Breaking

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Νίκος Ταγαράς: Νέα σελίδα για το Λουτράκι και την Περαχώρα – Έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ΔΕ Λουτρακίου – Περαχώρας

ΤΑΓΑΡΑΣ ΓΚΙΩΝΗΣ«Το Λουτράκι αποκτά πολεοδομικό σχεδιασμό με όρους δόμησης και χρήσεις γης καθώς και ισχυρές προβλέψεις προστασίαςγια το φυσικό περιβάλλον.

Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την εξέλιξη ολοκλήρωσης και αυτού του χωροταξικού – πολεοδομικού σχεδιασμού στον νομό Κορινθίας που ξεκίνησε το 2010, καθώς με την έγκριση και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας  μπαίνει τάξη στον χώρο με ασφάλεια δικαίου για τους πολίτες και την Πολιτεία.

Καθορίζεται πλέον τι και που επιτρέπεται να κατασκευασθεί σε όλη η Δημοτική Ενότητα Λουτρακίου, όπως και ποιες περιοχές ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος πρέπει να είναι θωρακισμένες περιβαλλοντικά.

Ειδικότερα μπαίνει τάξη στον χώρο στις εξής 6 Χωρικές Ενότητες:

  • Χωρική Ενότητα Λουτρακίου
  • Χωρική Ενότητα Ισθμίων
  • Χωρική Ενότητα Περαχώρας
  • Χωρική Ενότητα Σχίνου
  • Χωρική Ενότητα Όρους Γερανείων
  • Χωρική Ενότητα Νότιας περιοχής Ορεινού όγκου Γερανείων (Δασική περιοχή στους πρόποδες του όρουςτων Γερανείων).

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αποτελεί τον «οδικό χάρτη» για την οικονομική, οικιστική, και επενδυτική ανάπτυξη όλης της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου και ταυτόχρονατο «δίχτυ ασφαλείας» για τα βουνά μας.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης δήλωσε:

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τον Δήμο μας. Βάζουμε τάξη, με σαφείς κανόνες στην περιοχή για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να εξελιχθούμε. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου αποτελεί ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο καθώς θεσμοθετείται ένας σύγχρονος και επίκαιρος πολεοδομικός σχεδιασμός, προστατεύοντας το περιβάλλον και επιτρέποντας με ασφάλεια τις επενδύσεις.

Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία και την καθοριστική του παρέμβαση τον  Υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά και για την αδιάκοπη στήριξή του για τα μεγάλα έργα υποδομής που χρειάζεται ο Δήμος μας.

Σύντομα, ολοκληρώνεται και το Γ.Π.Σ. Αγίων Θεοδώρων για να πετύχουμε την ορθολογική οργάνωση των κοινόχρηστων χώρων και υποδομών και να αναδειχθεί η φυσιογνωμία της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου