Breaking

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Μ.Σάντερς για Ουκρανία: «Το Μεξικό είναι ελεύθερη χώρα και μπορεί να κάνει ότι θέλει; – Έχω αμφιβολίες»

Μια ομιλία γεμάτη αλήθειες από τον Μ.Σάντερς στη Γερουσία των ΗΠΑ

Μια συγκλονιστική ομιλία έκανε ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς στο κοινοβούλιο των ΗΠΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και είπε πολλές αλήθειες.

«Συνάδελφοι με τον πιο επώδυνο τρόπο μάθαμε ότι οι πόλεμοι έχουν απροσδόκητες συνέπειες. Σπανίως έχουν την έκβαση που μας υπόσχονται ότι θα έχουν οι ενορχηστρωτές και οι ειδήμονες του κάθε πολέμου», είπε ο Μ.Σάντερς αρχικά.

«Ρωτήστε τους αξιωματούχους που προέβλεπαν ρόδινα σενάρια για τους πολέμους του Βιετνάμ, του Αφγανιστάν και του Ιράκ, για να αποδειχθεί στο τέλος πόσο τραγικά άδικο είχαν» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας σε όλους τις συνέπειες των πολέμων των ΗΠΑ σε ανθρώπινές ζωές αλλά και στην οικονομία.

«Υπάρχει κάποιος που πιστεύει πραγματικά ότι οι ΗΠΑ δε θα έλεγαν τίποτα, αν για παράδειγμα το Μεξικό, η Κούβα ή κάποια χώρα στην Κεντρική ή Λατινική Αμερική, ήθελε να συστρατευθεί στη στρατιωτική συμμαχία που είναι αντίπαλη στις ΗΠΑ»;

«Πιστεύετε ότι τα μέλη του κογκρέσου θα σηκώνονταν και θα λέγανε, λοιπόν το Μεξικό είναι μία ανεξάρτητη χώρα, έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει;» διερωτήθηκε με νόημα ο Μπέρνι Σάντερς και συμπλήρωσε με νόημα «έχω πολλές αμφιβολίες γι’ αυτό».

Απευθυνόμενος στο αμερικανικό Κογκρέσο, υπογράμμισε πως «οι ΗΠΑ πρέπει να κινηθούν ώστε να επιτευχθεί μία ρεαλιστική και αμοιβαία αποδεκτή λύση. Μία λύση αποδεκτή από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τους ευρωπαίους συμμάχους μας».

«Αυτή η προσέγγιση δεν επιδεικνύει ούτε αδυναμία ούτε συμβιβασμό, η λύση χωρίς πόλεμο επιδεικνύει δύναμη και είναι αυτό που πρέπει να γίνεται» κατέληξε με έμφαση ο Γερουσιαστής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου