Breaking

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Πάτρα: Αναλαμβάνει το γραφείο του Απόστολου Λύτρα -«Αν αποδειχθεί ότι έχουμε εγκληματική ενέργεια θα είναι το έγκλημα του αιώνα» εκτιμά ο Πάνος Σόμπολος

Η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, που έχασαν τη ζωή τους το ένα μετά το άλλο, αλλάζει δικηγόρο και πλέον την αναλαμβάνει το γραφείο του Απόστολου Λύτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου της:

«Το δικηγορικό μας Γραφείο έλαβε εντολή από την Κα Πισπιρίγγου, μητέρα των τριών παιδιών που απεβίωσαν, να την εκπροσωπήσουμε, συνεπικουρώντας τις αρχές στη διερεύνηση της ακριβούς αιτίας θανάτου των τέκνων της. Οι γονείς, όπως και οι οικογένειες τους, αναμένουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις για την ανάδειξη της πλήρους αλήθειας. Απόστολος Λύτρας».

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτυχα παιδιά δεν είχαν κάποιο γονιδιακό πρόβλημα ενώ δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως οι αιτίες που τα οδήγησαν στο θάνατο και μάλιστα το ένα μετά το άλλο σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης των τριών παιδιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα τριών ετών, με τις αρχές να εξετάζουν όλα τα δεδομένα για να καταλήξουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Για το θέμα μίλησε ο Πάνος Σόμπολος, με τη δήλωσή του ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας να προκαλεί αίσθηση, σημειώνοντας ότι αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο «θα μιλάμε για το έγκλημα του αιώνα».

«Πολλοί με ρωτούν για αυτή την υπόθεση “τι πιστεύεις” και “τι μπορεί να έχει γίνει”; Εγώ απαντώ. Δεν μπορώ να αποκλείσω καμία εκδοχή. (…) Ούτε όμως και την εγκληματική ενέργεια μπορείς να αποκλείσεις. Σε καμία περίπτωση. Πολλοί με ρωτάνε αν το έκανε συγγενικό πρόσωπο. Απαντώ: Δεν αποκλείω τίποτα. Γιατί; Γιατί τα έχω δει όλα στα δεκάδες χιλιάδες εγκλήματα που έχω καλύψει στη δημοσιογραφική μου πορεία. Αν αποδειχθεί τελικά ότι έχουμε εγκληματική ενέργεια οπωσδήποτε θα είναι το έγκλημα του αιώνα και θα μείνει στην ιστορία των αστυνομικών χρονικών» είπε στην πρωινή εκπομπή του OPEN ο πολύπειρος δημοσιογράφος.

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων είπε: «Κατ’ αρχάς το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως βλέπετε έχουν δημοσιευτεί οι εκθέσεις των δύο πρώτων παιδιών και μάλιστα κάποιοι εκ των πραγματογνώμων έχουν εκφράσει δημόσια την άποψή τους και νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι από τις δύο πρώτες εκθέσεις ότι υπάρχει περιθώριο επαναξιολόγησης.

Σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η τρίτη διαδικασία, δηλαδή της διαδικασίας που γίνεται στο τρίτο παιδί για να έχουμε τουλάχιστον μία έναρξη μίας διαδικασίας όμως απ’ ό,τι είδαμε με τους συναδέλφους βλέπουμε ότι ουσιαστικά από αυτά που έχουν δημοσιευτεί πρέπει να υπάρξει μία επαναξιολόγηση και της πρώτης και της δεύτερης έκθεσης.

Πράγματι, θα σας έλεγα ότι φαίνεται ότι τα ευρήματα έχουν καταγραφεί σωστά και μάλιστα για να γίνω πιο συγκεκριμένος στην πρώτη έκθεση φαίνεται ότι έχουμε μία πάρα πολύ καλή, εξαιρετική θα έλεγα παθολογοανατομική εξέταση, δηλαδή όταν πήγαμε στο μικροσκόπιο είδαμε τα σωστά ευρήματα στη συνέχεια όμως ο ιατροδικαστής προφανώς έχει την ευθύνη να αξιολογήσει όλο το υλικό και να ορίσει την αιτία θανάτου και το μηχανισμό. Εκεί πιθανά χρειάζεται μία επαναξιολόγηση γιατί υπάρχει μία πληθώρα ευρημάτων και δυστυχώς υπάρχει μία κατεύθυνση συγκεκριμένη ενώ στα πλαίσια της διάγνωσης υπάρχουν και άλλα ζητήματα».

Συμπλήρωσε επίσης: «Αν δει κάποιος την πρώτη και τη δεύτερη έκθεση έχουν κάποια κοινά ευρήματα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου