Breaking

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Έρευνα αποκαλύπτει σε πόσα λεπτά επιτυγχάνεται ο γυναικείος οργασμός

Πόσο χρόνο χρειάζεται τελικά μία γυναίκα για να φτάσει στην απόλυτη κορύφωση; Η επιστήμη δίνει την απάντηση.Σε δύο από τις πιο χαρακτηριστικές, χιουμοριστικές σκηνές για τον γυναικείο οργασμό στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, η Meg Ryan χρειάστηκε ένα λεπτό για να προσποιηθεί ότι έρχεται σε κορύφωση στο When Harry Met Sally, ενώ η Courteney Cox, η Monica των Friends, μόλις 40 δευτερόλεπτα για να βιώσει την απόλυτη ηδονή. 

Εννοείται ότι αυτά συμβαίνουν στα σενάρια και ότι για να έρθει μία γυναίκα σε οργασμό χρειάζεται μπόλικη βοήθεια -όχι μόνο την καλπάζουσα φαντασία της- και αρκετά λεπτά παραπάνω για να ενεργοποιηθούν οι ερωτογενείς ζώνες, οδηγώντας σε απολαυστικές δονήσεις το κορμί της.

Αλήθεια, όμως, για πόσα λεπτά άραγε μιλάμε; Μία έρευνα που μας έρχεται από την μακρινή Ινδία επιχειρεί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση.

Γυναικείος οργασμός: ο ακριβής χρόνος επίτευξής του

Ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών Kadave διαπίστωσε ότι οι γυναίκες θέλουν κατά μέσο 13 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα για να έρθουν σε οργασμό κατά τη σεξουαλική επαφή.

Το σημείο εκκίνησης για την ιδιόμορφη αυτή χρονομέτρηση ήταν τα προκαταρκτικά, η στιγμή δηλαδή της διέγερσης και το σημείο τερματισμού η στιγμή της τελικής κορύφωσης.

Στην έρευνά τους, που δημοσιεύτηκε στο The Journal Of Sexual Medicine, συμμετείχαν συνολικά 645 γυναίκες από 21 χώρες. Όλες είχαν μονογαμικές σχέσεις, μακροχρόνιες ή έγγαμου βίου. 

Όπως διαπιστώθηκε, οι περισσότερες συμμετέχουσες δεν έφταναν στο εκστατικό τους τέλος μέσω της διείσδυσης, αλλά με άλλους τρόπους. Ο πιο αποτελεσματικός ήταν για την πλειοψηφία το στοματικό σεξ. 

Από την άλλη, η στάση που διευκόλυνε τον οργασμό τους κατά τη διάρκεια του διεισδυτικού σεξ ήταν το cowgirl (η γυναίκα κάθεται πάνω στον άντρα).

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της μελέτης ήταν και το εξής: ελάχιστες γυναίκες παραδέχτηκαν ότι προσποιούνται τους οργασμούς τους.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, ενώ όλες το έκαναν συχνά στο παρελθόν, είτε γιατί δεν ήθελαν να αποθαρρύνουν τους συντρόφους τους ή γιατί δεν κατάφερναν τη δεδομένη στιγμή να κορυφωθούν, μεγαλώνοντας έμαθαν ότι για να απολαύσουν την ερωτική τους ζωή έπρεπε να αφήσουν πίσω αυτή την καταστροφική συνήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου