Breaking

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΜΕΣΩ ΠΟΛΩΝΙΑΣ – ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ;;; [ΕΓΓΡΑΦΑ]

61e7ee4f20000064898d79de

Ακραίες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων στις ΗΠΑ με συνέπεια να υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις στο Πεντάγωνο, τον Λευκό Οίκο και το State Department.

Αφορμή είναι η μεταφορά μαχητικών MiG-29 από την Πολωνία προς την Ουκρανία, ενδεχόμενες επιχειρήσεις από την αεροπορική βάση Ραμστάιν αλλά και η κήρυξη Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από την ουκρανική επικράτεια.

Αρχικά ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Α.Μπλίνκεν, κάλεσε την Πολωνία και άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες να παραδώσουν τα μαχητικά τους στην Ουκρανία. Η Πολωνία με επίσημο δελτίο τύπου χτες αποδέχτηκε την αμερικανική και ουκρανική πρόταση. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι ο Μητσοτάκης έχει δεχθεί ήδη πρόταση για να στείλει ελληνικά μαχητικά στον πόλεμο. Αν ισχύει, γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση το κρύβει;;;

Ακολούθησε η “έκπληξη” του Νο3 του State Department, Β. Νούλαντ,  η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό μαζί με τoν εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

Στη συνέχεια η πανίσχυρη Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων έστειλε έγγραφο προς τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τ.Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, με το οποίο ζητά να αποσταλούν εδώ και τώρα μαχητικά στην Ουκρανία και να ενισχυθεί η αεράμυνα της χώρας.

Η Επιτροπή κάνει συγκεκριμένα λόγο για “επαρκή αεράμυνα” κάτι που δημιουργεί εύλογες ανησυχίες πως η μεταφορά των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot PAC-3 στην Πολωνία έγινε για να δημιουργηθεί Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από την Δυτική Ουκρανία.

Παράλληλα, Αμερικανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι φαίνεται πως υποστηρίζουν την ακραία πολωνική πρόταση να μεταφερθούν πολωνικά MiG-29 στην αεροπορική βάση Ραμστάιν της Γερμανίας και να επιχειρούν στην Ουκρανία με εναέριο ανεφοδιασμό. Σκοπός είναι να μην παραδοθούν τα μαχητικά απευθείας από την Πολωνία προς την Ουκρανία ώστε να μην εμπλακεί η Βαρσοβία άμεσα στον ουκρανικό πόλεμο.

Έγγραφο – “φωτιά”

Η επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των ΗΠΑ έστειλε έγγραφο στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τ.Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν.

Το έγγραφο αναφέρει:

“Μας ανησυχούν τα αναφερόμενα εμπόδια στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (NSC) που σχετίζονται με την παράδοση σοβιετικής κατασκευής πολωνικών αεροσκαφών και την απόφαση του NSC σχετικά με το πότε και πώς θα αντικαταστήσει τις αεροπορικές απώλειες της Πολωνίας.

Υποστηρίζουμε πλήρως την πρόταση της Πολωνίας να σταλούν μαχητικά στην Ουκρανία.

Ο χρόνος είναι βασικός σχετικά με την μεταφορά και την αυτοάμυνα της Ουκρανίας.

Γι αυτό ζητάμε την προσωπική παρέμβαση για την επίλυση των οποιονδήποτε καθυστερήσεων που σχετίζονται με τις παραδόσεις αυτών των αεροσκαφών.

Ενώ μας ευχαριστεί η δημόσια στήριξη του ΥΠΕΞ Α. Μπλίνκεν ο οποίος ζήτησε από οποιοδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ να στείλει μαχητικά στην Ουκρανία, παρόλ αυτά αυτή η δήλωση δεν αρκεί αν η κυβέρνηση είναι απρόθυμη ή ανίκανη να ενισχύσει τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ με επαρκή αεράμυνα.

Η Πολωνία έχει συγκεκριμένα ζητήσει F-16 για την αντικατάσταση των MiG-29 που θα σταλούν στην Ουκρανία, ένα αίτημα το οποίο υποστηρίζουμε πλήρως.

Η γρήγορη μεταφορά των μαχητικών αυτών στην Ουκρανία θα δείξει ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν να υποστηρίζουν σθεναρά την Δημοκρατία και την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Σας καλούμε να κάνετε ότι είναι περνάει από το χέρι σας ώστε να διευκολύνετε την υποστήριξη της Ουκρανίας. Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο είναι απαραίτητος για την επίτευξη αυτού του σκοπού”

Ανακοίνωση Πενταγώνου

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τ. Κίρμπι κράτησε αποστάσεις λέγοντας:

“Θα συνεχίσουμε να συμβουλευόμαστε με την Πολωνία και τους άλλους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ για το θέμα αυτό και τις δύσκολες λογιστικές προκλήσεις που αυτό θέτει αλλά δεν πιστεύουμε ότι η πρόταση της Πολωνίας μπορεί να υποστηριχθεί.

Το σχέδιο της Πολωνίας να απογειώνονται μαχητικά MiG-29 από την αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Γερμανία, Ramstein, «με σκοπό να εισέρχονται στον ουκρανικό εναέριο χώρο που αμφισβητείται από τη Ρωσία εγείρει σοβαρές ανησυχίες».

Είμαστε τώρα σε επαφή με την πολωνική κυβέρνηση μετά τη σημερινή της δήλωση. Όπως είπαμε, η απόφαση για το αν θα μεταφερθούν αεροσκάφη πολωνικής ιδιοκτησίας στην Ουκρανία είναι τελικά απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης”.

“Σφαγή” στο State Department

Το State Deparment μέσω της Β. Νούλαντ διαβεβαίωσε αργά τη νύχτα ότι η  πρόταση της Πολωνίας να θέσει στη διάθεσή της Ουκρανίας όλα τα μαχητικά MiG-29 που διαθέτει «εξέπληξε».

«Εξ όσων γνωρίζω, δεν μας συμβουλεύθηκαν εκ των προτέρων», είπε η Βικτόρια Νούλαντ, η τρίτη τη τάξει της αμερικανικής διπλωματίας, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.

«Νομίζω πως επρόκειτο για ανακοίνωση-έκπληξη από την πλευρά των Πολωνών».

Διευκρίνισε πως είχε συμμετάσχει λίγο πριν την ακρόαση σε συνάντηση στην οποία «άκουσε να γίνεται λόγος» για τέτοια απόφαση, εάν υπήρχε συντονισμός με τη Βαρσοβία.

«Όμως, όπως γνωρίζετε, βρισκόμασταν σε διαβουλεύσεις μαζί τους εδώ και κάποιες ημέρες για το συγκεκριμένο αίτημα των Ουκρανών», θύμισε.

Όταν ρωτήθηκε από γερουσιαστές εάν οι ΗΠΑ πράγματι θα διευκολύνουν τη μεταφορά των μαχητικών στο Κίεβο, η αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να δεσμευτεί.

Σημείωσε πως «η θέση που γενικά μοιράζεται τούτη η επιτροπή είναι πως αυτά τα αεροσκάφη πρέπει να πάνε στην Ουκρανία», ωστόσο συμπλήρωσε ότι υπάρχουν «πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη ως προς το ζήτημα αυτό» και «αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των συμμάχων μας και ακόμη και στην κυβέρνηση» του Τζο Μπάιντεν.

Παραδέχτηκε δηλαδή πως κάποιοι σπρώχνουν ολοταχώς για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο…

Δείτε τα έγγραφα που δημοσιεύει η ιστοσελίδα warnews247.gr:

report-USA

FNXV0EnXoAA5Obt

FNXO0tJXIAMw-b6

ΠΗΓΗ: warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου