Breaking


Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ειδική επιχείρηση των ρωσικών ΕΔ-Ρωσικά ΜΜΕ: Οι Ουκρανοί ρίχνουν τα όπλα και παραδίδονται -Νεκροί άμαχοι

Share

Ο Ζελένσκι διατάσσει “ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ” για την απόκρουση των ρωσικών δυνάμεων-Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν μια ειδική επιχείρηση για την προστασία των DNR και LNR

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν μια ειδική επιχείρηση για την προστασία των DNR και LNR..

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας ξεκίνησαν ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την προστασία των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Επίσης η Ουκρανία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία

Αρχικό κείμενο:

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RT τα ουκρανικά στρατεύματα καταθέτουν τα όπλα

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ενόψει της ρωσικής επίθεσης, διαβεβαίωσε η Μόσχα, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της δεν πλήττουν πόλεις και δεν αποτελούν “καμία απειλή” για τους αμάχους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το πρωί της Πέμπτης, αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι “οι πληροφορίες δείχνουν ότι μονάδες του ουκρανικού στρατού και των στρατιωτών εγκαταλείπουν μαζικά τις θέσεις τους, καταθέτοντας τα όπλα τους”. Δεν παρουσιάστηκαν άμεσα στοιχεία που να τεκμηριώνουν τη δήλωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “οι θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν καταθέσει τα όπλα τους δεν δέχονται επιθέσεις. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν πλήττουν ουκρανικές πόλεις. Δεν υπάρχει καμία απειλή για τον άμαχο πληθυσμό”. Η Μόσχα αναφέρει ότι ένας αριθμός στρατιωτικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων αεροδρομίων, αμυντικών εγκαταστάσεων και αεροπλάνων έχουν πληγεί από “όπλα υψηλής ακρίβειας” στο πλαίσιο μιας “ειδικής επιχείρησης” που διέταξε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ωστόσο, ο Αλεξέι Ρεζνίκοφ, υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, κάλεσε τους πολίτες της χώρας του λέγοντάς τους να πάρουν τα όπλα απέναντι στη ρωσική επίθεση. “Ο εχθρός επιτίθεται, αλλά ο στρατός μας είναι άτρωτος”, έγραψε στο Facebook. “Όποιος είναι έτοιμος και ικανός να κρατήσει όπλα μπορεί τώρα να ενταχθεί στις δυνάμεις εδαφικής άμυνας στην περιοχή του τόπου του”.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κιέβου, Ντμίτρο Κουλέμπα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δήλωσε ότι η Μόσχα “μόλις ξεκίνησε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία”. Σύμφωνα με τον ίδιο, “πρόκειται για επιθετικό πόλεμο. Η Ουκρανία θα αμυνθεί και θα νικήσει”, επέμεινε. “Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον Πούτιν. Η ώρα να δράσουμε είναι τώρα”.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κήρυξε στρατιωτικό νόμο στη χώρα, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και να μείνουν στα σπίτια τους.

Οι ξένοι ηγέτες καταδίκασαν τις ενέργειες της Μόσχας, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να λέει ότι η Ρωσία κήρυξε έναν “προμελετημένο πόλεμο” που θα οδηγήσει σε “καταστροφικές απώλειες ζωών και ανθρώπινο πόνο”.

Επίσης ο Ζελένσκι διατάσσει “ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ” για την απόκρουση των ρωσικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έλαβε εντολή από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι να “προκαλέσει τις μέγιστες δυνατές απώλειες εναντίον του επιτιθέμενου” αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.
Κατά τα λοιπά:

-Την ίδια στιγμή σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στην περιοχή του Λουγκάνσκ, ομάδες ρωσικών αρμάτων μπήκαν στα σύνορα Krasnaya Talivka, Milove και Horodyshche.

-Το DPR ανέφερε το θάνατο ενός αμάχου στην Γκορλόβκα ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

-Στην Οδησσό, εκ νέου βομβαρδισμοί – άφιξη κοντά στον οδικό κόμβο σε 2 κολώνες (στην έξοδο από την πόλη), άφιξη στη στρατιωτική μονάδα στο Dachny (πεζοναύτες). Επίσης, μια οβίδα έπληξε το κεντρικό τμήμα της πόλης Ουμάν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Τσερκάσι, Oleksandr Skichko. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένας νεκρός στον άμαχο πληθυσμό, άλλοι πέντε στο νοσοκομείο.

-Η λαϊκή πολιτοφυλακή του LPR αναφέρει την καταστροφή του σταθμού ραντάρ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο χωριό Σβάτοβο

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου