει περάσει από έναν εξαιρετικά καταρτισμένο ιατρό, έναν καθηγητή και μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών που συστάθηκε από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώρια και στο οποίο αναφερόταν ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπορούσε να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους.

Στο σημείο εκείνο ο δικαστής Κέλι αναρωτήθηκε γιατί το έγγραφο αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή που εξετάζει το αίτημα για βίζα. «Εδώ ένας καθηγητής και μια ομάδα ειδικών έχουν χορηγήσει στον αιτούντα μια ιατρική εξαίρεση. Εκτός από αυτό αυτή η εξαίρεση και ο λόγος για τον οποίο χορηγήθηκε δόθηκε και από μια ανεξάρτητη επιτροπή που συστήθηκε από την τοπική κυβέρνηση της Βικτόρια. Το ερώτημα που με ανησυχεί είναι τι θα μπορούσε να κάνει περισσότερο αυτός ο άνθρωπος;» σχόλιο το οποίο από αρκετούς κρίθηκε ως θετικό για τη στάση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της κυβέρνησης της Αυστραλίας στα πρώτα επιχειρήματα που παρουσίασε υποστήριξε ότι ο δικαστής Κέλι δεν μπορεί να θεωρήσει ότι οι αξιωματούχοι της μεταναστευτικής υπηρεσίας πίεσαν τον Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για τη χορήγηση βίζα με τον κ. Κέλι να απαντά ότι θα βασιστεί στα στοιχεία σχολιάζοντας ωστόσο ότι στις 8 ώρες που παρέμεινε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης ο Τζόκοβιτς κρατικοί αξιωματούχοι «έμπαιναν και έβγαιναν» στον χώρο της συνέντευξης η οποία καταγραφόταν οπότε ο Σέρβος τενίστας θα ένιωθε πιεσμένος.

Η νέα παγίδα της Αυστραλίας

Νομικοί κύκλοι, ωστόσο, προειδοποίησαν από χθες, Κυριακή, ότι ακόμα και αν το δικαστήριο αποφανθεί θετικά υπέρ της έφεσης της πλευράς Τζόκοβιτς αυτό δεν διασφαλίζει ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν θα επικαλεστεί νέους λόγους για να ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου τενίστα.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος Άλισον Μπατίσον που χειρίζεται τέτοιες υποθέσεις για μετανάστες η κυβέρνηση της Αυστραλίας συχνά-πυκνά προχωρά σε αυτή την πρακτική κάνοντας αναφορά σε τρεις υποθέσεις που έχει χειριστεί και τις οποίες κέρδισε στα ομοσπονδιακά δικαστήρια με τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων στη συνέχεια να επικαλείται νέους λόγους ακύρωσης της βίζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου