Breaking

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Αυτό είναι το κόλπο που χρησιμοποιούν οι απατεώνες μέσω του Netflix για να χακάρουν τους λογαριασμούς

ohyea

Είτε παρακολουθείτε μια από τις αγαπημένες σας κλασικές ταινίες είτε παρακολουθείτε μια ολοκαίνουργια εκπομπή, το Netflix έχει γίνει ένα γνωστό όνομα που είναι πρακτικά συνώνυμο με την τηλεόραση.

Εξάλλου, είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία streaming στον κόσμο, με πάνω από 74 εκατομμύρια συνδρομητές στις ΗΠΑ και τον Καναδά και 214 εκατομμύρια παγκοσμίως από τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με το CNBC.

Σύμφωνα με τις αρχές, θα πρέπει να προσέχετε τυχόν μηνύματα που λαμβάνετε και ισχυρίζονται ότι είναι από το Netflix και σας ειδοποιούν για ένα πιθανό πρόβλημα με την κατάσταση του λογαριασμού σας. Αυτή η απάτη μας πηγαίνει πίσω στο 2018 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα ειδικά στις ΗΠΑ.

Σε πολλές περιπτώσεις, θα σας κατευθύνει να επισκεφτείτε έναν σύνδεσμο που περιλαμβάνεται για να ενημερώσετε τις πληροφορίες σας και να “συνεχίσετε να παρακολουθείτε”.

Δυστυχώς, εάν οι απατεώνες καταφέρουν να σας κάνουν να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν γρήγορα το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας.

“Aρχικά χάνετε την πρόσβαση στη συσκευή σας και θα έχετε επιτρέψει την πρόσβαση στο λογαριασμό, ενώ θα χάσετε προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης”, ο Aaron Rouse, ειδικός πράκτορας από το FBI του Λας Βέγκας. Πολλοί ζητούν και στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, κωδικούς κτλ. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Η τελευταία απόπειρα απάτης είναι αυτό που είναι γνωστό ως “smishing”, το οποίο χρησιμοποιεί μηνύματα κειμένου αντί για email. Οι αρχές ζητούν από όλους τους συνδρομητές της πλατφόρμας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και αν έχουν οποιαδήποτε απορία να αναζητούν πληροφόρηση από το επίσημο site της πλατφόρμας, και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου