Breaking


Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ 15ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

ΜΜΜΜ

Στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης η 15χρονη Φωτεινή Γιαννοπούλου που είχε εξαφανιστεί από το Περιστέρι.

Η 15χρονη βρέθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και οδηγήθηκε στο ΑΤ Περιστερίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κοπέλα είναι καλά στην υγεία της. H Φωτεινή Γιαννοπούλου βρέθηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα μαζί με ένα 17χρονο κορίτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη νεαρή θα μιλήσουν και αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων, οι οποίοι είναι πιο εξειδικευμένοι στην επικοινωνία με τα παιδιά. Θέλουν να διαπιστώσουν, εκτός από την καλή εξωτερική υγεία του κοριτσιού, εάν είναι καλά και στην ψυχολογία της. Επίσης, είναι σημαντικό για τις Αρχές να μάθουν ποιες ήταν οι «δύο γυναίκες με τις οποίες πήγαν στο μετρό και φύγανε». «Είχε πει στις φιλενάδες της ότι θα πάει για διακοπές για το Πάσχα και θα γυρίσει μετά», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο Κώστας Γιαννόπουλος από το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Η Φωτεινή Γιαννοπούλου είχε εξαφανιστεί το απόγευμα της 19ης Απριλίου από το σπίτι της στο Περιστέρι. Για την εξαφάνισή της εκδόθηκε δελτίο Amber Alert, σύμφωνα με το οποίο «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η ασφάλειά της βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς πιθανόν να είναι εγκλωβισμένη σε μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν μπορεί να διαφύγει». Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε στις 20 Απριλίου για την εξαφάνιση της Φωτεινής και αμέσως προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas.

«Η Φωτεινή Γιαννοπούλου, 15 ετών, έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,60 και έχει κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, σκούρο γκρι κολάν Νike και μαύρα αθλητικά παπούτσια Nike. Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” όλο το 24ωρο στην “Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000”, σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app, όπου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση», αναφέρεται στο επίμαχο δελτίο.

To Amber Alert:

image

 

Τι ανέφεραν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, πηγές της Αστυνομίας ανέφεραν πως υπάρχει και μια άλλη εκδοχή που ερευνάται και μάλιστα πολύ προσεκτικά. Η 15χρονη φαίνεται πως αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα με την οικογένειά της. Θεωρείται δε πως ευσταθεί η πληροφορία ότι ερωτεύτηκε κάποιον νεαρό και ότι τελικά αποφάσισε να τον ακολουθήσει. Όλα αυτά, βεβαίως, εκτός κυκλωμάτων διακίνησης και εκμετάλλευσης ανήλικων κοριτσιών.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές φέρονται να διαφωνούν με την κυρίαρχη προσέγγιση πως το κορίτσι αυτό έχει πέσει θύμα «loverboy», χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ενδείξεις και αποδείξεις σχετικά με την προσέγγιση αυτή.

Τι είναι τα loverboys

Τα loverboys είναι έμποροι ανθρώπων που συνήθως λειτουργούν προσπαθώντας να κάνουν νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν. Μερικές φορές χειραγωγούν τους νέους με άλλους τρόπους. Μόλις έχουν τα θύματα υπό την επιρροή τους, τα εκμεταλλεύονται, για παράδειγμα στη βιομηχανία του σεξ.

Παραδοσιακά ένα lover boy σαγηνεύει νεαρά, ευάλωτα κορίτσια και αγόρια για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά αργότερα. Αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο. Στις μέρες μας τα loverboys απειλούν τα θύματά τους, χρησιμοποιώντας συχνά εκβιασμό και βία.

Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν αυξανόμενο ρόλο σε αυτό το φαινόμενο. Για παράδειγμα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν στα loverboys τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα θύματά τους και να συλλέξουν πληροφορίες γι’ αυτά.

Το χρονικό της εξαφάνισης της 15χρονης:

Μεγάλη αγωνία για την οικογένεια της 15χρονης Φωτεινής που εξαφανίστηκε από το Περιστέρι στις 19 Απριλίου.

Η έφηβη φαίνεται να κινδυνεύει καθώς υπάρχουν πιθανότητες να έχει παρασυρθεί από κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων.

Η Φωτεινή Γιαννοπούλου έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.60 και έχει κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, σκούρο γκρι κολάν nike και μαύρα αθλητικά παπούτσια Nike.

«Στις 19.04.2022 και ώρα 19:00, εξαφανίστηκε από το Περιστέρι, η Φωτεινή Γιαννοπούλου, 15 ετών. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η ασφάλεια της ανήλικης βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς πιθανόν να είναι εγκλωβισμένη σε μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν μπορεί να διαφύγει. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης Φωτεινής, στις 20.04.2022 και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.
Η Φωτεινή Γιαννοπούλου, 15ετών, έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.60 και έχει κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, σκούρο γκρι κολάν nike και μαύρα αθλητικά παπούτσια nike.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” όλο το 24ωρο στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση» αναφέρει η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Γιαννόπουλος: Επικίνδυνη εξαφάνιση – Γνωστοί στο εξωτερικό τα loverboys
Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος έκανε δημόσια έκκληση για την 15χρονη που εξαφανίστηκε. Zήτησε να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν κάτι γιατί, όπως τόνισε, η ανήλικη έχει μπλέξει με ένα επικίνδυνο κύκλωμα, με τα άτομα που το αποτελούν να είναι γνωστά στο εξωτερικό ως «lover boys».

«Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με την θέληση της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιος που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέος για διάφορους λόγους», είπε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Παράλληλα, είπε ότι «την πήραν δύο κυρίες που είναι από γνωστά και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Δεν πήγε με το ζόρι. Έφυγε με την “θέληση” της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις όπως αγάπη και ό,τι άλλο θέλει ένα παιδί».

«Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο, γιατί στο παρελθόν έχουμε χάσει παιδιά από αυτή την κατάσταση. Είναι γνωστοί, στο εξωτερικό λέγονται “lover boys”, που πωλούν έρωτα και αγάπη», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου