Breaking

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Κλιμάκωση: Η Ουκρανία επιχείρησε «τυφλό κτύπημα» σε πόλη στο ρωσικό έδαφος με βαλλιστικό βλήμα!

Share
1

Αναχαιτίστηκε από S-300
Μια δολοφονική «τυφλή» επίθεση κατά αμάχων από το ουκρανικό καθεστώς με την εκτόξευση πυραύλου OTR-21 Tochka με στόχο την ρωσική πόλη Μπιέλγκοροντ, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ντονέτς μόλις 40 χιλιόμετρα βόρεια από τα σύνορα της Ουκρανίας, αναχαιτίστηκε από την ρωσική αεράμυνα.

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται εκτόξευση βαλλιστικού βλήματος κατά αμάχων και πάλι στο Μπιέλγκοραντ.

Πάντως ο προηγούμενο κτύπημα των Ουκρανών που είχε ως αποτέλσμα 20 νεκρούς και 16 τραυματίες σε στάση λεωφορείου στο Ντονιέτσκ, έγινε εκτός ρωσικής επικράτειας.

Και αυτό είναι κλιμάκωση από ουκρανικής πλευράς.

Η πρώτη εκτόξευση βαλλιστικών όπλων κατά πολιτών αναχαιτίστηκε από συστήματα S-300V1 τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των S-300 αλλά με έμφαση στις αντιβαλλιστικές ικανότητες και με εμβέλεια μεταξύ 100 και 350 χλμ. ανάλογα της έκδοσης.

Ο βαλλιστικός OTR-21 Tochka έχει εμβέλεια μεταξύ 70 έως και 165 χλμ. ανάλογα της έκδοσης Scarab A, B, C.

Να σημειωθεί πως τα συστήματα S-300PMU-1 της ΠΑ έχουν αντιβαλλιστικές ικανότητες και μπορούν να αναβαθμιστούν αλλά οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν είναι πλέον χρήσιμα για τις ΕΔ προκαλούν πραγματικά το κοινό αίσθημα.

«Αποτελούν επιλογές άλλων δεκαετιών, περασμένων δεκαετιών. Η χώρα δεν προτίθεται να αγοράσει κανένα αμυντικό σύστημα από τη Ρωσία. Θα διαχειριστούμε την πραγματικότητα όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν είναι όμως αμυντικά συστήματα τα οποία είναι κρίσιμα για την εθνική άμυνα», είχε πει ο πρωθυπουργός όταν είχε ερωτηθεί για τα ρωσικά όπλα που διαθέτουν οι ΕΔ μεταξύ των οποίων και τα S-300.

Η πόλη που εβλήθη εκ νέου είναι το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Μπέλγκοροντ. Η πόλη εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπέλγκοροντ.
Ο πύραυλος μπορεί να μεταφέρει πυρηνική και χημική κεφαλή. Είναι όπλο «τυφλού» κτυπήματος αφού έχει κυκλικό λάθος ακτίνας 150 μέτρων που σημαίνει μικρή ακρίβεια και είναι εξαιρετικά θανατηφόρος για τους πολίτες αν πέσει σε πόλεις.

Γι αυτό τον λόγο δεν χρησιμοποιείται πλέον από τις ρωσικές δυνάμεις κι έχει αντικατασταθεί από τον Iskander-M την ακρίβεια του οποίου την είδαμε στο εμπορικό κέντρο που είχε μετατραπεί σε αποθήκη ρουκετών και χώρο στάθμευσης ρουκετοβόλων BM-21.

Λέγεται ότι μέρος του εξοπλισμού που έστειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με βλήματα των 122 χλστ. του συγκεκριμένου όπλου και είχε διαφύγει των προηγούμενων επιθέσεων των Ρώσων, καταστράφηκε στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο.

Δείτε την αναχαίτιση του ουκρανικού OTR-21 Tochka

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου