Breaking

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Δεν νοσεί από οξεία ηπατίτιδα η 16χρονη που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022

Δεν νοσεί από οξεία ηπατίτιδα η 16χρονη που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας Σύγχυση επικρατεί από νωρίς το πρωί της Τετάρτης με την είδηση πως εντοπίστηκε περιστατικό στην περιοχή της Λάρισας που παραπέμπει πιθανώς σε συμπτώματα ηπατίτιδας σε παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», πρόκειται για ένα κορίτσι 16 ετών το οποίο τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ εμφάνισε εξάνθημα και κνησμό που συνοδευόταν από πυρετό. Οι γονείς της κοπέλας επικοινώνησαν με την παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί, Τζίνα Νταμάγκα, η οποία παρέπεμψε αμέσως το περιστατικό στο νοσοκομείο.

Η παιδίατρος ανέφερε στη «Ζούγκλα» ότι οι εξετάσεις του κοριτσιού έδειξαν τρανσαμινασαιμία αλλά όχι υψηλή, ενώ στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλεύεται η κοπέλα, της χορηγήθηκε κορτιζόνη και αντιισταμινικά. Η 16χρονη κοπέλα έχει εμβολιαστεί για την Ηπατίτιδα τύπου Α και Β και υποβάλλεται σε γενικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να καταδείξουν αν τα συμπτώματα οφείλονται σε αδενοϊό. Πάντως, η κλινική της εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη. 

Η 16χρονη που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στην Παθολογική Κλινική, παρουσιάζει συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για τις γνωστές μορφές ηπατίτιδας και ήταν όλες αρνητικές.

Βάσει πρωτοκόλλου, μετά τα κρούσματα για τη μυστηριώδη ηπατίτιδα, δείγμα αίματος έχει σταλεί για περαιτέρω εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, ώστε να αποκλειστεί ο αδενοϊός.

Πηγές του υπουργείου Υγείας επισημαίνουν ότι πρόκειται για απλή γαστρεντερίτιδα, ωστόσο προληπτικά θα γίνει πλήρης έλεγχος.

Οι εξετάσεις κατέδειξαν πως τα ηπατικά ένζυμα είναι χαμηλά και, συνεπώς, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ηπατίτιδας. Συνεχίζονται οι εξετάσεις για τον εντοπισμό ή όχι αδενοϊού-41. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου