Breaking

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Κυβέρνηση: «Θα καταργηθεί το πιστοποιητικό – Εξετάζουμε και την ακύρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού»

«Δεν ξέρουμε ακόμα το πότε - Ίσως επανέλθει από Σεπτέμβριο» είπε ο Μ.Θεμιστοκλέους

Όπως είπε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού «θα καταργηθεί αλλά το πότε θα συμβεί αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία και την εισήγηση των ειδικών».

«Δεν θα είχε νόημα να προσδιορίσω συγκεκριμένα. Αν είχαμε την ημερομηνία θα την ανακοινώναμε» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον ίδιο «έχουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά όχι πίεση στη νοσηλεία και αν συνεχιστεί έτσι και δεδομένης της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών θα προχωρήσουμε στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού» σημειώνοντας από τη μια ότι «δεν θα έχουμε ένα πιστοποιητικό μόνιμα» αλλά και ότι «αν οι συνθήκες το επιβάλουν τον Σεπτέμβριο θα επανέλθει (σ.σ. το πιστοποιητικό εμβολιασμού)».

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο κατάργησης του διοικητικού προστίμου των 300 ευρώ για όσους άνω των 60 ετών δεν εμβολιάζονται είπε ότι «εξετάζεται και αυτό, το διοικητικό πρόστιμο που απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, όλα αυτά συνεκτιμώνται, ο κύριος στόχος όλων μας και αυτό εξαρτάται από την πανδημία και αν θα έχουμε μετάλλαξη είναι η επιστροφή στην κανονικότητα».

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας του υπουργείου Υγείας ρωτήθηκε στον ΣΚΑΪ και για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και απάντησε ότι «αν η εθνική επιτροπή εμβολιασμού μας το πει θα προχωρήσουμε».

Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία ερωτήματα για την τέταρτη δόση: ποιοι θα την κάνουν, πότε θα την κάνουν και αν θα υπάρχει ηλικιακό όριο στη σύσταση.

«Χρειάζονται και άλλα δεδομένα και καμία χώρα δεν την έχει ξεκινήσει αλλά ορισμένες έχουν ανακοινώσει πρόθεση» κατέληξε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο λοιπόν η κυβέρνηση αποκάλυψε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί και στη χώρα μας – κάτι βεβαίως που έχει γίνει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες – ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών. 

Από την άλλη δεν είναι τόσο αισιόδοξα τα μηνύματα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, καθώς ο Θάνος Πλεύρης τους μετέφερε χθες ότι δεν πρόκειται επιστρέψουν στο ΕΣΥ έως και το τέλος του 2022. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου