Breaking

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

“ΒΟΜΒΕΣ” ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΗΛΙΔΗ: “ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ – ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ” – Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

ψωμι

“Έρχονται μεγάλες ανατιμήσεις σε ηλιέλαιο και αλεύρι λόγω Ουκρανίας ενώ θα παρουσιαστούν και ελλείψεις στην αγορά” επεσήμανε μιλώντας στον Focus FM και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος Γιάννης Πηλίδης.

«Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με ηλιέλαιο και αλεύρι. Ήδη η τιμή για το αλεύρι που εισάγεται από τη Βουλγαρία αυξήθηκε κατά 15% ενώ σημαντικές θα είναι οι ανατιμήσεις για το ηλιέλαιο. Αγοράζαμε 8,5 με 9 ευρώ το πεντάλιτρο και η τιμή αγοράς τώρα σχεδόν διπλασιάστηκε. Αγοράζουμε τώρα πια στα 14 ευρώ και δεν μας δίνουν και τις ποσότητες που θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πηλίδης εκτιμώντας ότι τα αποθέματα με την παλιά τιμή επαρκούν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

“Έχουμε αποθέματα μέχρι την επόμενη εβδομάδα οπότε έπειτα η τιμή του ηλιέλαιου θα πλησιάσει την τιμή του ελαιολάδου, το οποίο παραδόξως ανέβηκε και αυτό ένα 10%».

Μέχρι στιγμής όπως τόνισε υπάρχει επάρκεια ωστόσο οι καταναλωτές είναι μουδιασμένοι.

Ταυτόχρονα έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου για το μέλλον των σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς εξαιτίας του ενεργειακού κόστους και των υπέρογκων λογαριασμών ρευμάτων (σχεδόν τριπλάσιοι ) είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν.
«Όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν πρόβλημα» τόνισε.

Ακούστε εδώ όλα όσα είπε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου