Breaking

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Έρχεται επιδότηση σε βενζίνη, diesel και υγραέριο!

Αυτή την εβδομάδα και ειδικότερα έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση των υπερβολικά υψηλών τιμών στα καύσιμα ώστε τόσο οι απλοί καταναλωτές όσο και οι επαγγελματίες να στηριχθούν από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων καθώς ερωτηθείς στον Σκάι για το αν η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη μέτρων για τα καύσιμα απάντησε ότι: «Έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας, έχουμε εικόνα του πόσο επιβαρύνονται τα νοικοκυριά και προσπαθούμε να βρούμε και να εξαντλήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα μέτρα, άλλες παρεμβάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε αύξηση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου «ώστε να μπορέσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις ανατιμήσεις», σημειώνοντας πως «από τη στιγμή που λειτουργούμε με ποσοστά, θα είναι και μεγαλύτερη η στήριξη».

Από την άλλη μεριά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του Σκάι τόνισε ότι: «Οι τιμές στη βενζίνη ξεφεύγουν επικίνδυνα. Πρόκειται για μία δαπάνη, η οποία στην ουσία αφορά τους πάντες και ως ένα βαθμό είναι μη ελαστική… για να πάει ο άλλος στη δουλειά του, για να μεταφερθούν αγαθά, για να γίνει οτιδήποτε. Είναι σαφές ότι αυτή δεν θα μείνει έξω από το πεδίο των παρεμβάσεών μας, πάντοτε όμως στο πλαίσιο λελογισμένων κινήσεων για να νιώσει ο κόσμος και εκεί τη στήριξη μετριασμού των επιπτώσεων.»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρχει καλή είδηση για την βενζίνη τις επόμενες ημέρες και απάντησε ότι: «Θα έχουμε καλή είδηση για το σύνολο των τομέων της αγοράς, που οι δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο κόσμος γίνονται ολοένα και πιο μεγάλες, γίνονται ανυπέρβλητες. Για όλα τα κομμάτια που έχουμε ζητήματα με τρόπους στοχευμένους, με τρόπους καλά μετρημένους και σχεδιασμένους θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αυτό είναι που θέλω να εκπέμψω ως μήνυμα στο κόσμο και αυτό είναι που είπε και από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε δυνατότητα που να μην τινάζει στον αέρα το σύνολο της οικονομίας και την πορεία της χώρας, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε δυνατότητα που να έρχεται και να προκύπτει από τις παρεμβάσεις που κάνει ο Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτή η δυνατότητα να μην αξιοποιηθεί και να μην εξαντληθεί για να σταθούμε στο πλευρό της οικονομίας».

Επίσης σε δημοσίευμά της, η Καθημερινή αναφέρει ότι στο πακέτο στήριξης της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται και η επιδότηση για τη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης. Η ελάφρυνση δε θα αφορά στην οριζόντια μείωση φόρου, λόγω του δημοσιονομικού κόστους, αλλά θα στοχεύει στους οικονομικά ασθενέστερους

Οι τιμές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Παρατηρητήριο των τιμών των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα, η μέση τιμή της 95άρας αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι 2,082 ευρώ το λίτρο, η 100άρα κοστίζει κατά μ.ο 2,224 ευρώ το λίτρο, ενώ το diesel κίνησης βρίσκεται στο 1,936 ευρώ το λίτρο και το Υγραέριο σε 1,139 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου