Breaking

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ξυλόκαστρο: Από 8 έως 10 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός»

028e4471e20a03faaf87e4501465e34e_L

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει 8-17 Απριλίου στην έδρα του, την Καλαμάτα, και σε άλλες 11 πόλεις του δικτύου, μεταξύ των οποίων και το Ξυλόκαστρο! Το ραντεβού δίνεται στο Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός», από τις 8 έως τις 10 Απριλίου, με ένα εκλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, αφιερώματα αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές!
3 ημέρες, 9 ταινίες  
Το πρόγραμμα προβολών του Ξυλοκάστρου περιλαμβάνει 9 πολύ αξιόλογα
ντοκιμαντέρ, ένα από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα ξένα (από Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Κίνα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη), εκ των οποίων τα 6 από την κυρίως ζώνη του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου, και δύο (Ο εφιάλτης των Σαμάνων & Τα παιδιά του Δάσους) από το Αφιέρωμα στην Αυστριακή σκηνοθέτιδα Natalie Halla), επίσημης προσκεκλημένης στη φετινή διοργάνωση. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις ταινίες που θα προβληθούν έχουν λάβει διακρίσεις στα Φεστιβάλ του κόσμου!
Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος το Φεστιβάλ Πελοποννήσου προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.
Πρόγραμμα Προβολών στο Δημοτικό Θέατρο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:00 «Χουάν» (Juan) της Louise Heem (Γαλλία, 2020)
19:30 «Οδόφραγμα» (Barricade) του David Klammer (Γερμανία, 2021)
21:00  «Πατέρας» (Father) του Deng Wei (Κίνα, 2021)
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:00 «Τα παιδιά του Δάσους» (Children of the Forest) της Natalie Halla(Αυστρία, 2015) Αφιέρωμα στη Natalie Halla
19:30 «Επιστροφή στη Γη» (Back to Earth) των Ακη Κερσανίδη – Χρύσας Τζελέπη (Ελλάδα, 2021)
20:30 «80.00 Σνίτσελ» (80,000 Schnitzel) της Hannah Schweier (Γερμανία, 2020)
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
18:00 «Ένα καινούργιο Μπρόντγουεϊ» (Some New Broadway) του Denis Bojic (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 2021)
19:30 «Ο εφιάλτης των Σαμάνων» (The Shaman’s nightmare) της Natalie Halla (Αυστρία, 2021) Αφιέρωμα στη Natalie Halla
21:00 «Ακριβή συντήρηση – Έργα και Ημέρες του Ντάνι Κάραβαν» (High Maintenance-The Life and Work of Dani Karavan) των Barak Heymann &Lukasz Konopa (Ισραήλ, 2020).
Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Ξυλοκάστρου, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.peloponnisosdocfestival.com/…/aboutevent/11
Όλες οι προβολές είναι δωρεάν. Επίσης, 25 ταινίες του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες και online, δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας μας www.peloponnisosdocfestival.com  καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (8-17 Απριλίου) για περιορισμένο αριθμό θεάσεων.
Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΟΜΕ και της InterAction Art. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου, ενώ καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ είναι η Κλεώνη Φλέσσα. Το Φεστιβάλ στο Ξυλόκαστρο διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Για περισσότερα νέα γύρω από το Φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.peloponnisosdocfestival.com και ακολουθήστε μας στο facebook στην διεύθυνση https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/ και στο Instagram, instagram.com/peldocfest
Μείνετε συντονισμένοι, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έρχεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου