Breaking

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Πασάρουν στους Ουκρανούς πρόσφυγες τα στοκαρισμένα εμβόλια COVID

Share

Βρήκαν που να δώσουν στοκαρισμένα εμβόλια…

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πιέζουν τους στενοχωρημένους και εξουθενωμένους Ουκρανούς που ξεφεύγουν από τον πόλεμο να κάνουν το εμβόλιο.

Όπως αναφέρουν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, «οι παγκοσμιοποιητές κεφαλαιοποιούν την κρίση στην Ουκρανία για να προωθήσουν την ατζέντα τους για το «εμβόλιο» κατά του Covid. Οι διεθνιστές ευρωπαίοι ηγέτες άδραξαν την ευκαιρία να πιέσουν τα περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια Ουκρανών που φεύγουν για να σώσουν τη ζωή τους να «εμβολιαστούν» με το εμβόλιο για τον COVID, για το οποίο τόσα ακούγονται. Εν τω μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης βοηθούν σε αυτό, χαρακτηρίζοντας «μη εμβολιασμένους» Ουκρανούς πρόσφυγες ως πιθανούς θανατηφόρους κινδύνους που θα μπορούσαν να βλάψουν την συνολική υγεία της χώρας».

Παρά την διαθεσιμότητα εμβολίων, η Ουκρανία είναι μια από τις λιγότερο εμβολιασμένες χώρες στην Ευρώπη, με μόνο το 35,7% του πληθυσμού των 44 εκατομμυρίων να έχει λάβει το εμβόλιο.

Δεν υπήρξε υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Ουκρανία, εκτός από τους δασκάλους και τους δημοσίους υπαλλήλους, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι να επιτεθεί η Ρωσία στην Ουκρανία, υπήρχε μικρή πίεση για τους πολίτες να εμβολιαστούν.

ΙΤΑΛΙΑ

Σύμφωνα με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση την Πέμπτη, οι Ουκρανοί πρόσφυγες θα έχουν το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται στην ΕΕ για έως και τρία χρόνια χωρίς βίζα.

Οι διεθνιστές ηγέτες, όπως ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, ανακοίνωσαν ότι οι Ουκρανοί πρόσφυγες που φτάνουν στην Ιταλία πρέπει να εμβολιάζονται ή να ελέγχονται για Covid κάθε 48 ώρες.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Στην Ισλανδία, παρά το γεγονός ότι όλα τα μέτρα Covid έχουν καταργηθεί για πολίτες και ταξιδιώτες, απαιτούν να υποβληθούν σε εξετάσεις οι Ουκρανοί πρόσφυγες. Στους πρόσφυγες προσφέρονται και τα «εμβόλια» του Covid από το κράτος, το οποίο τόνισε ότι «θα επικεντρωθούν στο να τους εμβολιάσουν».

ΠΟΛΩΝΙΑ

Την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας της Πολωνίας, Adam Niedzielski, ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί που φεύγουν από τον πόλεμο θα λαμβάνουν δωρεάν εμβολιασμούς κατά του Covid στο πλαίσιο κυβερνητικού προγράμματος.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, δεκάδες πρόσφυγες πολέμου αναγκάστηκαν να κοιμηθούν όλη την νύχτα στην αίθουσα αναμονής του σιδηροδρομικού σταθμού, αφού τους απαγόρευσαν να μείνουν σε ξενοδοχεία επειδή δεν είχαν «τα σχετικά στοιχεία» για να αποδείξουν τα διαπιστευτήριά τους για τον Covid.

«Δεν είναι ήδη καλά. Ξέφυγαν από τον πόλεμο και τώρα τους λένε ότι πρώτα πρέπει να εμβολιαστούν», είπε η Maria Azzarone , συνιδρύτρια της Wolja, μιας ΜΚΟ που βοηθά τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Στουτγάρδη. Περιέγραψε πώς κάποιοι μπόρεσαν να βρουν μερικά ξενοδοχεία με επιτόπιες δοκιμές, αλλά άλλοι αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στριμωγμένοι σε παγκάκια στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία διανέμει έγγραφα στους Ουκρανούς πρόσφυγες που δηλώνουν ότι τα «εμβόλια» του Covid είναι «ασφαλή και αποτελεσματικά», κόντρα στις ενστάσεις κορυφαίων επιστημόνων.

ΚΑΝΑΔΑΣ

Ο αριστερός Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό κάλεσε απεριόριστο αριθμό Ουκρανών να υποβάλουν αίτηση για να έρθουν στη χώρα για δύο χρόνια. Ωστόσο, δεν θα εξαιρεθούν από τις αυστηρές απαιτήσεις της χώρας του για τον Covid. Επί του παρόντος, τα μη εμβολιασμένα άτομα που φτάνουν στον Καναδά θα πρέπει να περάσουν δύο εβδομάδες καραντίνας, χωρίς εξαιρέσεις για τους πρόσφυγες.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας έστειλε ιατρικές ομάδες για να δοκιμάσουν και να δώσουν εμβόλια για τον COVID-19 σε Ουκρανούς που έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΥ)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε την Κυριακή ότι ανησυχεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να επιδεινώσει την πανδημία COVID-19 και προσπαθεί να κάνει περισσότερα για να περιορίσει την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών.

ΕΛΛΑΔΑ

Εδώ οι τηλέ-ειδικοί έχουν αρχίσει ήδη να λένε πως λόγω των προσφύγων τα κρούσματα δείχνουν αυξημένα και πως πρέπει να εμβολιαστούν.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου