Breaking

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Πόσοι Έλληνες άνδρες κακοποιούνται από τις γυναίκες τους;

Share

Για πρώτη φορά την απάντηση δίνει η ευρωπαϊκή μελέτη της οργάνωσης Domestic Violence in Europe. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με στατιστική έρευνα σε Ελλάδα, Ισπανία, Βέλγιο, Βρετανία, Ουγγαρία, Σουηδία, Πορτογαλία και Γερμανία.

Από το πόρισμα της μελέτης διεξήχθη το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες άνδρες πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας σε ποσοστό 72%, ενώ έχουν υποστεί σωματική βία σε ποσοστό 31,7%. Πολύ μικρότερη ήταν η καταγραφή για σεξουαλική βία, με μόλις 7,24%.

Πόρισμα μελέτηςΤρεις στους δέκα Έλληνες άνδρες κακοποιούνται σωματικά από τη σύντροφό τους.
Γεγονός που θα έπρεπε να αναφέρεται στην Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας. Ωστόσο, δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά στο φαινόμενο.

Επιπρόσθετα, στην Ελλάδα, καθώς και την Ουγγαρία, το Βέλγιο και την Ισπανία, καταγράφηκαν τα συχνότερα κρούσματα ψυχολογικής βίας στον άνδρα. Όσον αφορά τη σωματική βία, η Ελλάδα κρατάει την πρωτιά με το 31,7% ενώ ακολουθεί η Αγγλία με 15,1% και το Βέλγιο με 14,2%.

Επιπλέον, έρευνες σε ζευγάρια έδειξαν ότι πριν από το γάμο το 44% των γυναικών είχαν ασκήσει βία, 18 μήνες μετά το γάμο το ποσοστό ανέρχεται σε 36% και 30 μήνες μετά το γάμο το 32% δήλωσε ότι εξακολουθεί να καταφεύγει σε παρόμοιες συμπεριφορές.

Με πηγές από: gobeawesome

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου