Breaking

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Κορονοϊός: Πλήρως εμβολιασμένοι 4 στους 10 διασωληνωμένους – Με «υπογραφή» Μητσοτάκη η Ελλάδα ξεπέρασε σε θανάτους την Ιταλία

Share

Η χώρα μας ξεπέρασε σε αριθμό θανάτων την Ιταλία και το Βέλγιο επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση έχασε απόλυτα τον έλεγχο της κατάστασης ειδικά μετά το περυσινό καλοκαίρι – Tον Ιανουάριο, στην Ελλάδα κατεγράφη υπερτριπλάσια υπερβάλλουσα θνητότητα έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου – Καταρρίπτεται το αφήγημα των «τηλε – καθηγητών» αφού από το σύνολο των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ οι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπερνούν το 40% με βάση τα επίσημα δεδομένα του ΕΟΔΥ.

Την ξεκάθαρη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των «ειδικών» που τοποθετήθηκαν στις αρμόδιες επιτροπές έχοντας εκ των προτέρων το «ακαταδίωκτο» επιβεβαιώνουν τα νεότερα στοιχεία της πανδημίας του κορονοϊού, βάσει των οποίων η Ελλάδα ξεπέρασε σε αριθμό νεκρών την Ιταλία και το Βέλγιο και πλέον κατέχει το υψηλότερο ποσοστό απωλειών ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη! Παράλληλα, καθημερινά καταρρίπτεται το αφήγημα των «τηλε – καθηγητών» που έχουν οριστεί ως αρμόδιοι για το θέμα από το Μέγαρο Μαξίμου, αφού από το σύνολο των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν αποτελούν το 10%, όπως ισχυρίζονται, αλλά ξεπερνούν το 40% με βάση τα επίσημα δεδομένα του ΕΟΔΥ.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα ξεπέρασε σε αριθμό θανάτων την Ιταλία και το Βέλγιο επιβεβαιώνει απόλυτα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε απόλυτα τον έλεγχο της κατάστασης ειδικά μετά το περυσινό καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι άσκησε πρωτοφανείς πιέσεις, στέρησε δικαιώματα και ελευθερίες, περιόρισε εισοδήματα στους πολίτες και «έκοψε» τους μισθούς σε χιλιάδες υγειονομικούς που δεν έκαναν, λόγω του φόβου των σπάνιων πλην όμως επικίνδυνων παρενεργειών, τα εμβόλια κατά του Covid 19. Τόσο ο πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι υπουργοί, όσο και οι «ειδικοί» τους απέτυχαν στην αποστολή τους αφού άφησαν το δημόσιο σύστημα Υγείας στην τύχη του, του στέρησαν σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία και επέμειναν μόνο στον «μονόδρομο» του εμβολιασμού, με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες ζωές μέσα σε μόλις λίγους μήνες.

Σήμερα πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του Worldometers, η Ελλάδα έχει 2.638 θανάτους ασθενών ανά εκατομμύριο, έναντι 2.633 της Ιταλίας και 2.628 του Βελγίου. Η χώρα μας βρίσκεται στην 11η χειρότερη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρώτη τη Βουλγαρία (5.313 θάνατοι ανά εκατομμύριο) και τελευταία τη Φινλανδία (μόλις 550 θάνατοι ανά εκατομμύριο).

Επίσης, σύμφωνα με τα δεδομένα της Eurostat, η Ελλάδα κατείχε τον Ιανουάριο τη δεύτερη χειρότερη θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στη σχετική λίστα, με 25,3% περισσότερους θανάτους από όσους είχαν καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα των ετών 2016 – 2019! Στην πρώτη θέση ήταν η Κύπρος, με 26% περισσότερους θανάτους και ακολουθούν η Βουλγαρία (24%) και η Πολωνία (23%).

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι φέτος τον Ιανουάριο, στην Ελλάδα κατεγράφη υπερτριπλάσια υπερβάλλουσα θνητότητα, έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου (25,3% έναντι 7,7%).

Πλήρως εμβολιασμένοι οι 4 στους 10 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ

Η κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη, παρά το γεγονός ότι το 70,8% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο. Αν και οι «τηλε – ειδικοί» πολλές φορές ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση, τα δεδομένα του ΕΟΔΥ δημιουργούν μια εντελώς διαφορετική αίσθηση, διαψεύδοντας το αφήγημά τους.

Συγκεκριμένα, χθες, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ανήλθαν στους 73. Συνολικά, από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.341 θάνατοι (το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω).

Κρίσιμο στοιχείο αποτελεί ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά είναι 342 άτομα (εκ των οποίων το 65,2% είναι άνδρες), με τη διάμεση ηλικία τους τα 70 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 201 (58,77%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 141 (41,23%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι!

Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνουν ότι από μόνος του, ο εμβολιασμός δεν αποτελεί λύση για την πανδημία και ποτέ δεν αποτέλεσε. Θα έπρεπε να είχε ενισχυθεί, ειδικά μετά το πρώτο «κύμα» του κορονοϊού, την Άνοιξη του 2020, το δημόσιο σύστημα Υγείας, κάτι το οποίο, όμως, δεν έγινε αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποτέ επί της ουσίας δε θέλησε να το ενισχύσει. Δεδομένης μάλιστα της «εκδίωξης» 7.000 υγειονομικών, φαίνεται σαν να ήθελε περισσότερο να το αποδυναμώσει, ενισχύοντας ενδεχομένως τα ιδιωτικά συμφέροντα του χώρου της Υγείας.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου