Breaking

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Πρόταση παράδοσης σε Β.Ζελένσκι από Μόσχα: «Παραιτήσου και παραδοθείτε για να σωθείς και να πάψει η αιματοχυσία» (upd)

Επίσημη πρόταση παράδοσης υπέβαλε στον πρόεδρο Β.Ζελένσκι υπέβαλε η Μόσχα πριν από λίγο.

Όπως κατ'αποκλειστικότητα είχε μεταδώσει πρώτο στην Ελλάδα το pronews.gr , «μία μονάδα Spetsnaz βρίσκεται ήδη έξω από το προεδρικό Μέγαρο και έχει απευθύνει έκκληση για παράδοση στην προεδρική φρουρά προκειμένου να μην υπάρξει «περιττή αιματοχυσία».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντ,ίτρι Πέσκοφ, μετέφερε την επιθυμία του προέδρου Πούτιν να ξεκινήσει συζητήσεις με την ουκρανική πλευρά, υπό την προοπτική των εγγυήσεων ότι η Ουκρανία θα διατηρεί πλέον «ουδέτερη στάση» και ότι δεν θα αναπτύξει όπλα στο έδαφός της.

«Με την τήρηση αυτών των όρων θα επιτευχθεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανία, ώστε να πάψει η Ρωσία να τη θεωρεί ως απειλή για την ασφάλειά της και τον λαό της», σημείωσε.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα καθορίσει τον χρόνο των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Πέσκοφ.

Το CNN επιβεβαίωσε αυτό που πρώτο μετέδωσε το pronew.gr ότι οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έχουν υπό τον έλεγχό τους την ΑΒ Αντόνοφ που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο. 

«Θέμα ημερών είναι πλέον η πτώση της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, μπροστά στις ρωσικές επιθέσεις που σφυροκοπούν τη χώρα από το πρωί», μετέδωσε το Newsweek.

Τρεις αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν δηλώσει στο Newsweek ότι περιμένουν την «πτώση» του Κιέβου σε διάστημα ημερών. Η αντίσταση που προβάλλει η χώρα απέναντι στη ρωσική επίθεση θα εξουδετερωθεί αμέσως μετά την πτώση του Κιέβου, λένε οι ίδιες πηγές.

«Ο στόχος της Μόσχας, είναι η περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων ώστε να τις εξαναγκάσει να παραδοθούν -ή να τις συνθλίψει. Η κατάληψη του Κιέβου από τις ρωσικές δυνάμεις αναμένεται μέσα σε 96 ώρες και έπειτα αναμένεται ο "αποκεφαλισμός" της ηγεσίας της χώρας μέσα σε μία εβδομάδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου