Breaking

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι οι εθνικιστές απέτρεψαν τη δεύτερη προσπάθεια εκκένωσης από τη Μαριούπολη

Share

Το Αρχηγείο Συντονισμού Ανθρωπιστικής Αντίδρασης δήλωσε ότι στη Μαριούπολη, οι νεοναζί κρύβονται πίσω από αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα

ΜΟΣΧΑ, 6 Μαρτίου. Η δεύτερη προσπάθεια εκκένωσης αμάχων από τη Μαριούπολη ήταν ανεπιτυχής λόγω του γεγονότος ότι το καθεστώς του Κιέβου παραπληροφόρησε τον κόσμο σχετικά με τη μεταφορά του καθεστώτος της σιωπής. Αυτό αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους στο Διατμηματικό Αρχηγείο Συντονισμού για Ανθρωπιστική Αντίδραση, που ιδρύθηκε με βάση το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 2 Μαρτίου.

«Σήμερα, στο πλαίσιο μιας ανθρωπιστικής επιχείρησης, η Ρωσική Ομοσπονδία έκανε για άλλη μια φορά προσπάθεια εκκένωσης αμάχων από τη Μαριούπολη,ο χρόνος και ο τόπος της συνάντησης της ανθρωπιστικής συνοδείας επεξεργάστηκαν λεπτομερώς και συμφωνήθηκαν με την ουκρανική πλευρά. Η Ρωσία έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου», ανέφερε το αρχηγείο.

Σύμφωνα με τη δομή, η ουκρανική πλευρά δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. «Επιπλέον, οι ουκρανικές αρχές, χρησιμοποιώντας πόρους του Διαδικτύου και τηλεόραση, παραπληροφορούν ενεργά τους κατοίκους της Μαριούπολης σχετικά με την αναβολή της εκκένωσης λόγω της υποτιθέμενης μη συμμόρφωσης της ρωσικής πλευράς με τα καθεστώτα σιωπής που υποσχέθηκαν. Πρόκειται για πλήρη εξαπάτηση και προδοσία του λαού τους», τόνισε η έδρα.

Σύμφωνα με το κέντρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του αντικειμενικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, διαπιστώθηκε ότι δεν σχηματίστηκαν ανθρωπιστικές συνοδείες στη Μαριούπολη.

«Ταυτόχρονα, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που είχαν καθοριστεί εκείνη τη στιγμή για τον ανθρωπιστικό διάδρομο, πυροβολούν τις θέσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όλες αυτές οι προκλήσεις καθιστούν σαφές ότι οι αρχές του Κιέβου σκόπιμα αποφεύγουν την εφαρμογή των συμφωνιών έφτασαν και συνεχίζουν τις εγκληματικές τους ενέργειες για να χρησιμοποιήσουν τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινες ασπίδες», τόνισαν στο αρχηγείο.

Αναφέρθηκε επίσης ότι στη Μαριούπολη, οι νεοναζί κρύβονται πίσω από τους αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα.” , τοποθετούν βαρύ οπλισμό σε πολυκατοικίες, ενώ κάποιοι κάτοικοι κρατούνται με το ζόρι στα σπίτια τους», ανέφερε το αρχηγείο.
εθνοκάθαρση

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι διεξάγεται εθνοκάθαρση στην Ουκρανία. “Για να αποθαρρύνουν πολίτες και ξένους, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη δημιουργία από το Κίεβο στρατοπέδων για πολίτες που δεν υποστηρίζουν το σημερινό καθεστώς, καθώς και για άτομα που δεν είναι πολίτες της Ουκρανίας. Οι ριζοσπάστες πραγματοποιούν εθνοκάθαρση, εισβάλλουν σε σπίτια και διαμερίσματα του άμαχου πληθυσμού και έλεγχος εγγράφων στους δρόμους. Όλα τα άτομα που δεν έχουν ουκρανικά διαβατήρια απομακρύνονται από μαχητές προς άγνωστη κατεύθυνση”, ανέφερε το αρχηγείο.

Το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η ρωσική πλευρά είχε ανακοινώσει καθεστώς κατάπαυσης του πυρός στις 10:00 ώρα Μόσχας και άνοιξε ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να φύγουν οι κάτοικοι της Μαριούπολης και της Βολνοβάκα. Μετά τις 14:00 ώρα Μόσχας το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι από τον δηλωμένο αριθμό προσφύγων, κανείς δεν έφτασε στους ανοιχτούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι οι εθνικιστές καταστέλλουν τις προσπάθειες αμάχων να φύγουν κατά μήκος των ανθρωπιστικών διαδρόμων προς τη Ρωσία στις κατευθύνσεις Volnovakha και Mariupol, καθώς και από το Kharkiv και το Sumy. Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα άνοιξαν ξανά την Κυριακή.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ως απάντηση στην έκκληση των ηγετών των δημοκρατιών του Ντονμπάς για βοήθεια. Τόνισε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατάληψη ουκρανικών εδαφών, στόχος είναι η αποστρατικοποίηση και η αποναζικοποίηση της χώρας. Όπως αναφέρεται στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ρωσικός στρατός δεν χτυπά πόλεις, αλλά απενεργοποιεί μόνο τη στρατιωτική υποδομή, επομένως τίποτα δεν απειλεί τον άμαχο πληθυσμό.

primenews.press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου