Breaking

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου: “Ερχεται Μαρτιάτικος χιονιάς από Μακεδονία μέχρι Κρήτη”

Σάκης Αρναούτογλου

Επιστρέφει ο χειμωνιάτικος καιρός σε όλη την Ελλάδα με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Ο ίδιος προειδοποιεί επίσης ότι  η χώρα προς τα μέσα της εβδομάδας, αναμένεται να μπει σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς, ενώ σημειώνει ότι τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν τα χιόνια να κατεβαίνουν προς τα τέλη αυτής της εβδομάδας εκτός απο την Αττική και τα νησιά του Αιγαίου – Κυκλάδες αλλά πιθανότατα και σε περιοχές της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο!

Μαρτιάτικος χιονιάς
Αναλυτικά γράφει:

«Μαρτιάτικος χιονιάς από τη Μακεδονία έως και την… Κρήτη μέχρι τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε – Παγωνιά έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας!!!

Σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς αναμένεται να μπει η χώρα προς τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε καθώς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών με χιονοπτώσεις η δυναμική και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.

Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν τα χιόνια να κατεβαίνουν προς τα τέλη αυτής της εβδομάδας εκτός απο την Αττική και τα νησιά του Αιγαίου – Κυκλάδες αλλά πιθανότατα και σε περιοχές της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο!

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά ριχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά! Μάρτης- γδάρτης λοιπόν…»

Δείτε την ανάρτηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου