Breaking

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

The Gray Zone: Έτσι οι ναζί του Αζόφ προσπάθησαν να ξεκινήσουν Γ’ ΠΠ – Τι έγινε στο θέατρο της Μαριούπολης

Τι αναφέρει στο άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος Μαξ Μπλουμενθαλ

Τα όσα πραγματικά έγιναν πριν από λίγες ημέρες στο θέατρο της Μαριούπολης και στο πώς αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφέρεται ο γνωστός δημοσιογράφος Μαξ Μπλουμενθαλ, σε άρθρο του για το The Gray Zone.

Το άρθρο φέρει τίτλο «Σκηνοθετήθηκε ο βομβαρδισμός του θεάτρου της Μαριούπολης από Ουκρανούς εξτρεμιστές του Αζόφ για να πυροδοτήσουν παρέμβαση του ΝΑΤΟ;» και αποκαλύπτει μαρτυρίες κατοίκων της Μαριούπολης καθώς και στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα Telegram νωρίτερα, και προειδοποιούσαν ρητά για επιχείρηση προβοκάτσιας (false flag) στο θέατρο της πόλης, με προφανή στόχο να κατηγορηθεί η Ρωσία.

Τα εν λόγω στοιχεία «υπονομεύουν την μέχρι στιγμής πιο συναισθηματικά φορτισμένη κατηγορία της Ουκρανίας εις βάρος της Ρωσίας», όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Επιρρίπτουν στην Ρωσία την ευθύνη πως δήθεν «στοχευμένα βομβάρδισε αθώα παιδιά που αναζητούσαν καταφύγιο μέσα στο θέατρο της Μαριούπολης».

Σύμφωνα με το άρθρο: «Τρεις μέρες πριν τον βομβαρδισμό του θεάτρου της Μαριούπολης, ντόπιοι κάτοικοι έλεγαν ότι στο θέατρο θα πραγματοποιείτο μια επιχείρηση προβοκάτσιας από τους ΝΑΖΙ του Τάγματος Αζόφ, που ήλεγχε το κτίριο και την γύρω περιοχή».

Όπως αναφέρεται, μία μέρα προτού γίνει ο βομβαρδισμός, στις 15 Μαρτίου, «μια ομάδα ανδρών πιάστηκε από την φωτογραφική κάμερα να τοποθετεί παλέτες στο ίδιο σημείο, στο οποίο την επόμενη μέρα έπεσαν εκρηκτικά».

Τελικά, στις 16 Μαρτίου, «μερικές ώρες αφότου ο Προέδρος της Ουκρανίας έβγαλε λόγο προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ» σχετικά με την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, «το γραφείο τύπου του Τάγματος Αζόφ διέδωσε την είδηση του βομβαρδισμού του θεάτρου της Μαριούπολης, χωρίς να έχει προκύψει κάτι από άλλα ειδησεογραφικά μέσα».

Μολονότι στρατιώτες του Τάγματος «δημοσιεύουν ενδελεχώς βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δεν υπάρχει πουθενά βίντεο του βομβαρδισμού του θεάτρου, παρά μόνο φωτογραφίες καταστροφής του κτιρίου «στις οποίες δεν εμφανίζονται, ζωντανοί ή νεκροί, άμαχοι». Κατά τον Μπλουμενθαλ «ενώ το υδατογράφημα του Τάγματος φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες, μέσα ενημέρωσης όπως το διεθνιστικό Βρετανικό Sky News αναπαρήγαγαν την είδηση αφαιρώντας το». 

Καταρρίπτονται δε οι ισχυρισμοί για ισχυρό βομβαρδισμό που κατεδάφισε το κτίριο, καθώς όλοι οι πολίτες διέφυγαν. Όπως σημειώνει ο Μπλουμενθαλ, «πολίτες που έφυγαν από την Μαριούπολη διαβεβαίωσαν ότι βρίσκονταν υπό την κράτηση του Τάγματος Αζόφ, που τους χρησιμοποιούσε ως ανθρώπινες ασπίδες. Επιπλέον ναζί ανατίναξαν τμήματα του θεάτρου καθώς υποχωρούσαν».

«Από τότε που ξεκίνησε η Ρωσικής επιχείρηση, στρατιώτες του Τάγματος Αζόφ έχουν βιντεοσκοπηθεί να εμποδίζουν αμάχους να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη. Μάλιστα τους επιτίθενται άγρια, αρπάζοντάς τους μέσα από τα αυτοκίνητά τους».

Τέλος, ο δημοσιογράφος εκτιμά ότι το Τάγμα Αζόφ «θα έβγαινε κερδισμένο από μια σφοδρή επίθεση που θα καταλογίζονταν στην Ρωσία. Αυτό γιατί το Τάγμα βρισκόταν σε πλήρη υποχώρηση από την Μαριούπολη και μόνη ελπίδα που του απέμενε ήταν η πρόκληση της άμεσης παρέμβασης του ΝΑΤΟ (σσ. άρα Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος)».

Αντιθέτως, η Ρωσία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ «δεν είχε τίποτα να κερδίσει καταστρέφοντας το κτίριο, και μάλλον θα εισέπραττε ακόμα ένα χτύπημα στις δημόσιες σχέσεις της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου