Breaking

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Maryana Naumova: ΄΄Η πραγματική αλήθεια, Κύριε Schwarzenegger , βρίσκεται στο μνημείο «Σοκάκι των Αγγέλων» στο Ντόνετσκ, όπου όλοι μπορούν να διαβάσουν τα ονόματα των παιδιών, που σκοτώθηκαν από σφαίρες και βόμβες του ουκρανικού στρατού…΄΄

maryana-naumova

Η Maryana Naumova, είναι ένα από τα αστέρια της παγκόσμιας άρσης βαρών,  μια όμορφη 23χρονη ψηλή μελαχρινή, διάσημη για το ότι σκαρφάλωσε στην κορυφή του κόσμου σε πολύ νεαρή ηλικία, που απαντά από τη Μόσχα στην  έκκληση του Arnold Schwarzenegger  προς τον  Vladimir Putin. να σταματήσει ο πόλεμος.

Η έγκλιση  της Maryana, μια μακροσκελής επιστολή, ως απάντηση στο βίντεο που είδαν εκατομμύρια άνθρωποι , δεν είναι λιγότερο συναρπαστική, επειδή αφορά τα παιδιά που έζησαν για χρόνια κάτω από τις βόμβες στο Donbass.

Η Maryana Naumova ήταν η πρώτη γυναίκα κάτω των 18 ετών που αγωνίστηκε σε αγώνες άρσης βαρών, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου αγώνα που διοργάνωσε ο Arnold Schwarzenegger.

” Το 2015, στον διαγωνισμό Arnold Classic στις Ηνωμένες Πολιτείες, εγώ, μια 15χρονη Ρωσίδα, έκανα παγκόσμιο ρεκόρ σηκώνοντας μια μπάρα βάρους 150 κιλών. Μου δώσατε συγχαρητήρια, ρωτώντας για τη Ρωσία και έκλαιγα από χαρά… Σας έφερα, κύριε Σβαρτσενέγκερ, επιστολές και φωτογραφίες των παιδιών του Ντονμπάς που ήταν σε πόλεμο, μια περιοχή που είχα ήδη επισκεφτεί δύο φορές τον Μάρτιο του 2015.

Ναι, δεν μπορούσα να μείνω σπίτι στη Μόσχα όταν η Ουκρανία κήρυξε τον πόλεμο στο Donbass, όταν για τους συμμαθητές μου στο Donbass το κουδούνι του σχολείου σήμαινε όχι μόνο το  σχολικό διάλειμμα, αλλά και την έναρξη των βομβαρδισμών. Σε κάθε σχολείο όπου εμφανιζόμουν και γνώρισα τα παιδιά – συνεχίζει η επιστολή  – μιλούσα πρώτα από όλα για σένα, για το είδωλό μου τόσο στον αθλητισμό όσο και στη ζωή,  πως ένα συνηθισμένο αγόρι από μια φτωχή αυστριακή οικογένεια που έγινε διάσημος αθλητής, μετά ηθοποιός και τελευταία πολιτικός,  και όλα αυτά χάρη στον αθλητισμό και την αφοσίωση.

Φυσικά, αυτά τα παιδιά του Ντονμπάς σε γνώριζαν αφού έβλεπαν τις ταινίες σου, Τους είπα ότι θα επιστρέψω στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι θα βλεπόμασταν . Και αυτά τα παιδιά, απλοί μαθητές των δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ, άρχισαν να μου γράφουν γράμματα και να μου στέλνουν φωτογραφίες με αίτημα να σας τα δώσω. Έγραφαν  στον Terminator πώς ζουν στον πόλεμο και ήθελαν την πιο απλή συμβουλή,  πώς να κάνεις αθλήματα σε τόσο δύσκολες συνθήκες, πώς να μεγαλώσεις, πώς να γίνεις επιτυχημένος άνθρωπος. Τα παιδιά του Ντόνετσκ σε θεωρούσαν έναν δυνατό ήρωα που ήλπιζαν ότι θα μπορούσε να τα προστατεύσει. Εκτύπωσα τις φωτογραφίες, μετέφρασα τα γράμματα, σου έδωσα έναν φάκελο και σου είπα: «Άρνολντ, πήγα πρόσφατα στο Donbass σε μια ανθρωπιστική αθλητική αποστολή, υπάρχει πόλεμος σε εξέλιξη και τα παιδιά, οι μαθητές, μου ζήτησαν να σου δώσω αυτά τα γράμματα σε εσένα. ‘

Απάντησες: «Ουκρανία, ναι, ναι, το ξέρω. Θα ρίξω μια ματιά, θα το δουλέψω και έδωσες τον φάκελο στον βοηθό σου. Schwarzenegger, είδα την έκκληση σου προς τους Ρώσους συμπολίτες μου. Προφανώς δεν ‘δούλεψες’ στα γράμματα που σου έδωσα, παρόλο που το υποσχέθηκες. Η αλήθεια για αυτό που συνέβη, Άρνολντ, βρίσκεται στα γράμματα που βρίσκονται στους  βοηθούς σου από το 2015. Η πραγματική αλήθεια, Άρνολντ, βρίσκεται στο μνημείο «Σοκάκι των Αγγέλων» στο Ντόνετσκ, όπου όλοι μπορούν να διαβάσουν τα ονόματα των παιδιών, που σκοτώθηκαν από σφαίρες και βόμβες του ουκρανικού στρατού. Η πραγματικότητα, Άρνολντ, είναι ότι ο Εξολοθρευτής όχι μόνο δεν προστάτεψε, δεν βοήθησε, δεν έσωσε τα παιδιά του Ντονμπάς, αλλά ούτε καν διάβασε τα γράμματά τους και δεν προσπάθησε να καταλάβει την κατάσταση».

«Κύριε Schwarzenegger – είναι το συμπέρασμα – έχω επισκεφθεί το Donbass περισσότερες από 20 φορές από το 2014, έχω επισκεφτεί τις πιο επικίνδυνες περιοχές μάχης. Έχω επισκεφτεί περισσότερα από 120 σχολεία, έχω μιλήσει με χιλιάδες παιδιά, έχω βρεθεί σε περισσότερες από εκατό αθλητικές εκδηλώσεις για παιδιά, παρόλο που είμαι ένα κανονικό κορίτσι από τη Ρωσία, όχι ένας άγριος πολεμιστής του Terminator.

Arnold, μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβεις, καθώς είσαι χιλιάδες και χιλιάδες μίλια μακριά από εμάς, αλλά εξακολουθείς να έχεις αυτά τα γράμματα και τις φωτογραφίες από το 2015 , σωστά;

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσες να έρθεις και να δεις τα πάντα μόνος σου, είσαι γενναίος άνθρωπος».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου