Breaking


Κυριακή 24 Απριλίου 2022

ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ! – ΔΥΝΑΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΤΑΝΚΣ

Την στιγμή που ο Aμερικανός υπουργός εξωτερικών Blinken και ο υπουργός εθνικής άμυνας Austin επισκέπτονται την Ουκρανία σήμερα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ στην Οδησσό και συνέχισαν την προέλαση τους από το Izyum βόρεια κοντά στο Kharkiv έως νότια στην Zaporizhia κοντά στην Kherson.

Μεγάλο ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν ένα τερματικό σταθμό υλικοτεχνικής υποστήριξης σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Οδησσό, όπου ήταν αποθηκευμένη μια παρτίδα ξένων όπλων.
Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν οπλικά συστήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ήταν αποθηκευμένα κοντά στην Οδησσό στην Νότια Ουκρανία…

Σύμφωνα με τις ρωσικές δυνάμεις, τα ρωσικά στρατεύματα έπληξαν 22 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις με αερομεταφερόμενους πυραύλους υψηλής ακρίβειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στις 23 Απριλίου, σκοτώνοντας έως και 200 ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας 30 τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα.

Στις περιοχές Ilyichevka και Kramatorsk καταστράφηκαν τρεις αποθήκες όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών.
Επίσης, ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 79 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων τρία συγκροτήματα Buk-M1 και ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Tor. Επίσης επλήγησαν έξι θέσεις διοίκησης, 52 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και 16 αποθήκες πυραύλων και πυροβολικού. όπλα, πυρομαχικά και καύσιμα.

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν επίσης τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών Izyum και Kherson, συμπεριλαμβανομένου ενός Bayraktar TB-2 πάνω από τον οικισμό Lozovaya, στην περιοχή Kharkiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις με πυραύλους και πυροβολικό έπληξαν 102 στόχους AFU, συμπεριλαμβανομένων έξι θέσεων διοίκησης και 10 θέσεων πυροβολικού.

Τι έχει καταφέρει ο ρωσικός στρατός;

Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει τις εξής δυνάμεις και οπλικά συστήματα των Ουκρανών

141 αεροσκάφη
110 ελικόπτερα
541 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα
264 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα
1.479 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης
278 εγκαταστάσεις πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων
1.081 πυροβόλα έχουν καταστραφεί, πυροβολικό πεδίου και όλμους, καθώς και
2.321 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.

Κορυφαίοι αμερικανοί αξιωματούχοι στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin θα επισκεφθούν την Ουκρανία.
Θα είναι οι πρώτοι υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι που θα επισκεφθούν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.
«Θα συναντήσω τον υπουργό Εξωτερικών Blinken και τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ που έρχονται σε εμάς» ανέφερε ο Volodymyr Zelensky.

Ο Biden αποφάσισε να στείλει δύο κορυφαίους υπουργούς του στην Ουκρανία μετά την πρόσφατη αιφνιδιαστική επίσκεψη του βρετανού πρωθυπουργού στο Κίεβο.
Ο Zelensky θα ζητήσει περισσότερα όπλα από τους αμερικανούς ώστε να αντιμετωπίσει η Ουκρανία τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο Zelensky αναφερόταν στο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 800 εκατομμυρίων δολαρίων που μόλις ενέκρινε ο Λευκός Οίκος και υπάρχουν αναφορές για ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

Οι ΗΠΑ έχουν παράσχει πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία από τον Αύγουστο του 2021 και 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα οποία έχουν χορηγηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο.

Επικρίσεις για τον Biden

Υπήρξαν πιέσεις ώστε ο αμερικανός Πρόεδρος Biden να επισκεφθεί την Ουκρανία, αλλά υπήρχαν θέματα ασφαλείας στην προετοιμασία.
Ο Zelensky τόνισε ότι θα περιμένουμε την ώρα που η κατάσταση ασφαλείας θα επιτρέψει στον πρόεδρο των ΗΠΑ να έρθει και να μας μιλήσει.
Σύμφωνα με την The Hill , ούτε το Πεντάγωνο ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασαν άμεσα την αποκάλυψη του Zelensky ότι ο αρχηγός του Πενταγώνου και ο υπουργός Εξωτερικών ταξιδεύει στην Ουκρανία, πιθανότατα λόγω του κινδύνου ασφαλείας…

Προέλαση των ρωσικών δυνάμεων από Izyum έως Zaporizhia

Η Ρωσία συνέχισε να διεξάγει χερσαίες επιθέσεις μικρής κλίμακας σε πολλά σημεία κατά μήκος του μετώπου από το Izyum μέχρι την περιφέρεια Zaporizhia
Οι στόχοι των ρωσικών επιθέσεων γύρω από την πόλη Izyum-Donetsk αποσαφηνίζονται.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επιδιώξουν να φτάσουν στον δρόμο Izyum-Debaltseve κατά μήκος δύο ή περισσότερων αξόνων για να περικυκλώσουν μια μεγάλη συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων σε κατοικημένες περιοχές.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στις 23 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κοντά στο Rubizhne και την Popasna ενδέχεται να επιδιώξουν να περικυκλώσουν την περιοχή Severodonetsk – Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις σε Rubizhne, Popasna και Marinka στις 23 Απριλίου, σημειώνοντας μικρά εδαφικά κέρδη.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται στην προετοιμασία να επιτεθούν στο Severodonetsk.
Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ξένοι δημοσιογράφοι εντόπισαν ρωσικές δυνάμεις στο βορειοανατολικό τμήμα του Rubizhne, όπου οι οδομαχίες συνεχίστηκαν.
Οι ρωσικές δυνάμεις διέκοψαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην Avdiivka, ακριβώς βόρεια της πόλης του Donetsk, αφού στόχευαν σταθερά τον οικισμό όλη την εβδομάδα.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν μια περιορισμένη επίθεση στην περιφέρεια Zaporizhia, αλλά σταμάτησαν τις χερσαίες επιθετικές επιχειρήσεις στη βόρεια περιφέρεια Kherson στις 23 Απριλίου.
O βασικός στόχος είναι να σταματήσουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις στην περιοχή ή να εξασφαλίσει τον αυτοκινητόδρομο N15.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι ένα ρωσικό BTG από την 19η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων του 58ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων κινήθηκε προς την κατεύθυνση της Zaporizhia.
Αυτή η μονάδα ήταν πιθανώς μία από τις τρεις που στάλθηκαν στη Μελιτόπολη στις αρχές Μαρτίου και δεν είναι πιθανότατα νέα μονάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις ανασυγκροτούν ξεχωριστές μονάδες της 8ης και 49ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων, του 22ου Σώματος Στρατού, των παράκτιων στρατευμάτων της Μαύρης Θάλασσας και των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων για να διατηρήσουν τα κατεχόμενα σύνορα στη νότια Ουκρανία.

Η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ένα διοικητήριο του 49ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων σε μια απροσδιόριστη θέση πρώτης γραμμής στη νότια Ουκρανία στις 22 Απριλίου.
Το Ουκρανικό Κέντρο Αντίστασης ανέφερε επίσης ότι ένα οργανωμένο κίνημα αντίστασης σκότωσε 100 Ρώσους από την έναρξη του πολέμου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου