Breaking


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη Πισπιρίγκου -Πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση- 9 απόπειρες να σκοτώσει την κόρη της -ΣΥΝΕΧΗ upd-

 
– Τι ψάχνουν ακόμη οι αστυνομικοί – Τι έχει συμβεί με τους θανάτους της Μαλένας και της ΊριδαςΤο δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μετά την άσκηση ποινική δίωξης και τη σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου. Η γυναίκα, που τέθηκε υπό κράτηση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, όπου και καταθέτει τις τελευταίες ώρες, χωρίς τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα.

Η κατάθεση, όπως όλα δείχνουν, ίσως διαρκέσει και όλο το βράδυ.

«Ύστερα από 10 ώρες ανάκρισης θα ομολογήσει και για τα άλλα δύο παιδιά» είπε ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί αλλά από ότι μπορώ να εκτιμήσω αν αυτή εξεταστεί 8 – 10 ώρες όχι μόνο θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη αλλά και πώς θανάτωσε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί είμαι πεπεισμένος πλέον ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της», δήλωσε και πρόσθεσε: «Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία αλλά μόνο για την Τζωρτζίνα, έχουμε και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία ”έφυγαν” από τα χέρια της μητέρας τους».

Αύριο αναμένεται  η 33χρονη να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι αστυνομικοί, νωρίς  το απόγευμα ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία, μάλιστα, την ώρα εκείνη παραχωρούσε συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της Πάτρας.

Της χτύπησαν την πόρτα, της είπαν ότι η εισαγγελία ζήτησε διευκρινίσεις για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και γι’ αυτό θα πρέπει να τους ακολουθήσει.

Τότε εκείνη φέρεται να τους είπε: «Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να έρθω μαζί σας για διευκρινίσεις».

Πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας

Με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ, διαπιστώθηκε πως στην Τζωρτζίνα υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κεταμίνης.

Πιο συγκεκριμένα, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τρεις εβδομάδες πάλευαν να «δέσουν» το έγκλημα με την κεταμίνη

Σύμφωνα με πληροφορίες η κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν απο τρεις εβδομάδες. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να ξεκλειδώσουν το μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Έτσι, στο Εργαστήριο Αθηνών ανιχνεύτηκε η ουσία και στο Εργαστήριο Τοξικολογιας της Θεσσαλονίκης έγινε η ποσοτική εκτίμηση. Μια σειρά από επαληθεύσεις οι οποίες έδωσαν ένα αποτέλεσμα με απόλυτη βεβαιότητα. Στην ποσοτική κλίμακα των εργαστηρίων σε ό,τι έχει να κάνει με τη χορήγηση που έχει τρία στάδια. Υπάρχει η θεραπευτική δόση, η τοξική και η θανατηφόρα. Σε αυτή την περίπτωση, η δόση που δέχθηκε το κοριτσάκι υπάγεται στην κλίμακα θανατηφόρα καθώς οφείλεται 100% για το θάνατο της.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που χορηγήθηκε, τρία είναι μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα χωρίς οι ειδικοί να εχουν καταλήξει με βεβαιότητα. Είτε ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού – δηλαδή εισπνεόμενα – είτε ενδομυικά.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί το γνώριζε.

Συμπεραίνεται, λοιπόν, πως η μεγάλη ποσότητα κεταμίνης που «έδειξαν» οι τοξικολογικές εξετάσεις θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τον θάνατο της Τζωρτζίνας μέσα σε λιγότερα από 20 λεπτά.

Το κρίσιμο χρονικό διάστημα που φαίνεται να χορηγήθηκε η συγκεκριμένη ουσία, στο δωμάτιο του Νοσοκομείου «Παίδων» φέρεται να βρισκόταν μόνο η 33χρονη μητέρα του κοριτσιού, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ωστόσο, επειδή το παιδί πέθανε, η κεταμίνη που βρισκόταν στο αίμα παρέμεινε στον οργανισμό και έτσι το εργαστήριο του ΑΠΘ κατάφερε, μέσω της ανάλυσής του, να την εντοπίσει. Πρόκειται, λοιπόν, για το εύρημα που άλλαξε τα πάντα, γιατί η κεταμίνη δεν περιλαμβανόταν στα φάρμακα που λάμβανε το παιδί.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Έτσι, τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονταν σε χορήγηση κεταμίνης

Το χρονικό της σύλληψης 

Το απόγευμα της Τετάρτης, η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, δυνάμει εντάλματος που εκδόθηκε εναντίον της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Νωρίτερα εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία η οποία αφού τη μελέτησε άσκησε τη δίωξη.

Στη δικογραφία υπάρχουν αποκαλυπτικές καταθέσεις γιατρών της Τζωρτζίνας, οι οποίοι είπαν πως ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση τη χορήγηση της ουσίας.

Την υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η δικογραφία για τα δύο άλλα παιδιά θα συγχωνευτεί και θα ακολουθήσει.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκεί η εισαγγελία πρωτοδικών στη Ρούλα Πισπιρίγκου όσον αφορά στο θάνατο της Τζωρτζίνας. Δεν αποκλείεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης. Η δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο.

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη για την ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στη Ρούλα Πισπιρίγκου όσον αφορά στο θάνατο της Τζωρτζίνας. Πρόκειται για το παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που έφυγε από τη ζωή τρίτο κατά σειρά -μετά τις αδερφές του Μαλένα και Ίριδα- σε ηλικία 9 ετών, πριν από έναν χρόνο.

Η δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και εν αποκλείεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναχώρησε από την Πάτρα – συνοδεία ανδρών της Ασφάλειας- περίπου στις 5 το απόγευμα με προορισμό την Αθήνα και τη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε ή αύριο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τη ΓΑΔΑ.

Η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας

Η κεταμίνη είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που έφυγε από τη ζωή τρίτο κατά σειρά, μετά τις δύο αδερφές του, Μαλένα και Ίριδα.

Την αποκάλυψη έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η φαρμακευτική ουσία δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η ουσία κεταμίνη, χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα, όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο, σύμπτωμα που τώρα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ούσια της κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση, δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα, οπότε είναι σαφείς πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου η ουσία δεν χορηγείται από τα φαρμακεία, ενώ σε μία προσπάθεια επικοινωνίας με εταιρεία κτηνιατρικών φαρμάκων της Βορείου Πελλοπονήσου, οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν κάποια απάντηση.

Η δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο μετά την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης. Η μητέρα των τριών κοριτσιών που πέθαναν με αιφνίδιο τρόπο οδηγήθηκε από την Πάτρα στην Αθήνα συνοδευόμενη από άνδρες της Ασφάλειας, πριν λίγη ώρα. 

Όπως έγινε γνωστό στον οργανισμό της 9χρονης κόρης του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου εντοπίστηκε ουσία η οποία δεν περιλαμβάνεται στην φαρμακευτική αγωγή που έλαβε το παιδί από τους γιατρούς. 

Πρόκειται για την ουσία κεταμίνη, η οποία ανακαλύφθηκε το 1962 στη Μεγάλη Βρετανία και είναι ένα ισχυρό αναισθητικό ναρκωτικό. Στον σκληρό πόλεμο του Βιετνάμ, η κεταμίνη χρησιμοποιήθηκε σαν αναισθητικό για τους τραυματισμένους Αμερικάνους στρατιώτες. Στη συνέχεια η ουσία έπαψε να χρησιμοποιείται από τους γιατρούς επειδή διαπιστώθηκε ότι καταστρέφει το ουροποιητικό σύστημα και συγκεκριμένα την ουροδόχο κύστη.

Το σκεπτικό του εισαγγελέα για το ένταλμα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα. Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δυνάμει εντάλματος για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, της άτυχης Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται πλέον στη ΓΑΔΑ, ενώ σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η δίωξη αφορά στον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με την Άννα Κανδύλη, ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή με το σκεπτικό ότι “αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους”.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε μία ουσία, η οποία ήταν τοξική σε πολύ μεγάλη ποσότητα.

Κατέθεσαν οι γιατροί και είπαν ότι δεν χορήγησαν ποτέ στο παιδί αυτή την ουσία. Οι εξελίξεις, στη συνέχεια, ήταν καταιγιστικές.

Ποια είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο.

Καθώς η λήψη της σε μικρές δόσεις έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις, χρησιμοποιείται συχνά και ως ναρκωτικό. Σε μεγάλες δόσεις, η κεταμίνη μπορεί να προκαλέσει θάνατο.

Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

Η κεταμίνη χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ ως αναισθητικό για τους τραυματισμένους Αμερικανούς στρατιώτες. Μόλις τελείωσε ο πόλεμος του Βιετνάμ, η κεταμίνη έπαψε να χρησιμοποιείται από τους γιατρούς, ωστόσο ανακαλύφθηκε ότι ήταν ιδανική για τα ζώα. Έτσι άρχισαν να τη χρησιμοποιούν στα άλογα, ως αναισθητικό και καταπραϋντικό.

Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα και τη μύτη. Δεν υπάρχει προς διάθεση σε φαρμακεία, αλλά σε συγκεκριμένες μονάδες. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963.

Λίγο μετά το 2010 άρχισε και πάλι να χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες σε ανθρώπους, καθώς όπως θεωρείται από τους γιατρούς μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση στους ασθενείς με κατάθλιψη, για τους οποίους τα υπάρχοντα αντικαταθληπτικά δεν λειτουργούν.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2010 η κεταμίνη χρησιμοποιούνταν και ήταν πολύ διαδεδομένη ως ναρκωτικό σε κλαμπ της Ευρώπης αλλά και της Ασίας.

Η αρχή του τέλους έγινε για την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα

Η μητέρα συνελήφθη σήμερα Τετάρτη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Οι έρευνες της ελληνικής αστυνομίας ξεκίνησαν λίγο καιρό μετά την κηδεία της Τζωρτζίνας, όταν ήρθαν οι πρώτες αναφορές από τους γιατρούς οι οποίοι συνειδητοποίησαν ότι οι θάνατοι της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας δεν μπορούσαν να εξηγηθούν.
Αρχικά εξετάστηκαν οι γιατροί του Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, από όπου δεν προέκυψε κάτι, και στη συνέχεια εξετάστηκαν τα δεδομένα του απινιδωτή της Τζωρτζίνας. Ακολούθησαν έρευνες στο Νοσοκομείο Παίδων και τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι στην μικρή Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί η ουσία κεταμίνη, η οποία είναι θανατηφόρα εάν χορηγηθεί σε υψηλές δόσεις.

Τότε οι Αρχές εστίασαν στο να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί η εν λόγω ουσία στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να αρνούνται πως έχουν δώσει κεταμίνη στην 9χρονη.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο οικογενειακός της κύκλος βρισκόταν υπό στενό αστυνομικό κλοιό.

Το στοιχείο που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην έκδοση εντάλματος σύλληψης ήταν η συμπεριφορά της 33χρονης όταν ήταν δίπλα στη μικρή Τζωρτζίνα, καθώς ήταν το μόνο άτομο που βρισκόταν στο μονόκλινο δωμάτιο.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις της μητέρας.

Η 33χρονη θα οδηγηθεί αύριο στα δικαστήρια, ενώ το αργότερο μέχρι την Δευτέρα θα εμφανιστεί ενωπίον της δικαστικής λειτουργού.

Θα εξεταστεί ο ρόλος άλλων δύο συγγενικών προσώπων της 33χρονης, ενώ την ίδια στιγμή εξετάζεται εάν έγινε με τον ίδιο τρόπο το καρδιακό επεισόδιο που προκάλεσε ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη στην Τζωρτζίνα.

Πως προμηθεύτηκε η 33χρονη την κεταμίνη;
Η κεταμίνη είναι μία ουσία η οποία δεν πωλείται σε φαρμακεία. Μπορεί να χορηγηθεί μόνο σε νοσοκομεία, κι αυτό όταν οι συνθήκες το απαιτούν, όπως για παράδειγμα σε διασωληνώσεις.

Επιπλέον, είναι μία ουσία που χορηγείται σε κτηνιατρικές επεμβάσεις.

Το εύλογο ερώτημα όλων είναι πως μπόρεσε η 33χρονη να έχει πρόσβαση στην κεταμίνη.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μία πιθανή απάντηση είναι η μητέρα των κοριτσιών να προμηθεύτηκε την ουσία από το διαδίκτυο.

Σημειώνεται πως η 33χρονη είχε σπουδές νοσηλευτικής και εκτελούσε χρέη γιατρού σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

 

megatv

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Ο Γρηγόρης Λέων περιέγραψε πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας «ξεκλειδώνει» την έρευνα για τους θανάτους των αδελφών της

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, «στο τρίτο παιδί έγινε ήταν μια πλήρης ιατροδικαστική διερεύνηση, όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αποκλείονταν ουσιαστικά όλοι οι παθολογικοί και γονιδιακοί παράγοντες και όποιος άλλος παράγοντας μπορούσε να προκαλέσει έναν «φυσικό» θάνατο στο παιδί και αυτό που έμενε ήταν να διαπιστώσουμε τον εξωγενή παράγοντα που επέφερε τον θάνατο του παιδιού».

Σχετικά με την κεταμίνη, ο κ. Λέων είπε πως «η ουσία μπορεί να επιφέρει και μόνη της τον θάνατο, αλλά αυτό είναι ανάλογο και με την ποσότητας της. Σίγουρα επέδρασε μαζί με τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί».

«Η μητέρα με τις δημόσιες παρεμβάσεις της, μας περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο κατέληγαν τα παιδιά, μας περιέγραφε την σκηνή, ποιοι άλλοι ήταν παρόντες και προφανώς άθελα της και πως επήλθε ο θάνατος», επεσήμανε ο κ. Λέων, τονίζοντας σε αρκετά σημεία της συζήτησης του με τον Νίκο Χατζηνικολάου ότι «το τρίτο παιδί ξεκλείδωσε την αιτία θανάτου ως εγκληματική ενέργεια».

Όπως σημείωσε ο κ. Λέων, «ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τους ιατροδικαστές η κοινωνία να μην χάσει την εμπιστοσύνη της στην επιστήμη μας. Υπήρχαν αστοχίες που καθυστέρησαν μια διαδικασία. Αλλά ως επιστήμονες, έπρεπε να αποδείξουμε σε όλη την κοινωνία ότι μπορούν να μας εμπιστεύονται».

Ο Νίκος Χατζηνικλάου μίλησε και με τον ποινικολόγο Γιάννη Μαρακάκη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με την οποία είναι πλέον αντιμέτωπη η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1, ενδιάμεσα στην συζήτηση, μετέφεραν όλες τις τελευταίες εξελίξεις, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο Πρόεδρος των Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, μίλησε σε ζωντανή σύνδεση με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, μετά τις εξελίξεις

Μάλιστα φάνηκε να χαμογελά στον αέρα

Η παρουσιάστρια τον ρώτησε και θέλησε να μάθει περισσότερα για το χαμόγελο που είχε ο ιατροδικαστής ενώ άκουγε τις εξελίξεις.

«Όταν κάνεις σωστά τη δουλειά σου, κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο. Για όλους τους συναδέλφους ήταν μεγάλο στοίχημα. Πολλοί συνάδελφοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και γι’ αυτό έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες ότι κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο» είπε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Λέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου