Breaking

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Μπλε τυριά: Είναι καλό να τα εντάξετε στη διατροφή σας; – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η μούχλα στο μπλε τυρί είναι απολύτως ασφαλής

Το μπλε τυρί είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα τυριά που παρασκευάζονται με καλλιέργειες της μούχλας πενικιλίνης, και συνήθως την όψη μπλε ή γκρίζων κηλίδων σε όλο το τυρί

για να περιγράψει τα τυριά που παρασκευάζονται με καλλιέργειες της μούχλας πενικιλίνης, και συνήθως την όψη μπλε ή γκρίζων κηλίδων σε όλο το τυρί.

Σύμφωνα με το Livestrong, αυτό το στοιχείο είναι και εκείνο που δίνει στο τυρί τη χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση του.

Φτιαγμένο είτε με αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα, το μπλε τυρί είναι πλούσιο σε σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως ασβέστιοβιταμίνη Β6 και βιταμίνη Β12. Ωστόσο, τείνει, επίσης, να είναι αρκετά υψηλό σε λίπος.

Οι διαφορετικοί τύποι μπλε τυριού

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι μπλε τυριού: το Δανέζικο μπλε, το Stilton και το ροκφόρ. Το δανέζικο μπλε δημιουργήθηκε αρχικά στη Δανία, ενώ το Stilton είναι ένα αγγλικό τυρί. Το ροκφόρ, από την άλλη, είναι ένα ιδιαίτερα πικάντικο είδος μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία. Και τα 3 είδη μπλε τυριού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και λιπαρά, αν και το μπλε της Δανίας περιέχει γενικά λιγότερα λιπαρά από το Stilton και το ροκφόρ. Για παράδειγμα, μια μερίδα 100 γραμμαρίων μπλε τυριού μπορεί να παρέχει έως και το 45% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης λίπους.

Είναι ασφαλές για κατανάλωση η μούχλα στο μπλε τυρί;

Αν και γενικά θα πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε φαγητό με μούχλα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το μπλε τυρί. Κι αυτό συμβαίνει επειδή η μούχλα πενικιλίνη δεν παράγει μυκοτοξίνες, οι οποίες είναι τοξικές για τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα, η μούχλα στο μπλε τυρί είναι απολύτως ασφαλής για κατανάλωση. Σύμφωνα με το Healthline, ωστόσο, το μπλε τυρί μπορεί να χαλάσει και τελικά να δημιουργήσει τον τύπο μούχλας που θέλετε να αποφύγετε να φάτε.

Μπλε τυρί: Ποια η διάρκεια ζωής του

Το μπλε τυρί μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε μεταξύ 3- 4 εβδομάδων στο ψυγείο και ακόμη περισσότερο αν είναι παγωμένο. Κάποια στιγμή όμως θα αρχίσει να χαλάει και να δείχνει σημάδια αλλοίωσης. Αν δείτε ασυνήθιστα θολά σημεία στο μπλε τυρί σας, θα πρέπει να το πετάξετε. Η κατανάλωση χαλασμένου τυριού μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως ναυτίαέμετο και διάρροια. Επιπλέον, η κατά λάθος κατανάλωση τοξικής μούχλας μπορεί ενδεχομένως να καταστείλει την ανοσολογική σας λειτουργία και να προκαλέσει μια σειρά από πεπτικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου