Breaking


Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Πάτρα-NEEΣ εξελίξεις: Εύρημα στην Τζωρτζίνα «δένει» την υπόθεση- Τα κοινά ευρήματα παραπέμπουν σε ασφυξία- -To εύρημα που ανατρέπει τα πάντα -Αντίστροφη μέτρηση για την αλήθεια

Πως συνδέονται οι θάνατοι των τριών κοριτσιών – Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα

Ένα εύρυμα το οποίο συνδέει το θάνατο της Τζωρτζίνας με εκείνους των αδελφών της, Μαλένας και Ίριδας, εντοπίζεται αρχικά από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργείται στην 9χρονη και προσδίδει διαφορετική τροπή στο θρίλερ της Πάτρας, με τους αιφνίδιους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Τη στιγμή που η διπλή έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών και των ιατροδικαστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον κλοιό να στενεύει, καθώς – όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Μπαμ» – «όλες οι πληροφορίες κατατείνουν στο ότι οι θάνατοι των κοριτσιών είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας», το εύρημα που προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «είναι το πνευμονικό οίδημα».

Εάν και το αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο εύρημα, οι ιατροδικαστές θα έχουν στα χέρια τους κάτι που θα συνδέει και τους τρεις θανάτους.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, δεν αναφέρεται προηγηθείσα εξέλιξη πνευμονικού οιδήματος ή κάποιας νόσου ή πάθησης που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο στις 29 Ιανουαρίου 2022, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση της Μαλένας, η οποία κατέληξε, στα καλά καθούμενα, τονίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα έπαιζε στον παιδότοπο του νοσοκομείου και έτρωγε σουβλάκι…

Ο συνδετικός κρίκος

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, όπως αναφέρει η «Μπαμ», θεωρείται πλέον ξεκάθαρο ότι στο τέλος της ημέρας οι αρμόδιοι επιστήμονες θα καταφέρουν να συνδέσουν τους τρεις θανάτους, διότι, «όπως χαρακτηριστικά λένε, όλοι επήλθαν εν μέσω πνευμονικού οιδήματος».

Την ίδια στιγμή, ιατρικές πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι «στα αίτια πρόκλησης του πνευμονικού οιδήματος, το οποίο είναι εύρυμα μη ειδικό, εκτός από παθολογικά αίτια είναι και η ασφυξία από απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

«Ασφυξία»

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «πιθανή είναι η διάγνωση της πνιγμονής από απόφραξη των εξωτερικών στομίων των αεροφόρων οδών». Με αυτό τον τρόπο, εξηγούν, «προκαλείται θάνατος με τον μηχανισμό της ασφυξίας, αφού με την απόφραξη της μύτης και του στόματος παρεμποδίζεται η αναπνευστική λειτουργία και αυτό συμβαίνει σε εγκληματικές ενέργειες… Η απόφραξη της μύτης και του στόματος με το χέρι ή με άλλο μέσο (π.χ. πανάκι) είναι μια ενέργεια η οποία συναντάται ιδιαίτερα συχνά στις βρεφοκτονίες… Για την ακρίβεια, σε όλα τα κλασικά συγγράμματα ιατροδικαστικής περιγράφεται ως μία κλασική μέθοδος βρεφοκτονίας».

«Τι δείχνει έγκλημα»

Η ΤΖωρτζίνα, μετά την ανακοπή που υπέστη στις 11/4/2021, εξετάστηκε από καρδιολόγους και πλήθος άλλων γιατρών, υποβλήθηκε σε πολλαπλές εξετάσεις και δεν διαπιστώθηκε καμία παθολογική αιτία ικανή να προκαλέσει αιφνίδια ανακοπή.

Η Μαλένα απεβίωσε στις 13/4/2029, νοσηλευόμενη και ενώ είχαν προηγηθεί εξετάσεις καρδιολογικές, πνευμονολικές και αιματολογικές και καμία εσωτερική παθολογία δεν είχε διαγνωστεί, ικανή να προκαλέσει θάνατο εν μέσω εντόνου πνευμονικού οιδήματος.

Η Ίριδα ανευρεύθη στην κούνια της με ένα πανάκι με κηλίδες από αίμα, όπως η ίδια η μητέρα είπε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» στο MEGA, και ενώ είχε τραύμα στο εσωτερικό του στόματος.

Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα – «Μη αιτιολογημένη παθολογικά έλλειψη οξυγόνου»

Η διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα από τις διωκτικές και κυρίως τις ιατροδικαστικές Αρχές, φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι καθοριστική για τη μορφή που θα λάβει η έρευνα για την υπόθεση.

Φαίνεται πως η τοξικολογική εξέταση της Τζωρτζίνας έχει ολοκληρωθεί και οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι κάτι τελικά θα τους δώσει, μετά την εξονυχιστική ανάλυση των δεδομένων, που έγιναν με νέες σύγχρονες μεθόδους.

Μέσα στην εβδομάδα, η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που έχει συσταθεί για τους θανάτους των τριών παιδιών, θα έχει έτοιμο το τελικό συμπέρασμα. Φαίνεται πως ήδη οι επιστήμονες έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία που αναζητούσαν από τους ιατρικούς φακέλους τόσο της Μαλένας, όσο και της Ίριδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής του MEGA, στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις καταλήγουν πως οι θάνατοι δεν οφείλονται σε προϋπάρχουσες παθήσεις ή γενετικό αίτιο, αλλά προκλήθηκαν από μη αιτιολογημένη παθολογικά έλλειψη οξυγόνου.

Όλα αυτά οδηγούν σε ντόμινο εξελίξεων και καθιστούν πιθανό το ενδεχόμενο οι γονείς να κληθούν άμεσα να καταθέσουν.

Η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη, του πατέρων των τριών άτυχων κοριτσιών, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ανέφερε στο «Τούνελ»:

«Δεν μπορώ, έχουν φύγει τρία παιδιά. Όχι, δε συμβαίνει αυτό το πράγμα, ούτε για αστείο, δε μου έχει περάσει αυτό από το μυαλό για κανένα λόγο. Με ενδιαφέρει να δούμε τι γίνεται με τα παιδιά. Να μάθουμε από τι φύγανε και να τελειώσει όλο αυτό…».

Νικολούλη: Φαίνεται πως το ένα παιδί… μιλάει από τον τάφο του

Ένα τηλεφώνημα σόκαρε την Αγγελική Νικολούλη στο «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος στον «αέρα» της εκπομπής, το ένα από τα παιδιά «δίνει» στοιχεία στις αρμόδιες Αρχές μετά τον θάνατό του.

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα προανήγγειλε η Αγγελική Νικολούλη, σχολιάζοντας μια πληροφορία που έλαβε στον αέρα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» στο MEGA.

Η έμπειρη δημοσιογράφος, μιλώντας με αξιόπιστη – όπως ανέφερε – πηγή από το περιβάλλον των ερευνών, υποστήριξε ότι το ένα από τα παιδιά «δίνει» στοιχεία στις αρμόδιες Αρχές μετά τον θάνατό του.

«Φαίνεται πως το ένα παιδί μιλάει από τον τάφο του», τόνισε η Αγγελική Νικολούλη, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις θα είναι καθοριστικές για την πορεία των ερευνών.

«Μου θύμισε τον Μπάμπη»

Η Αγγελική Νικολούλη αναφέρθηκε και στις επικοινωνίες που είχε με τη μητέρα των τριών παιδιών για να συναντηθούν, τονίζοντας ότι ενώ είχαν συμφωνήσει να βρεθούν από κοντά, της ακύρωσε το ραντεβού.

Όπως υπογράμμισε, της θύμισε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της συζύγου του Καρολάϊν στα Γλυκά Νερά, ο οποίος είχε αρνηθεί να συναντηθεί με την έμπειρη δημοσιογράφο, παρότι αρχικά είχε συμφωνήσει.

Πηγή: in.gr

Το μυστήριο με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας φαίνεται ότι πλησιάζει στο τέλος.

Το ανθρωποκτονιών εξετάζει την υπόθεση,  οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στην Πάτρα εμφανίζονται πανέτοιμοι να καταθέσουν όποτε κληθούν και οι γιατροί αξιολογούν όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει.
Πολλοί εκτιμούν ότι η αυλαία στην υπόθεση θα πέσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και άλλοι βλέπουν ότι θα τραβήξει μέχρι το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια που για την ώρα υπάρχουν και περιμένουν απαντήσεις φαίνεται πως είναι τρία.

Περισσότερο φως θα ρίξουν τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε τον περασμένο Γενάρη.

Όταν τα πάρουν οι Αρχές στα χέρια τους θα τα αξιολογήσουν και θα προσπαθήσουν να τα συνδυάσουν με τις καταθέσεις τα στοιχεία που διαθέτουν.

Οι γονείς των αδικοχαμένων κοριτσιών έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες κοινές συναντήσεις τους με τον δικηγόρο που τους εκπροσωπεί και επαναλαμβάνουν πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο 30χρονος πατέρας τονίζει πως δεν έχει περάσει ούτε μια στιγμή από το μυαλό του να έκανε κακό στα παιδιά η 33χρονη, πρώην πλέον σύντροφός του.

Ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος των γονέων, εμφανίζεται πεπεισμένος πως οι πελάτες του δεν έχουν εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών, κάτι άλλωστε που τονίζουν και οι ίδιοι από την πρώτη στιγμή.

Η 33χρονη τηρεί σιγή ιχθύος το τελευταίο διήμερο και αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις. Ο Απόστολος Λύτρας άλλωστε την έχει συμβουλέψει να μιλάει λιγότερο αφού φέρεται να της έχει πει το κάθε τι αυτό το διάστημα, μπορεί να παρερμηνευτεί.

Τις δικές τους απόψεις για τους γονείς καταθέτουν τις τελευταίες μέρες και ορισμένοι από εκείνους που έτυχε να τους γνωρίσουν στο παρελθόν.

Οι τελευταίες στιγμές της μητέρας με τα παιδιά της 

Η μητέρα ήταν εκείνη που βρισκόταν κοντά στα τρία παιδάκια στις τελευταίες στιγμές τους 

Η εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου, παρουσίασε όσα έχει δηλώσει η ίδια η 33χρονη μητέρα για τις τελευταίες στιγμές.

Το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε ήταν η 3χρονη Μαλένα. Σύμφωνα με τις περιγραφές της μητέρας της, που ήταν μαζί της στο θάλαμο του νοσοκομείου, όταν έτρεξε να φωνάξει τους γιατρούς, άφησε το πανάκι του παιδιού στα πόδια του. Ωστόσο, όταν επέστρεψε με τους γιατρούς, η ίδια ανέφερε ότι η Μαλένα κρατούσε στα χέρια της το πανάκι της.

Το δεύτερο παιδί που έφυγε από τη ζωή ήταν η Ίριδα. Βρέθηκε νεκρή στην κούνια της σε ηλικία μόλις έξι μηνών από την θεία της και αδερφή της μητέρας. Ωστόσο, καμία από τις δύο γυναίκες δεν πρόσεξε ότι το πανάκι του παιδιού είχε αίμα…

Η 9χρονη Τζωρτζίνα, ήταν το τελευταίο παιδί της οικογένειας που πέθανε. Η μητέρα υποστήριξε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο με μία φίλη της όταν διαπίστωσε ότι το μηχάνημα είχε χαλάσει…

Τα κοινά ευρήματα παραπέμπουν σε ασφυξία
Την ίδια ώρα υπάρχουν κάποια στοιχεία που είναι κοινά τόσο στη Μαλένα όσο και στην Ιριδα και τα οποία διερευνώνται. Αυτά είναι η κυάνωση χείλη και στα νύχια των χεριών, το πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση, έκζεμα στο πρόσωπο και πανάκια στον ύπνο. Κάποια από αυτά τα στοιχεία παραπέμπουν σε ασφυξία.

Στη Μαλένα υπάρχει και εκφύλιση των υπατικών κυττάρων το οποίο επίσης μπορεί να προκληθεί από παρατεταμένη ασφυξία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, Άννα Ράζου περιμένουν παράλληλα και τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας προκειμένου να δουν τι μπορεί να συνδέει τους τρεις θανάτους των παιδιών.

Γίνεται αξιολόγηση όλων των στοιχείων από την αρχή και θέλει προσεκτική μελέτη να δουν αν τα κοινά στοιχεία είναι και για τα τρία παιδιά.

Τα τρία πιθανά σενάρια 

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων ανέφερε τα πιθανά σενάρια για τον θάνατο των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Απαντώντας σχετικά με την προ ολίγων ημερών για την ασφυξία, είπε στο MEGA ότι «οι γιατροί έχουμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και όλα όσα λέμε πρέπει να τα στηρίζουμε σύμφωνα με τα διδάγματα της επιστήμης. Το μόνο που έκανα στην ανάρτησή μου ήταν να υποστηρίξω βιβλιογραφικά ένα από τα σενάρια που είναι πιθανό σε αυτή την υπόθεση, και με το οποίο συνάδουν τα ευρήματα που έχουμε, και είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου».

Ο κ. Λέων υποστήριξε ότι «αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι και η Τζωρτζίνα και το πρώτο παιδί είχαν νοσηλευτεί. Τα είχαν δει πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί διέγνωσαν τις νόσους που πραγματικά είχαν αυτά τα παιδιά» και πρόσθεσε ότι «έχουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. […] Έχουμε και δύο μικρές τραυματικές περιοχές, που έχουν σχέση με τη μύτη και το στόμα και στις δύο περιπτώσεις. Νομίζω ότι πρέπει και αυτές να συνεκτιμηθούν».

Σχετικά με τα πιθανά σενάρια για τους θανάτους των παιδιών, ο κ. Λέων τόνισε και είπε τα εξής:
«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο (θυμίζω ότι το παιδί είχε νοσηλευτεί), το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση (οι μέχρι στιγμής τοξικολογικές εξετάσεις είναι καθαρές) και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου».

Ο κ. Λέων υποστήριξε ακόμη ότι «υπάρχουν τέσσερις πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα δώσουν την επιστημονική εξήγησή τους».

«Οι εξετάσεις του τρίτου παιδιού είναι σημαντικές. Για να πάρουμε το καλό σενάριο, ότι έχουμε παθολογικό υπόβαθρο σε τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί και γενετικά. Αν βρούμε στο τρίτο παιδί κοινή πάθηση με τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να γίνουν γενετικές εξετάσεις» σημείωσε ο κ. Λέων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου