Breaking

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Ο ρωσικός στρατός «καθάρισε» το νότιο τομέα: Όλο το Ντονμπάς απελευθερώθηκε – Περικυκλώθηκαν 40.000 Ουκρανοί

Μια τεράστια λαβίδα, ρωσικών στρατιών στραγγαλίζει Χάρκοβο - Ετοιμοι οι Ρώσοι για τελική επίθεση σε Οδησσό

O ρωσικός Στρατός ολοκλήρωσε με επιτυχία την κατάληψη ολόκληρης της διοικητική περιφέρεια του Ντονμπάς και έχουν καταφέρει να περικυκλώσουν, όπως χθες ο Αμερικανός συνταγματάρχης είχε προβλέψει μιλώντας στο Fox News περί τους 40.000 Ουκρανούς στρατιώτες.

Η Μαριούπολη, το Skadovsk, το Volnovakha (προπύργιο των ουκρανικών δυνάμεων) η Popasnaya, η Izyum στο Χάρκοβο έχουν κυκλωθεί και ελέγχονται από τα ρωσικά στρατεύματα.

Η πόλη Skadovsk και το ομώνυμο βρίσκεται σε απόσταση 94 χλμ. από την περιοχή της Χερσώνας. Πρόκειται για λιμάνι στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στην νοτιοδυτική Ουκρανία. Οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον ολόκληρη την ακτογραμμή της Χερσώνας.

Παράλληλα στην Μαριούπολη ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει μέσα στην πόλη και αναπτύσσονται στις περιοχές Zhovtnevyi, Kalmiuskyi και Livoberezhnyi.

Δείτε βίντεο

Στα νότια του Χάρκοβου, τρεις ρωσικές Ταξιαρχίες μία τεθωρακισμένη και δύο μηχανοκίνητες ξεκινώντας από την Κριμαία και ακολουθώντας την γραμμή Melovoye – Markovka – Starobelsk έφτασαν στα όρια της περιφέρειας του Χάρκοβου πετυχαίνοντας συνένωση με τις ρωσικές δυνάμεις που είχαν ξεκινήσει από το Belgorod.

Τα δύο ρωσικά μέτωπα ενώθηκαν στην περιοχή του ​​Kupyansk, 116 χλμ από το Χάρκοβο.

Σύντομα θα ξεκινήσουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των Ταγμάτων Αζόφ, “Αιντάρ” και Δεξιού Τομέα

Η κατάρρευση των ουκρανικών δυνάμεων του Ντονμπάς θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να φτάσουν στα σύνορα με τις περιοχές Dnepropetrovsk και Ζαπορίζιε περικυκλώνοντας εντελώς το Χάρκοβο.

Παράλληλα, η ουκρανική κυβέρνηση χάνει τις πιο ετοιμοπόλεμες δυνάμεις της.

Η ρωσική ηγεσία εμφανίζεται 100% βέβαιη πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απομονωθεί από την κεντρική στρατιωτική δομή και διαλύονται. Αναφέρουν πως έχουν “σπάσει” σε μικρούς σχηματισμούς διαφόρων αριθμών.

Παράλληλα, οι δυνάμεις του Ντονέτσκ έσπασαν τις ουκρανικές γραμμές άμυνας και εισήλθαν στην πόλη Popasnaya. Οι ουκρανικές δυνάμεις που ελέγχουν τις περιοχές Artyomovsk (Bakhmut) και Svetlodarsk βρίσκονται σε δυσμενή θέση

Δείτε τον χάρτη

Έπεσε και η πόλη Izyum στο Χάρκοβο – Αποκλεισμένος ο ουκρανικός Στρατός

Παράλληλα υπό ρωσικό έλεγχο τέθηκε και η πόλη  Izyum στο Χάρκοβο καθώς ηττήθηκε οι Εθνοφρουρά και μία ουκρανική τεθωρακισμένη Ταξιαρχία ηττήθηκαν από την 81η ουκρανική Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Η πόλη Izyum ήταν το κέντρο συγκέντρωσης του ουκρανικού Στρατού και των Ταγμάτων  Αζόφ-Αιντάρ-Δεξιού Τομέα.

Η πόλη έχει στρατηγική σημασία  καθώς όποιος την ελέγχει μπορεί να επιβλέπει ολόκληρη την περιοχή και να κινηθεί προς τις δυνάμεις των Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ με πρόσβαση σε Slavyansk και Kramatorsk.

Η απόσταση που χωρίζει την πόλη Izyum με το Slavyansk είναι λιγότερο από 50 χλμ. Κίνδυνο αποτελούν πλέον για τον ρωσικό Στρατό οι διάσπαρτες ουκρανικές ομάδες Στρατού και των νεοναζί που βρίσκονται στην περιοχή.

Δείτε βίντεο

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Image


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου