Breaking

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Σουπερμάρκετ: γιατί μπήκε “κόφτης” στα προϊόντα;

Share

Νέα μέτρα λαμβάνουν όλα τα σουπερμάρκετ, όσο αφορά τον αριθμό πώλησης προϊόντων ανά είδος. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές δεν θα μπορούν πλέον να αγοράσουν όσα τεμάχια επιθυμούν από ζάχαρη, αλεύρι, ηλιέλαιο και αραβοσιτέλαιο!

Πιο αναλυτικά:

Ο ΑΒ Βασιλόπουλος απαγορεύει στους καταναλωτές να αγοράζουν περισσότερες από 3 συσκευασίες αραβοσιτέλαιου και ηλιέλαιου (1lt ή 2lt), περισσότερα από 2 τεμάχια σπορέλαιου 5lt και περισσότερα από 3 τεμάχια αλεύρι!

Το My Market αντίστοιχα απαγορεύει την αγορά άνω των 4 τεμαχίων ηλιελαίου (1lt και 2 lt) και έως ένα τεμάχιο για τις συσκευασίες των 5 lt.

Και η Lidl αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να επιβάλλει όριο αγοράς έως 3 τεμάχια αλευριού 1 κιλού, μέχρι 3 τεμάχια ηλιελαίου 1 lt, μέχρι 2 τεμάχια ηλιελαίου 2 lt, μέχρι 1 τεμάχιο ηλιελαίου 5 lt, μέχρι 3 τεμάχια αραβοσιτελαίου 1lt και μέχρι 1 τεμάχιο αραβοιστελαίου 3lt.

Παράλληλα και το σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης έχει θέσει όριο αγορών στο ηλεκτρονικό κατάστημα, για αλεύρι, ζάχαρη, ηλιέλαιο και αραβοσιτέλαιο.

Κατακόρυφη αύξηση του ηλιελαίου:

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Φιλοκώστα, αναφέρει ότι: «Η τιμή του ηλιελαίου έχει ξεφύγει. Πλέον πωλείται από 20 έως 24 ευρώ η συσκευασία των 10 λίτρων όταν πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η τιμή του κυμαινόταν στα 15-16 ευρώ. Οι προμηθευτές μας προειδοποιούν πως σε δύο με τρεις εβδομάδες δεν θα βρίσκουμε ηλιέλαιο. Η κατάσταση είναι χαώδης, η τιμή του ηλιελαίου αυξάνεται κάθε τρεις ημέρες».

Με λίγα λόγια, οι τιμές στο ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, κτλ έχουν “αυξηθεί κατακόρυφα” λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία…

Ποια είναι η παραγωγική ικανότητα της χώρας μας; Δεν παράγουμε αλεύρι; Δεν παράγουμε ζάχαρη; Στη χώρα της ελιάς… δεν παράγουμε λάδι;

Η καταστρεπτική πολιτική της παρούσας, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, οδήγησαν στην πλήρη ισοπέδωση της ελληνικής παραγωγής. Η Ελλάδα πλέον δεν παράγει τα πιο βασικά αγαθά και προϊόντα. Μετατράπηκε σε μια χώρα πλήρως εξαρτημένη από τρίτες.

Η “λύση” που βρέθηκε, λοιπόν, ήταν να μπει “κόφτης” στην αγορά προϊόντων; Να αδυνατούν να προμηθευτούν τα νοικοκυριά όλα τα απαραίτητα προς επιβίωση; Να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οι επιχειρηματίες στις ανάγκες των καταστημάτων τους; (βλ. ταβέρνες, εστιατόρια)

Έφτασε η στιγμή που με κόπο και ιδρώτα ο Έλληνας θα συγκεντρώνει λίγο αλεύρι και λάδι για την οικογένειά του. Γυρίσαμε τουλάχιστον 100 χρόνια πίσω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου