Breaking

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Ρώσοι κομάντο κατέλαβαν το αεροδρόμιο του Κιέβου και μπήκαν στην πόλη


Τέσσερις ρωσικές Τ/Θ Ταξιαρχίες περικύκλωσαν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας

(Ανανέωση): Δύο λόχοι ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων με ελικόπτερα Mil Mi-8/17 σήκωσαν την ρωσική σημαία πριν λίγο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αντόνοβ, στα προάστια του Κιέβου (23 χλμ. από το κέντρο της πόλης), σύμφωνα το defencenet.ru.

«Το υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι η Ρωσία έχει πλέον τον έλεγχο» αναφέρει σε μία ανάρτησή του δυτικός ανταποκριτής 

Στις φλόγες έχει παραδοθεί το κτίριο της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών στο Κίεβο μετά από επίθεση ειδικής ομάδας Spetsnaz. 

Τουλάχιστον πέντε ομάδες Spetsnaz έχουν αναπτυχθεί μέσα στο Κίεβο και τέσσερις Τ/Θ Ταξιαρχίες βρίσκονται στα προάστια.

Πλέον οι πύλες του Κιέβου έχουν διαρρηχθεί: Ένα Σύνταγμα Ρώσων Αλεξιπτωτιστών της 31ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με τεθωρακισμένα BMD θα κατευθυνθεί με μεταφορικά αεροσκάφη της ρωσικής Αεροπορίας προς το αεροδρόμιο μόλις διασφαλιστεί η προσγείωσή τους.

Ταυτόχρονα, ο ρωσικός Στρατός έχει εισχωρήσει σε βάθος 60 χλμ. στο έδαφος της Ουκρανίας από την Κριμαία και έχει καταλάβει την Xερσώνα όπως πρώτο μετέδωσε το defencenet.gr

Η Ρωσία ουσιαστικά έχει καταλάβει όλα τα εδάφη ανατολικά του Δνείπερου. H Mαριούπολη απλά θα παραδοθεί. Δεν γίνονται καθόλου επιχειρήσεις, καθώς η πόλη με τους πολλούς Έλληνες ομογενείς είναι ρωσόφιλη και οι κάτοικοι περιμένουν τις ρωσικές δυνάμεις ως ελευθερωτές.

 

 


(Αρχικό κείμενο): Mε κεραυνοβόλο προέλαση και χωρίς, πάντως, να συναντήσουν καμία σοβαρή αντίσταση, αλλά αντίθετα παντού οι Ουκρανοί πολίτες τους δέχονται ως «ελευθερωτές» και σηκώνουν ρωσικές σημαίες, οι ρωσικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες και ειδικές μονάδες αλεξιπτωτιστών, έχουν φτάσει μόλις 23 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου, της ιστορικής ρωσικής πρωτεύουσας, της πόλης όπου γεννήθηκε το ρωσικό έθνος και περίπου 20 χλμ. από το κέντρο του ρωσόφωνου Χάρκοβου (το 70% των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι).

Πάντως μία μονάδα Spetsnaz όπως θα διαβάσετε παρακάτω είναι ήδη μέσα στο Κίεβο.

Μία ρωσική τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, διέσπασε την υποτυπώδη ουκρανική άμυνα στα προάστια του Κιέβου και από στιγμή σε στιγμή εισέρχονται ως ελευθερωτές στην πόλη.

Αερομεταφερόμενες δυνάμεις κτυπούν το αεροδρόμιο Αντόνοφ στην περιοχή Χόστομελ, το οποοίο βρίσκεται μόλις 15 χλμ. από την περιφερειακή οδό του Κιέβου.

Μία μονάδα Spetsnaz βρίσκεται ήδη έξω από το προεδρικό Μέγαρο και έχει απευθύνει έκκληση για παράδοση στην προεδρική φρουρά προκειμένου να μην υπάρξει «περιττή αιματοχυσία».

Αν δεν παραδοθούν θα αναμένουν τα ρωσικά άρματα μάχης για να καλύψουν την επίθεση.

 

 

Δείτε ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις να επιχειρούν στα προάστια του Κιέβου και να καταλαμβάνουν το αεροδρόμιο Αντόνοφ στα προάστια της πόλης.

 

O ρωσικός Στρατός εισήλθε πριν λίγο και στο Χάρκοβο, στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. Η Εθνική Φρουρά και η Αστυνομία της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν πως οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν την αμυντική γραμμή στις περιοχές Chernihiv και Χάρκοβο.

Μία ίλη ρωσικών αρμάτων μάχης βρίσκονται στο χωριό Liptsy, λίγο έξω από την πόλη στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

Οι ρωσόφωνοι υψώνουν την ρωσική σημαία σε κυβερνητικά κτίρια της πόλης.


Ρώσοι ανταποκριτές αναφέρουν πως το χωριό Cherkassky Tishki στο προάστειο του Χάρκοβου υποδέχθηκε τους Ρώσους στρατιώτες ως ελευθερωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου