Breaking


Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Πατέρας Εμμανουήλ: Ο παπάς πρέπει να είναι άντρας και να τιμά πρώτα τα παντελόνια του και μετά τα ράσα του – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Share
1

Για “μεγάλη γενική κρίση αξιών” έκανε λόγο μιλώντας στον Focus FM ο πατέρας Εμμανουήλ Σαρρής, δηλώνοντας παράλληλα καχύποπτος για το τι μηνύματα μπορεί να περάσει η νέα σειρά με το βίο του Αγίου Παϊσίου και αποκάλυψε ότι είναι παλιός γνώριμος με το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ευγένιο.

“Βλέπουν ότι εγώ δε χαμπαριάζω τίποτα, ότι παίζω και τη ζωή μου, όχι απλά τη θέση μου και το μισθό μου. Τη ζωή μου παίζω για την αλήθεια και το Χριστό”, υπογράμμισε.

“Αξίζει ο κάθε Χριστιανός να θυσιαστεί γι΄ αυτόν που αγαπάει. Αυτό έκανε και ο Χριστός, και οι Απόστολοι και οι μάρτυρες. Αυτό κάνει και ο κάθε ιερέας που τιμά πρώτα τα παντελόνια που φοράει και μετά τα ράσα”, είπε.

“Διερχόμεθα μεγάλη κρίση αξιών και θεσμών. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Έχουμε γεμίσει αδελφές στην εκκλησία. Πρώτα πρέπει να είναι κάποιος άνδρας, γενναίος, να θυσιαζεται γι΄αυτό που αγαπάει. Τέτοιους θέλει και ο Θεός και ο κόσμος. Αν δε γίνει τέτοιος, θα σε φτύσει, θα σε εκμαιεύσει και ο Θεός και οι άνθρωποι θα σε περιφρονήσουν, γιατι ούτε τα παντελόνια τιμάς, ούτε και τα ράσα. Δεν θέλουμε λοιπόν τέτοιους κληρικούς, έχουμε γεμίσει αδελφές και στην αποτοίχιση, δυστυχώς έχουμε αδερφές και έχουν κάνει και κανάλια και μιλάνε σαν τους τραβεστι. Πρώτα γίνε άντρας, να έχεις πυγμή και χαρακτήρα, να λες την αλήθεια και να μη φοβάσαι τίποτα, να πας ακόμα και στο θάνατο. Μακάρι να με σκοτώσουν κι εμένα σα το Μοντανιέ. Μακάρι. Θα με πάνε στο Χριστό μου πιο γρήγορα”.

Ο πατέρας Εμμανουήλ αναφέρθηκε στην περίπτωση του πατέρα Γαβριήλ οπου ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, τον έβγαλε από προϊστάμενο και του αφαίρεσε μάλιστα και το οφίκιο του πνευματικού.

“Αυτό που έκανε ο Μητροπολίτης με τον πατέρα Γαβριήλ, είναι δεσποτισμός. Η εκκλησία δεν έχει δεσποτισμό. Εμείς απλά λέμε το σωστό κι όποιος θέλει το εφαρμόζει. Δεν επιβάλλουμε κάτι. Εδώ μιλάμε και για βασανισμό. Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεμελιώδεις αρχές του ευρωπαϊκού συντάγματος. Όλα αυτά τα μέτρα είναι παράνομα και αντισυνταγματικά. Οι υπουργικές αποφάσεις των μέτρων για τον κορονοϊό, είναι άκυρες και παράνομες, δε συμφωνούν με το Σύνταγμα. Σε αυτό το έγκλημα πέφτει τώρα ο Μητροπολίτης. Κάνει μεγάλο λάθος”.

Αναφορικά με το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο ο πατήρ Εμμανουήλ Σαρρής δήλωσε:

“Βάζουμε τη μάσκα μας και κάνουμε ιεροτελεστία μέσα στο Προεδρικό μέγαρο, μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά στην ταβέρνα… Άστα να τα βλέπει ο κόσμος, να δει τι καραγκιόζηδες είναι. Προσωπικά τον ξέρω τον καινούργιο Αρχιεπίσκοπο, είμαστε 10 χρόνια στα μαχαίρια. Έχουμε πολλά μεταξύ μας. Είναι ο μεγαλύτερό μου εχθρός, μου έχει κάνει 3-4 δικαστήρια- ως πρώην Μητροπολίτης μου- και με τη Χάρη του Θεού, έχω δικαιωθεί σε κάποια και θα δικαιωθώ και στη συνέχεια. Ο άνθρωπος είναι μασόνος”.

Ο πατήρ Εμμανουήλ αναφέρθηκε και στη νέα ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό».

“Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει ότι θα έρθει μία εποχή που ο διάβολος θα είναι μέσα στα σπίτια, μέσα σε ένα κουτί και τα κέρατά του θα είναι στη στέγη. Είχε προφητεύσει την τηλεόραση. Αυτές τις έσχατες εποχές, που υπάρχει η κρίση των αξιών, που οι θεσμοί έχουν εκπέσει του αξιώματός τους, δεν το βλέπω πολύ καλά. Τόσο μας αγαπάνε οι νεοταξίτες που έβαλαν ένα έργο το οποίο δηθεν θα βοηθήσει τους Χριστιανους; Δε το βλέπω με καλό μάτι. Είμαι πολύ καχύποπτος. Θέλουν να περάσουν τα μηνύματά τους καπηλεύοντας και διαστρεβλώνοντας τον Άγιο. Δεν είναι για καλό αυτό το πράγμα. Τα πρότυπα τα κακά τα περνάει η τηλεόραση και η ίδια η τηλεόραση θα σου περάσει τώρα και αυτό; Είναι πολύ ύπουλο. Μπορεί να περάσει κάποια μηνύματα σε Χριστιανούς χλιαρούς, αλλά το βλέπω να καταλήγει σε κάτι πάρα πολύ κακό”.

focusfm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου