Breaking

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Το meteo αποδομεί ξανά την «κυβέρνηση των αρίστων»: Το 2021 κάηκαν όσα δάση έγιναν στάχτη τα τελευταία 20 χρόνια!

 

Ακόμα μια έρευνα του meteo.gr αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης.

Μετά την έρευνα που κατέρριπτε τον μύθευμα περί ισχυρών ανέμων το οποίο χρησιμοποιήθηκε από κυβέρνηση και κανάλια της «λίστας Πέτσα» για να δικαιολογηθεί η απόλυτη καταστροφή του τελευταίου πνεύμονα της Αττικής, τώρα νέα έρευνα δείχνει πως το σύνολο της καμένης έκτασης μέσα στο 2021 είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών.

Συγκεκριμένα, με βάση τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές, κατά τη διάρκεια του 2021 χαρτογραφήθηκαν στην Ελλάδα 84 συμβάντα δασικών πυρκαγιών, τα οποία κατέκαψαν συνολική έκταση που ξεπερνά τα 1.300.000 στρέμματα.

Η συγκεκριμένη «επίδοση» είναι η χειρότερη της περιόδου 2008-2021, με τη συνολική καμένη έκταση το 2021 να προσεγγίζει το άθροισμα των καμένων εκτάσεων της οκταετίας 2013-2020.

Μιλάμε λοιπόν για απόλυτη καταστροφή η οποία συντελέστηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα «καλύτερα βιογραφικά της χώρας», οι «άριστοι» του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν ένα πρόβλημα γνωστό στον τόπο μας αλλά επέφεραν την απόλυτη καταστροφή. Και για να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες επιχείρησαν να τα «φορτώσουν» όλα στην περίφημη κλιματική αλλαγή.

Ωστόσο οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου