Breaking

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΝΔ σε Δ.Παπαδημούλη: «Είσαι βαρώνος του real estate» - Παπαδημούλης:«Πληρώστε τα δάνεια σας»

Ανεπιβεβαίωτες φήμες πάντως λένε ότι ακόμα κόβει του "σπιτιού" στην βασιλόπιτα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μύλος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μια έξωση που φέρεται να έκανε σε κάποιο από τα δεκάδες ακίνητα που διατηρεί ο ευρωβουλευτής της αξιωματκής αντιπολίτευσης Δ. Παπαδημούλης, εις βάρος μιας άνεργης γυναίκας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο γιος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φαίδων Παπαδημούλης, έκανε έξωση σε μια γυναίκα με προβλήματα υγείας, η οποία είναι άνεργη. Μάλιστα, παρουσιάστηκε και σχετικό έγγραφο.

Ωστόσο, ο ίδιος ο ευρωβουλευτής το αρνείται και τοποθετήθηκε σχετικά με δήλωση του στο Twitter: «Με αφορμή δημοσιεύματα που προωθεί η ΝΔ ξεκαθαρίζω: Ουδέποτε έγινε έξωση ούτε από εμένα ούτε από μέλος της οικογένειάς μου σε ενοικιάστρια ακινήτου, όπως ψευδώς αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα.

Για να τελειώνουν τα ψέματα: Ο γιος μου, στον οποίο ανήκει το επίμαχο ακίνητο 100 τ.μ., το ενοικίασε τον Μάιο του 2021 σε μία κυρία έναντι 400 ευρώ το μήνα, η οποία από τότε δεν κατέβαλε ούτε ένα ενοίκιο και δεν πλήρωσε ούτε έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ. Αποτέλεσμα ήταν, μετά από ευγενικές οχλήσεις και μετά από πέντε μήνες που συσσωρεύονταν χρέη, απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμοί, η συνήγορος του γιου μου να αιτηθεί μία διαταγή απόδοσης μισθίου, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως γίνεται πάντοτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Λαμβάνοντας μάλιστα υπ' όψιν την οικονομική δυσπραγία της ενοικιάστριας και προκειμένου να μην διογκώνονται επ' αόριστον τα χρέη, της χαρίστηκαν τα οφειλόμενα ενοίκια με δέσμευση πως δεν θα γίνουν απαιτητά στο μέλλον, καθώς και οι απλήρωτοι λογαριασμοί και κοινόχρηστα, αφήνοντας οικειοθελώς το ακίνητο. Επομένως, όχι μόνο έξωση δεν έγινε, αλλά χαρίστηκαν και ενοίκια 8 μηνών και τα αντίστοιχα χρέη σε ΔΕΚΟ και κοινόχρηστα, τα οποία ανέλαβε προς διευκόλυνση της ενοικιάστριας να πληρώσει ο γιος μου. Καλώ λοιπόν τους συκοφάντες να ανασκευάσουν, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου. Όσο για τους εντολείς τους, ας πουν πρώτα πώς αγόρασαν τα σπίτια του Βολταίρου μέσω offshore και πότε θα ξεπληρώσουν τα χρέη της ΝΔ ύψους 343 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες και μετά να συκοφαντούν του πολιτικούς τους αντιπάλους».

Στα όσα υποστήριξε με τη δήλωσή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, απάντησε η  Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, αποκαλώντας τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «βαρώνο της οικονομίας».

«Ο "βαρώνος του real estate" κ. Παπαδημούλης, αντί να επιτίθεται στη ΝΔ (που δεν ασχολήθηκε μαζί του) με αφορμή τις διαφορές που έχει με τους ενοικιαστές του, καλύτερο είναι να προσπαθήσει να πείσει τους συντρόφους του ότι δεν είναι ανάλγητος, αλλά κάνει κοινωνική πολιτική μέσω των ακινήτων του. Κατά τα λοιπά του ευχόμαστε καλή χρονιά και καλά εισοδήματα!

ΥΓ. Ελπίζουμε τουλάχιστον, έστω κρυφά, να μας ευχαριστεί που μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ».

Όλα αυτά βεβαίως ουδόλως αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που ούτε «βαρώνοι του real estate» σαν τον κύριο Παπαδημούλη  είναι ούτε διαθέτουν την δυνατότητα να «μπουμπουνάνε» τα δάνεια τους όπως το κυβερνών κόμμα. Αντιθέτως πληρώνουν τα χρέη τους σε δημόσιο και τράπεζες συν αυτά που τους φόρτωσαν οι πολιτικοί του μνημονιακού τόξου την δεκαετία της κρίσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου