Breaking

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Σύσκεψη για το αρδευτικό πρόβλημα στην Κορινθία

ScreenHunter 1401Διενεργήθηκαν δυο συσκέψεις  στην Π.Ε. Κορινθίας που αφορούσαν το φλέγον θέμα της άρδευσης της Βόχας και κυρίως της ανατολικής περιοχής που οι καλλιέργειές δεν έχουν αρδευτεί τις προηγούμενες περιόδους.

Στηνπρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Κορινθίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη, ενώ παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κος Στάθης Αναστασόπουλος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κύριοι Χάρης Βυτινιώτης και Τάσος Γκιολής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Γ.Οικονόμου, οι Δήμαρχοι, Κορινθίων Β. Νανόπουλος, Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος, ο εκπρόσωπος του δήμου Βέλου-Βόχας κος Θ. Ράπτης,οι πρόεδροι Δημοτικών Διαμερισμάτων, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων  κος Γ. Πούρος,ο πρόεδρος του ΑΟΣΑΚ κος Ηλίας Ανδρικόπουλος καθώς και εκπρόσωποι του ΑΟΣΑΚ.

Αφού συζητήθηκε διεξοδικά το επίμαχο θέμαο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε την οικονομική αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε:

1) Επισκευέςκαθαρισμού του υδραύλακα ΑΟΣΑΚ, συντήρηση & προσθήκη θυρών υδροληψίας για άμεση χρήση έτσι ώστε να μην χάνεται το νερό το οποίο φέτος είναι λιγοστό.

2)Σε ότι αφορά το θέμα του εκσυγχρονισμού του ΑΟΣΑΚ, τονίστηκε ότι “είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ενός νέου φορέα εκσυγχρονισμένου,ο οποίος θα αντικαταστήσει τον υπάρχονταΑΟΣΑΚ”,θα υλοποιηθεί μέσα από τις μελέτεςτων δικτύων του Φράγματος Ασωπού, η οποία ήδη προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 16/03/2022.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα (Τρίτη 22/03/2022) ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με ψήφισμα των αγροτών.

ΤηνΠέμπτη 24/03/2022 πραγματοποιήθηκε εκ νέου σύσκεψη από το ΔΣ του ΑΟΣΑΚ υπό της Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κας Αθηνάς Κόρκα και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Χάρη Βυτινιώτη προκειμένου η Περιφέρεια Πελοποννήσου να είναι αρωγός και να ανταποκριθεί άμεσα στο έργο του ΑΟΣΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου