Breaking

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΡΑΜΠΙΤ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΕ Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

Εντοπίστηκε το μαχαίρι τύπου καράμπιτ με το οποίο εικάζεται ότι τραυματίστηκε θανάσιμα ο 19χρονος Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr το μαχαίρι εντοπίστηκε κοντά σε γέφυρα στην περιοχή των κοιμητηρίων Θέρμης.

Υπενθυμίζεται ότι το σημείο είχε υποδείξει κατά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια ο 21χρονος Ι.Κ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι με το συγκεκριμένο μαχαίρι ο 25χρονος επονομαζόμενος «Αθηναίος» τραυμάτισε τον Άλκη.

Το μαχαίρι έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια Βορείου Ελλάδος προκειμένου να εξεταστεί αν είναι το όπλο, το οποίο προκάλεσε θανάσιμα τραύματα στον 19χρονο.

Τα αλληλοκαρφώματα
Ο 25χρονος, ο επονομαζόμενος ως «Αθηναίος», φέρεται να παραδέχθηκε ότι «τσίμπησε με το μαχαίρι τον Άλκη».

Για την ακρίβεια, είπε ότι έδωσε δύο «τσιμπιές» στην αριστερή πλευρά ενός παιδιού, αλλά δεν θυμάται αν ήταν ο Αλκης και, κατόπιν, ακολούθησε αναταραχή και χάθηκαν στα στενά.

Φέρεται ακόμη να παραδέχθηκε ότι αυτός κρατούσε το κάραμπιτ (μεγάλο μαχαίρι).

Αποκάλυψε επίσης ότι ο 21χρονος, ο οποίος είχε υποδείξει την Πέμπτη τον «Αθηναίο» ως δράστη της δολοφονίας, χτύπησε τον Άλκη με το δρεπάνι.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο δικηγόρος του 21χρονου ημεδαπού, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του «ανέφερε στην ανακρίτρια τον δολοφόνο του Άλκη, το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ υπέδειξε την ερημική περιοχή που το παράτησαν μετά το περιστατικό».

Ο εν λόγω κατηγορούμενος, που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε, όχι όμως – όπως είπε στην απολογία του – σε βάρος του 19χρονου Άλκη, αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε και έφυγε».

Σύμφωνα με τους εργαστηριακούς ελέγχους εντοπίστηκε γενετικό υλικό του αδικοχαμένου Άλκη, τόσο στη λεπίδα του δρεπανιού, όσο και στη λαβή του.

Στη λαβή του φονικού όπλου βρέθηκε επίσης γενετικό υλικό του φίλου του Άλκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου