Breaking

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Από το Σάββατο χαλαρώνουν τα μέτρa

ετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022

Από το Σάββατο χαλαρώνουν τα μέτρα Αυξάνεται από το Σάββατο (19/2) το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα στο 50% μετά τη θετική εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Παράλληλα αρχίζουν ξανά οι σχολικές εκδρομές την ερχόμενη εβδομάδα και οι πολυήμερες εκδρομές από τον Μάρτιο, ενώ θα επιτρέπεται και η παρουσία ορθίων στη διασκέδαση. Όσον αφορά την τηλεργασία, αυτή μειώνεται στο 20% στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Όχι», ωστόσο, είπαν οι εμπειρογνώμονες στις παρελάσεις και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Τέλος, τα συνέδρια θα διεξάγονται με 100% πληρότητα, αν σε αυτά συμμετέχουν πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, ενώ προβλέπεται και η διεξαγωγή «υβριδικών» διοργανώσεων με εξ αποστάσεως συμμετοχή για τους μη εμβολιασμένους πολίτες. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών, ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, δήλωσε τα εξής: «Στη σημερινή συνεδρίασή της η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%. Σε αυριανή της συνεδρίαση, η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου