Breaking

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΝΕΑ ΑΠΕΙΛΗ. Δύο άνθρωποι στο Ισραήλ χτυπήθηκαν από παραλλαγή του Covid “που δεν είναι ακόμη γνωστή στον κόσμο.

Share

ΔΥΟ άτομα στο Ισραήλ χτυπήθηκαν με μια νέα παραλλαγή του Covid που περιγράφεται ως «άγνωστη ακόμη στον κόσμο» από ειδικούς.

Το νέο στέλεχος προκάλεσε ήπια συμπτώματα πυρετού, πονοκεφάλους και μυϊκούς πόνους στους ασθενείς, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Μια νέα παραλλαγή του Covid θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα – αλλά δεν είναι γνωστό αν θα ήταν πιο σοβαρή
2
Μια νέα παραλλαγή του Covid θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα – αλλά δεν είναι γνωστό αν θα ήταν πιο σοβαρή.

Η γενετική αλληλουχία αποκάλυψε ότι το στέλεχος που έφεραν τα δύο άτομα ήταν ένας συνδυασμός της αρχικής (BA.1) και της νεότερης (BA.2) παραλλαγών Omicron.

Αυτό, είπε το υπουργείο Υγείας, ήταν μια εκδοχή του κορωνοϊού «που δεν είναι ακόμη γνωστή στον κόσμο», σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz .

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε τις ευρωπαϊκές χώρες να μην υποτιμούν τους κινδύνους που εγκυμονεί το μικτό στέλεχος, ανέφεραν οι Hindustan Times .

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες σχετικά με το πόσο παθογόνο και σοβαρό μπορεί να είναι το διπλό στέλεχος Omicron.

Αλλά και τα δύο στελέχη Omicron έχουν αποδειχθεί πιο ήπια από το προηγουμένως κυρίαρχο Delta, σε μεγάλο βαθμό χάρη στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να έχετε ένα ενισχυτικό εμβόλιο για να έχετε επαρκή προστασία έναντι του Omicron.

Το BA.1 έγινε κυρίαρχο σε όλο τον κόσμο από τις αρχές Δεκεμβρίου, πυροδοτώντας την επείγουσα ανάγκη να εμβολιαστούν οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο με αναμνηστικό.

Οι ειδικοί διαβεβαίωσαν ότι το στέλεχος ήταν σχετικά ήπιο και λιγότερο πιθανό να προκαλέσει νοσηλεία.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε το BA.2, αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων λόγω της εξαιρετικά μολυσματικής φύσης του .

Είναι πιο μεταδοτικό από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος, αλλά ένα άτομο δεν είναι πιο πιθανό να αρρωστήσει σοβαρά.

Το BA.2 προκαλεί αύξηση των κρουσμάτων Covid σε πολλές χώρες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερους αριθμούς νοσοκομείων.

Όταν συγχωνεύονται δύο παραλλαγές, όπως το BA.1 και το BA.2, είναι γνωστό ως ανασυνδυασμένος.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα δύο άτομα που μολύνθηκαν επέστρεψαν από το εξωτερικό στο Ισραήλ.

Ο καθηγητής Salman Zarka, ο τσάρος του Covid του έθνους , είπε ότι οι ασθενείς είναι ένα ζευγάρι γύρω στα 30 που κόλλησαν τον ιό από το βρέφος γιο τους, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz .

Δεν είπε από πού ταξίδευαν οι ασθενείς. Επομένως, η προέλευση του στελέχους δεν είναι ξεκάθαρη.

Ο καθηγητής Ζάρκα είπε ότι αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν δύο ιοί στο ίδιο κύτταρο και ότι «όταν πολλαπλασιάζονται, ανταλλάσσουν γενετικό υλικό, δημιουργώντας έναν νέο ιό».

Αλλά πρόσθεσε: «Σε αυτό το σημείο, δεν ανησυχούμε για [η νέα παραλλαγή που οδηγεί σε] σοβαρές περιπτώσεις».

Οι νέες παραλλαγές του Covid είναι απροσδόκητες καθώς εξελίσσεται η πανδημία.

Ειδικά όταν τα κρούσματα είναι πολύ υψηλά, ο ιός μπορεί να εξελιχθεί.

Ο ΠΟΥ έχει προειδοποιήσει τα έθνη να παραμείνουν σε επαγρύπνηση καθώς τα κρούσματα Covid αυξάνονται παγκοσμίως.

Είπε ότι η άνοδος οφείλεται εν μέρει στην εμφάνιση νέων παραλλαγών όπως το BA.2.
Αυξανόμενες περιπτώσεις.

Μια πρόσφατη αύξηση στις ασιατικές χώρες – Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Νότια Κορέα – θα μπορούσε να είναι «η κορυφή του παγόβουνου», ιδίως από τη στιγμή που οι δοκιμές έχουν μειωθεί σε ορισμένες χώρες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι δοκιμές μειώνονται και από την 1η Απριλίου, όταν μόνο περιορισμένος αριθμός ατόμων θα έχει πρόσβαση σε δωρεάν δοκιμές ΛΔΚ και πλευρικής ροής.

Αλλά τα περιστατικά μεγαλώνουν γρήγορα. Ο αριθμός των νέων θετικών τεστ την περασμένη εβδομάδα είναι σχεδόν 50 τοις εκατό υψηλότερος από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα καθημερινά αναφερόμενα κρούσματα έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο των 25.000 στα τέλη Φεβρουαρίου. Αλλά ο μέσος όρος των επτά ημερών είναι σήμερα 62.000.

Χθες αναφέρθηκαν 91.345 νέα κρούσματα .

Τα νοσοκομεία έχουν φτάσει τις 14.078. Ο αριθμός των Βρετανών που λαμβάνουν νοσοκομειακή περίθαλψη για το μικρόβιο δεν ήταν τόσο υψηλός από τις 7 Φεβρουαρίου, όταν ο αριθμός ήταν 14.068.

thesun.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου