Breaking

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Το πρώτο θύμα στους πολέμους είναι πάντα η αλήθεια

Share

Επιλογή κατατοπιστικών Αποσπασμάτων από άρθρο

του Τιερί Μεισάν*

Η σύγχρονη Ρωσία χτίστηκε στη μνήμη αυτού που οι Ρώσοι αποκαλούν τον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» και εμείς αποκαλούμε «Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». Δεν έχει την ίδια σημασία για εκείνους από τι για εμάς. Εδώ, στη Γαλλία, ο πόλεμος κράτησε μόνο λίγους μήνες, μετά πιστέψαμε στη νίκη των Ναζί και μπήκαμε στη Συνεργασία. Είαμε τους Ναζί και τους Πετενιστές να συλλαμβάνουν, από το 1940, 66.000 άτομα, γενικά για «τρομοκρατία» (αντίσταση). Στη συνέχεια, από το 1942, συλλαμβάνονται 76.000 Εβραίοι επειδή ήταν «κατώτερης φυλής» και τους έστειλαν στην Ανατολή, στην πραγματικότητα σε στρατόπεδα εξόντωσης. Αντίθετα, στη Σοβιετική Ένωση οι Ναζί δεν συνέλαβαν κανέναν. Ήθελαν να εξοντώσουν ή να υποδουλώσουν όλους τους Σλάβους σε διάστημα τριάντα χρόνων για να καθαρίσουν έναν «ζωτικό χώρο» όπου θα μπορούσαν να χτίσουν μια αποικιακή αυτοκρατορία ( Generalplan Ost ). Αυτός είναι ο λόγος που η ΕΣΣΔ υπέστη 27 εκατομμύρια νεκρούςΣτη ρωσική μνήμη, οι Ναζί είναι επομένως ένας υπαρξιακός κίνδυνος, όχι για εμάς.

—————————————————————————————————————————

Θα έπρεπε λοιπόν να είχαμε μάθει από τους προηγούμενους πολέμους ότι το πρώτο θύμα είναι πάντα η αλήθεια. Από τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, γνωρίζαμε οτι το ΝΑΤΟ έχει γίνει μαΐστρος της πολεμικής προπαγάνδας. Τότε είχαν αλλάξει τον εκπρόσωπο του οργανισμού στις Βρυξέλλες. Ο αντικαταστάτης του, ο Τζέιμι Σι, περιέγραφε μια υποδειγματική ιστορία κάθε μέρα, είτε για τη φρίκη των Σέρβων εγκληματιών είτε για την υποδειγματική αντίσταση των Κοσοβάρων. Εκείνη την εποχή, εξέδιδα μια καθημερινή εφημερίδα μέσω φαξ, την Journal de la Guerre en Europe . Συνόψιζα τις δηλώσεις του ΝΑΤΟ και τα τηλεγραφήματα από μικρά πρακτορεία Τύπου στα Βαλκάνια. Κάθε μέρα έβλεπα τις δύο εκδόσεις να απομακρύνονται λίγο περισσότερο τη μια από την άλλη. Στο μυαλό μου, η αλήθεια έπρεπε να βρίσκεται ανάμεσα στα δύο. Μόλις τελείωσε ο πόλεμος, έγινε αντιληπτό ότι οι δηλώσεις του Τζέιμι Σι ήταν καθαρή εφεύρεση με σκοπό να μαυρίσουν τις στήλες των εύπιστων εφημερίδων, ενώ τα τηλεγραφήματα των μικρών βαλκανικών πρακτορείων Τύπου έλεγαν την αλήθεια. Και η τελευταία δεν ήταν υπέρ του ΝΑΤΟ.
.
Προσεγγίζω λοιπόν τη συναίνεση των δυτικών μέσων ενημέρωσης με κάποια καχυποψία. Για παράδειγμα, όταν μας λένε ότι η Ρωσία βομβαρδίζει ένα πυρηνικό εργοστάσιο, σκέφτομαι τα ψέματα του προέδρου Τζορτζ Μπους για τα όπλα μαζικής καταστροφής του τυράννου «Σαντάμ». Ή όταν μας εξηγούν ότι οι Ρώσοι μόλις βομβάρδισαν ένα μαιευτήριο στη Μαριούπολη, θυμάμαι τα μωρά από το Κουβέιτ που μάζευαν από τις θερμοκοιτίδες τους οι φρικτοί Ιρακινοί στρατιώτες. Και όταν μου διαβεβαιώνουν ότι ο κακός Πούτιν είναι τρελός και μοιάζει με τον Χίτλερ, θυμάμαι πώς μεταχειριστήκαμε τον Μουαμάρ Καντάφι ή τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
.
Γι’ αυτό δεν παίρνω αυτούς τους ισχυρισμούς στα σοβαρά. Οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Snake Island δεν σφαγιάστηκαν κάτω από τις βόμβες όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος Zelensky, παραδόθηκαν στους ρωσικούς στρατούς, όπως το παραδέχτηκε αργότερα. Το εβραϊκό μνημείο Babi Yar δεν καταστράφηκε από τους Ρώσους που σέβονται όλα τα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας.
.
Ούτε ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Ζαπορίζια βομβαρδίστηκε. Είχε φρουρηθεί για αρκετές μέρες από μικτές ρωσικές και ουκρανικές ομάδες. Εξάλλου, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε ποτέ ραδιενεργός κίνδυνος. Το μαιευτήριο της Μαριούπολης επίσης δεν βομβαρδίστηκε. Είχε εκκενωθεί τρεις ημέρες νωρίτερα και είχε μετατραπεί σε στρατώνες για το Σύνταγμα Αζοφ (νεοναζί) όπως είχε αναφέρει η Ρωσία στον ΟΗΕ εκείνη την εποχή.
.
Όταν λοιπόν μου λένε ότι πρέπει να σκοτωθεί ο «δικτάτορας» Πούτιν, μένω ασυγκίνητος.

Παρατηρήσατε ότι οι εικόνες που βλέπουμε από τις νικηφόρες «μάχες» του ουκρανικού στρατού είναι πάντα οι ίδιες; Πώς να μην παρατηρήσουμε ότι βλέπουμε μόνο μερικά κατεστραμμένα οχήματα; Μήπως οι πολεμικοί ρεπόρτερ μας δεν έχουν δει ποτέ πραγματικούς πολέμους; Δεν ερμηνεύουμε τις εικόνες με βάση αυτά που βλέπουμε σε αυτές, αλλά με βάση τα σχόλια που τις συνοδεύουν.
.
Για μια εβδομάδα, μας εξηγούν ότι ο ρωσικός στρατός έχει περικυκλώσει το Κίεβο στα δεκαπέντε χιλιόμετρα γύρω, ότι προχωρά κάθε μέρα (αλλά παραμένει δεκαπέντε χιλιόμετρα μακριά) και πρόκειται να κάνει την τελική επίθεση. Όταν μας εξηγούν ότι ο «δικτάτορας» Πούτιν θέλει το κεφάλι του καλού προέδρου Ζελένσκι (ο οποίος εξοπλίζει τους νεοναζί και εξέδωσε τον φυλετικό νόμο), κάνω ένα βήμα πίσω.
.
Οι ρωσικοί στρατοί δεν σκόπευαν ποτέ να καταλάβουν τις μεγάλες πόλεις**. Επίσης μένουν μακριά από αυτές (εκτός από τη Μαριούπολη). Πολεμούν τους «εθνικιστές» παραστρατιωτικούς, τους νεοναζί. Ως Γάλλος, υποστηρικτής της Αντίστασης κατά των Ναζί, οι ρωσικοί στρατοί έχουν λοιπόν όλο τον θαυμασμό μου.
.
Ο ρωσικός στρατός εφαρμόζει την ίδια τακτική στην Ουκρανία όπως στη Συρία: περικυκλώνει τις πόλεις που χρησιμεύουν ως καταφύγιο για τους εχθρούς, ανοίγει στη συνέχεια ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να φύγουν οι αμάχοι και τέλος σφυροκοπώντας τους μαχητές που παραμένουν μέσα. Αυτός είναι ο λόγος που οι παραστρατιωτικοί νεοναζί μπλοκάρουν αυτούς τους διαδρόμους και εμποδίζουν τον πληθυσμό να διαφύγει. Αυτή είναι η αρχή των ανθρώπινων ασπίδων.
.
Πρόκειται για πόλεμο της κίνησης. Πρέπει να δράσουν γρήγορα. Τα ρωσικά στρατεύματα κινούνται με φορτηγά και τεθωρακισμένα οχήματα. Δεν πρόκειται για μάχες αρμάτων μάχης. Τα τελευταία είναι σήμερα ανενεργά στα θέατρα επιχείρησης. Είδαμε, το 2006, τη Χεζμπολάχ να μετατρέψει τα ισραηλινά Merkavas σε συντρίμμια. Τα ρωσικά στρατεύματα κινούνται με μηχανοκίνητα οχήματα, γι’ αυτό έχουν τεθωρακισμένα. Καθώς έχουμε προμηθεύσει δεκάδες χιλιάδες αντιαρματικούς πυραύλους στον ουκρανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων των παραστρατιωτικών νεοναζί, τα όπλα μας τους καταστρέφουν καθώς καταστρέφουν τα φορτηγά τους. Δεν είναι μάχες, απλώς ενέδρες.

Το κράτος του Ισραήλ δεν έκανε λάθος: ο Πρωθυπουργός Naftali Benett συμβούλεψε τον πρόεδρο Zelensky να αποδεχτεί τους ρωσικούς όρους για την ειρήνης, δηλαδή, όχι να καταθέσουν τα όπλα, αλλά να καταστρέψουν όλα τα μνημεία που είναι αφιερωμένα στον Στέπαν Μπαντέρα και να συλλάβουν τους Ναζί που έχουν ενσωματωθεί στην Ουκρανική Εδαφική Άμυνα.

Σαν να μην ήταν αρκετά περίπλοκη η κατάσταση, ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου, ακριβώς πριν τον πόλεμο, την πρόθεσή του να αποκτήσει την ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ, κατά παράβαση της υπογραφής της χώρας του της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.
.
Στη συνέχεια, οι ρωσικοί στρατοί κατέλαβαν και δημοσίευσαν ένα έγγραφο εργασίας της κυβέρνησης του Κιέβου που σχεδίαζε μια στρατιωτική επίθεση στην Κριμαία και το Ντονμπάς στις 8 Μαρτίου.
.
Ο ρωσικός στρατός αποκάλυψε περίπου δεκαπέντε ερευνητικά εργαστήρια βιολογικών όπλων που δούλευαν για το Πεντάγωνο. Ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τα κατασχεθέντα έγγραφα και κατέστρεψε 320 κοντέινερ παθογόνων παραγόντων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Απαγόρευση των Βιολογικών Όπλων, την σέβονται στο εσωτερικό της ώρας τους, αλλά την παραβιάζουν στο εξωτερικό. Έγγραφα είχαν ήδη δημοσιευτεί πριν από δύο μήνες από μια Βουλγάρα δημοσιογράφο. Στις 8 Μαρτίου, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από το Πεντάγωνο να εξηγήσει την ύπαρξη των 330 βιολογικών εργαστήριων που διατηρεί με διάφορες ονομασίες σε 30 χώρες. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε τότε αυτές τις πρακτικές. Αλλά η υφυπουργός Εξωτερικών, Victoria Nuland, που ενημέρωνε την Γερουσία, αναγνώρισε ότι το Πεντάγωνο συνεργάζεται σε αυτά τα προγράμματα που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό και ότι ανησυχεί με την ιδέα ότι αυτές οι έρευνες θα έπεφταν σε ρωσικά χέρια. Όταν η Ρωσία έφερε το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η Δύση έστρεψε τις κατηγορίες εναντίον της, κατηγορώντας την ότι σχεδίαζε μια βιολογική επίθεση υπό ψεύτικη σημαία. Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι είχε προειδοποιηθεί για ουκρανο-ΗΠΑϊκές πολιτικές βιολογικές έρευνες και ζήτησε από την Ουκρανία να καταστρέψει τα παθογόνα παράγοντα της για να αποτρέψει την εξάπλωσή τους.

Έτσι λοιπόν, η Ουκρανία, η οποία διατηρεί περισσότερους από εκατό χιλιάδες «εθνικιστές» και τους ενσωμάτωσε στην «Εδαφική της άμυνα», στη συνέχεια ψήφισε έναν φυλετικό νόμο, εργάζεται για παράνομα βιολογικά όπλα και ελπίζει να αποκτήσει την Ατομική Βόμβα. Επιλέξαμε να ξεχάσουμε τα παραδείγματα θάρρους του Jean Moulin και του Charles De Gaulle και να στηρίξουμε τον πρόεδρο Zelensky!

*Ο Τιερί Μεισάν είναι Γάλλος Πολιτικός Αναλυτής , πρόεδρος και ιδρυτής του Δικτύου Βολταίρος και της διάσκεψης Axis for Peace

Πηγή voltairenet.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου