Breaking

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Επιτέλους ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να φτιάξει και μια δομή δημόσιας Υγείας.

Share

Στην Ουκρανία.

Την ενίσχυση της δημόσιας υγείας αποφάσισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, άλλα σε άλλη χώρα. Φιλοδοξεί να φτάσει κάποια στιγμή η πρωθυπουργική του δράση, και στην Ελλάδα.

Δεν μπορεί παρά να είναι νομοτελειακό γεγονός πως ο πιθηκισμός στην πολιτική, αργά ή γρήγορα οδηγεί σε «μαϊμού» αποτελέσματα. Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την είδηση πως το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας θα αναλάβει τα έξοδα για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου θεάτρου της Μαριούπολης, και ο πρωθυπουργός ξεπετάχτηκε στο twitter για να ανακοινώσει πως η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει την ανακατασκευή του μαιευτηρίου της Μαριούπολης.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναχτίσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη, το κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, μιας πόλης που είναι μέσα στην καρδιά μας και σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου» έγραψε με περίσσιο καμάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σα να επρόκειτο για πρωτοβουλία δικής του επινόησης.

Ο μιμητισμός που χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό κάθε φορά που θέλει να κάνει φιγούρα στην ΕΕ και τη Δύση, δεν είναι κάτι που το βλέπουμε για πρώτη φορά. Τα ίδια έκανε και με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, τα ίδια και με τις κυρώσεις προς τη Ρωσία, τα ίδια και με αποφάσεις σχετικές με την πανδημία.

Το πρόβλημα είναι πως οι πρωτοβουλίες Μητσοτάκη περιορίζονται μόνο εκεί. Στη φιγούρα. Στην επίδειξη. Στη βιτρίνα. Με ένα μόνιμο σύμπλεγμα κατωτερότητας πασχίζει να κάνει προβολή του εαυτού του, αφού δεν γνωρίζει (και δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει) πως η χώρα που κυβερνά έχει τέτοιες τεράστιες δυνατότητες, που δεν έχει καμία ανάγκη για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα τέτοιου επιπέδου.

Πότε ενδιαφέρθηκε για τους ομογενείς ο πρωθυπουργός;
Δεν διαφωνεί κανένας πως η επανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, είναι μια θετική κίνηση. Όμως πότε άλλοτε ενδιαφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ελληνισμό της Μαριούπολης; Πότε έδωσε την παραμικρή σημασία στις αντιξοότητες που αντιμετώπιζαν οι 100.000 ομογενείς μας; Πότε έδωσε την οποιαδήποτε βοήθεια; Τώρα βγήκε από τον μακάριο ύπνο του, που το παγκόσμιο επίκεντρο ενδιαφέροντος βρίσκεται στην Ουκρανία;

Και για να το πάμε και παραπέρα, πότε ενδιαφέρθηκε για οποιουσδήποτε ομογενείς μας ο κ. Μητσοτάκης; Τι έχει κάνει για τους Πόντιους; Τι έχει πράξει διεθνώς για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων; Απολύτως τίποτα.

Τι έχει κάνει για τους Βορειοηπειρώτες και τα ελληνικά χωριά που δεινοπαθούν από τη μάστιγα του Αλβανικού εθνικισμού; Τι έκανε για το θέμα του δολοφονημένου Κωνσταντίνου Κατσίφα; Απολύτως τίποτα. Και πάλι τα επικοινωνιακά «κολλητιλίκια» υπερίσχυσαν. «Έπνιξε» το ζήτημα και αυτός, όπως ο προκάτοχος του.

Και που ήταν ο «πόνος» του πρωθυπουργού όταν το Αζερμπαϊτζάν σφυροκοπούσε τους αδερφούς μας Αρμένιους και ολόκληρη η Δύση σφύριζε αδιάφορα;

Διαλύει την Υγεία της χώρας του και κάνει επίδειξη στην Ουκρανία
Καλή η αλληλεγγύη προς τον απλό λαό της Ουκρανίας, άλλα τι να πούμε για το οξύμωρο της υπόθεσης; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προμοτάρει τον εαυτό του ως μέγα ευεργέτη της Ουκρανίας, την ίδια στιγμή που έχει διαλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα του.

Όχι μόνο δεν έχει φτιάξει ούτε ένα νοσοκομείο στην Ελλάδα, άλλα φέρνει νομοσχέδια για να κλείσει περιφερειακά νοσοκομεία και να τα μετατρέψει σε υποβαθμισμένα κέντρα υγείας, έκλεισε νοσοκομεία παίδων για να τα κάνει εμβολιαστικά κέντρα, άσκησε μια τραγική υγειονομική πολιτική που αφήνει πίσω της 17.000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ (ως τώρα), μετέτρεψε τη Δημόσια Υγεία της χώρας του σε σύστημα μίας νόσου. Μέσα σε τοπίο απόλυτης καταστροφής, ο πρωθυπουργός έκανε ένα και μοναδικό έργο κοινωνικής πρόνοιας, και αυτό σε… άλλη χώρα.

Προσφάτως έκοψε και την πρόσβαση των ανασφάλιστων για συνταγογράφηση σε ιδιώτες (!) και τους υποχρεώνει να απευθύνονται μόνο σε ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας για να πάρουν τα φάρμακα τους, άλλα το μαιευτήριο στη Μαριούπολη – μαιευτήριο!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός κάνει δημόσιες σχέσεις με τιτιβίσματα και προαναγγελίες κατασκευής δομών υγείας στην Ουκρανία, στην Ελλάδα το αγαθό της δημόσιας δωρεάν Υγείας δίνεται βορά στους μεγαλοκλινικάρχες.

Να κάνουμε και ένα ρητορικό ερώτημα για το κλείσιμο:

Στις ανασφάλιστες Ουκρανές και Ελληνίδες θα επιτρέπεται να γεννήσουν στο νοσοκομείο που θα φτιάξει ο κ. Μητσοτάκης στη Μαριούπολη;

sportime.gr

*Tί έγινε ακόμα οι Υγειονομικοί σε Aναστολή περισσεύουν από την ελλιπή ελληνική δημόσια υγεία ;

Mε ποιό κριτήριο;Eπειδή δεν τρυπήθηκαν ;

Με τόσο έντονα ανακλαστικά ανελευθερίας-ολοκληρωτισμού η κυβέρνηση ,κατά τα φαινόμενα,

δείχνει πως θα προτιμούσε να τους στείλει στην Ουκρανία παρά πίσω στα ελληνικά νοσοκομεία!

Για την Κυβέρνηση οι Ελληνες Υγειονομικοί δεν είναι άνθρωποι;

Τα καλά και συμφέροντα και Ανθρωπιά ά λα κάρτ.Ελεος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου