Breaking

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Μόσχα: «Χάντερ Μπάιντεν, Τζ.Σόρος και CDC εμπλέκονται στα εργαστήρια βιολογικών όπλων της Ουκρανίας»

Τι ανέφερε ο επικεφαλής των ΡΒΧ δυνάμεων του ρωσικού Στρατού αντιστράτηγος Igor Kirillov.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να αναλύει έγγραφα που αποκαλύπτουν τις στρατιωτικο-βιολογικές δραστηριότητες του Πενταγώνου στην Ουκρανία. Τα δεδομένα που έχουμε στην διάθεσή μας, μας  επιτρέπουν να εντοπίσουμε τη σχέση  μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των ουκρανικών βιοεργασρτηρίων».

Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος ΡΒΧ πολέμου του ρωσικού Στρατού αντιστράτηγος Igor Kirillov.

Πρόκειται για συνέχεια των αποκαλύψεων που είχε κάνει  αρχικά ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βασίλη Νεμπένζια (Vassilii Nebenzia), στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με το θέμα των βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος αντιστράτηγος προχώρησε σε συνταρακτικές αποκαλύψεις αναφορικά με το ρόλο των ΗΠΑ στα εργαστήρια βιολογικού πολέμου της Ουκρανίας, αναφέροντας ονόματα και «διευθύνσεις»

Ο Ρώσος αντιστράτηγος ανέφερε σχετικά:

«Στην χρηματοδότηση αυτών των δραστηριοτήτων είναι αξιοσημείωτη η συμμετοχή οντοτήτων κοντά στη σημερινή ηγεσία των ΗΠΑ, ιδίως του επενδυτικού ταμείου Rosemont Seneca που διευθύνει ο γιός του προέδρου των ΗΠΑ, Χάντερ Μπάιντεν.

Το Ταμείο διαθέτει σημαντικούς οικονομικούς πόρους τουλάχιστον 2,4 δισ.$. Το ίδρυμα συνδέεται στενά με βασικούς εργολάβους του ευρύτερου αμερικανικού στρατιωτικού συμπλέγματος συμπεριλαμβανομένης της Metabiota, η οποία, μαζί με την Black and Veach, είναι σημαντικός προμηθευτής εξοπλισμού στα βιο-εργαστήρια του Πενταγώνου σε όλο τον κόσμο.

Η κλίμακα του προγράμματος είναι εντυπωσιακή. Η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, το Ίδρυμα Τζορτζ Σόρος και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εμπλέκονται άμεσα στις βιοέρευνες.

 Η επιστημονική εποπτεία παρέχεται από κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Εργαστηρίου του Λος Άλαμος, το οποίο αναπτύσσει πυρηνικά όπλα ως μέρος του Έργου Μανχάταν.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες διεξάγονται υπό τον πλήρη έλεγχο του Πενταγώνου.»

«Σημειώστε» ανέφερε ακόμη ο  Kirillov ότι «το έγγραφο  που επιβεβαιώνει ότι ήταν 30 τα ουκρανικά εργαστήρια, που συμμετείχαν σε στρατιωτικές-βιολογικές δραστηριότητες πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία υπογράφηκε από τον Viktor Polishchuk, αναπληρωτή υφυπουργό του Υπουργικού Συμβουλίου της Ουκρανίας.

Η νομική βάση για την υπογραφή του ήταν η συμφωνία συνεργασίας για την πρόληψη της διάδοσης τεχνολογιών, παθογόνων παραγόντων και πληροφοριών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων.

Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, η χρηματοδότηση μόνο για το 2018-2020 ήταν περίπου 32 εκατομμύρια δολάρια. Το κείμενο του εγγράφου αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το προσωπικό και οι εργολάβοι τους απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής φόρων ή άλλων παρόμοιων τελών που επιβάλλονται στην Ουκρανία.

Η χρηματοδότηση στρατιωτικών-βιολογικών δραστηριοτήτων επέτρεψε στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να διεξάγουν τουλάχιστον 16.000 δοκιμές εκτός της Ουκρανίας.

Έτσι, στο πλαίσιο του έργου UP-8 στο Lvov, το Kharkov, την Οδησσό και το Κίεβο, λήφθηκαν δείγματα αίματος από 4.000 στρατιώτες για αντισώματα κατά των ιών hanta και από 400 για αντισώματα για τον ιό του πυρετού Κονγκό-Κριμαίας.

Αυτός ο ευρείας κλίμακας έλεγχος της φυσικής ανοσίας του πληθυσμού πιθανότατα πραγματοποιήθηκε προκειμένου να επιλεγούν οι βιολογικοί παράγοντες που είναι πιο επικίνδυνοι για τον πληθυσμό μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Η εξέταση εγγράφων αποκαλύπτει ότι δεν εξήχθησαν μόνο δείγματα ανθρώπινου ιστού και ορού, αλλά και επικίνδυνα παθογόνα και οι μεταφορείς τους.

Έτσι, περισσότερα από 10.000 δείγματα στάλθηκαν στο Lugar Center στη Γεωργία των ΗΠΑ.

Άλλοι αποδέκτες περιλαμβάνουν: εργαστήρια αναφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Ινστιτούτο Loeffler στη Γερμανία. Όλα αυτά δημιουργούν κινδύνους για τη μεταφορά στο εξωτερικό ευαίσθητων γενετικών πληροφοριών, καθώς και απειλές για τη βιολογική ασφάλεια όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τις περιοχές όπου μεταφέρθηκαν τα δείγματα.»

Σε άλλο σημείο  της ενημέρωσής του ο επικεφαλής των ΡΒΧ δυνάμεων του ρωσικού Στρατού πρόσθεσε:

«Γνωρίζουμε παραδείγματα όπου τα στρατιωτικά τμήματα των ΗΠΑ εργάζονται με τον άνθρακα έχουν καταλήξει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης βιοασφάλειας.

Μεταξύ 2005 και 2015, βιώσιμα δείγματα άνθρακα στάλθηκαν από το πεδίο δοκιμών του αμερικανικού Στρατού σε 194 παραλήπτες σε δέκα χώρες. Η τρέχουσα κατάσταση με την αποστολή παθογόνων βιοϋλικών από την Ουκρανία σε ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ζωών και να δημιουργήσει εστία επιδημιολογικής αστάθειας σε κλίμακα συγκρίσιμη με την πανδημία του COVID-19».

Και ο Ρώσος αντιστράτηγος κατέληξε λέγοντας τα εξής:

«Τέλος και σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, ελέγχουν 336 εργαστήρια σε 30 κράτη εκτός εθνικής δικαιοδοσίας. Πιστεύουμε ότι στο πλαίσιο των εισερχόμενων πληροφοριών, θα πρέπει να αναζητηθούν διευκρινίσεις από την Ουάσιγκτον σχετικά με τους πραγματικούς στόχους των βιοεργαστηρίων των ΗΠΑ στο πλαίσιο της διεθνούς έρευνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου