Breaking

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία – Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Να σταματήσει η ρωσική εισβολή

Share

Το Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ) διέταξε σήμερα τη Ρωσία να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που ξεκίνησε εναντίον της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου, σε μια προκαταρκτική απόφαση στην προσφυγή του Κιέβου.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να διακόψει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 στο έδαφος της Ουκρανίας», αναφέρουν οι δικαστές.

Οι δικαστές πρόσθεσαν πως η Ρωσία πρέπει να διασφαλίσει ότι άλλες δυνάμεις υπό τον έλεγχό της ή που στηρίζονται από τη Μόσχα δεν θα πρέπει να συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Η ανάρτηση Ζελένσκι

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την εντολή του Διεθνού Δικαστηρίου σήμερα η Ρωσία να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία.

«Η Ουκρανία κατήγαγε μια ολοκληρωτική νίκη στην υπόθεσή της εναντίον της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο. Το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε να σταματήσει αμέσως η εισβολή», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

«Η εντολή είναι δεσμευτική βάσει του διεθνούς δικαίου. Η Ρωσία πρέπει να συμμορφωθεί αμέσως. Αγνοώντας την εντολή η Ρωσία θα απομονωθεί ακόμη περισσότερο», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου