Breaking

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: “ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ”

 

pierre-brochand

Ο πρώην επικεφαλής των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, Πιερ Μπροσάντ, προειδοποιεί ότι εάν η Ευρώπη και η Γαλλία δεν αλλάξουν ριζικά τις πολιτικές τους για τη μαζική μετανάστευση, μπορεί να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, υποστηρίζοντας ότι «όλες οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες είναι καταδικασμένες».

Ο Μπροσάντ, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής της γαλλικής DGSE από το 2002 έως το 2008, έκανε τα παραπάνω σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Όλες οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες είναι καταδικασμένες να βιώσουν βαθιές ρήξεις», προειδοποίησε ο Μπροσάντ, προσθέτοντας ότι «σε μια τέτοια κατάσταση παρατηρείται: οι μειονότητες να είναι βίαιοι νικητές και οι πλειοψηφίες ήρεμοι χαμένοι».

Ο αρνητικός αντίκτυπος της μαζικής μετανάστευσης στη Γαλλία δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί επειδή είναι «ολοένα και δυσκολότερο να εμποδίσουμε τους Γάλλους να δουν την πραγματικότητα» και επίσης επειδή «μια επαναστατική προσωπικότητα εμφανίστηκε ξαφνικά στον τυποποιημένο κόσμο της πολιτικής που τους ενθάρρυνε να ανοίξουν τα μάτια τους», είπε ο Μπροσάντ.

Ο πρώην αρχηγός πληροφοριών προειδοποίησε ότι εάν ο Μακρόν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές και αποτύχει να αλλάξει ριζικά την προσέγγισή του στο μεταναστευτικό, μπορεί να ακολουθήσει εμφύλιος πόλεμος.

«Αυτή η σταδιακή αναταραχή του γαλλικού πληθυσμού είναι, αν όχι η μόνη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, η μόνη που απειλεί άμεσα την ειρήνη στην επικράτειά μας», είπε ο Μπροσάντ, προειδοποιώντας ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες και άλλοι από χώρες εκτός Ευρώπης έχουν αναπτύξει ένα «πνεύμα μετα-αποικιακής εκδίκησης».

Προειδοποίησε επίσης ότι το σημαντικά υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων του μεταναστευτικού πληθυσμού και το γεγονός ότι οι νεότερες γενιές μεταναστών είναι «ακόμα λιγότερο ενσωματωμένες στη γαλλική κοινωνία από τους γονείς τους», απειλούν τον ιστό της γαλλικής κοινωνίας.

Ο Μπροσάντ λέει ότι η μόνη λύση είναι αυτή που προτείνει ο Γάλλος υποψήφιος Ερίκ Ζεμούρ: να τους παράσχουμε κίνητρα ή να επιβάλλουμε με άλλο τρόπο την επιστροφή τους στις πατρίδες τους.

Ερωτηθείς εάν ήταν πολύ αργά, ο Μπροσάντ απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ αργά. Ας το παραδεχτούμε: δεν έχουμε πια να κάνουμε με διασκορπισμένα άτομα, δηλαδή με τόσες πολλές “ειδικές περιπτώσεις”, αλλά με διασπορές».

«Η διασπορά είναι μια οντότητα που σχηματίζεται από μετανάστες και τους απογόνους τους, των οποίων ο πληθυσμός κάποτε φτάνει σε ένα κρίσιμο επίπεδο, όπου δύναται πλέον να ασκήσει κοινωνική πίεση για τη διαιώνιση των πεποιθήσεων και των τρόπων ζωής των χωρών καταγωγής των ανθρώπων της», εξήγησε ο Μπροσάντ. «Με αυτόν τον τρόπο σχηματίζονται αυθόρμητα κλειστοί ξένοι θύλακες που γυρίζουν την πλάτη στη χώρα υποδοχής και τα έθιμά της».

Το συμπέρασμα του Μπροσάντ είναι θλιβερό.

«Όλες οι συσσωρευμένες εμπειρίες μου με κάνουν να προβλέπω ένα σκοτεινό, πολύ σκοτεινό, μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Στην καλύτερη περίπτωση, οδεύουν ανυποψίαστοι προς την κατάρρευση της ποιότητας ζωής τους. Στη χειρότερη, τους οδηγούμε σε τρομερές αντιπαραθέσεις. Πιθανότατα, θα υπάρξει ένας συνδυασμός των δύο εν μέσω αυξανόμενης σύγχυσης».

Όπως αναφέρει το RemixNews, ο Μπροσάντ έκανε αυτές τις παρατηρήσεις εν μέσω ενός νέου κύματος ταραχών από μετανάστες που πλήττουν τις μητροπολιτικές περιοχές της Γαλλίας.

«Από την περασμένη εβδομάδα, οι πόλεις Sevran και Aulnay-sous-Bois στα προάστια του Παρισιού έχουν γίνει πεδία αληθινού ανταρτοπόλεμου και παρόμοιες σκηνές έχουμε δει στο Villeurbanne και το Vénissieux, στα προάστια της Λυών. Κάθε φορά, τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών που προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη και βίαιων εγκληματιών ήταν η αιτία ταραχών, πυροβολισμών και πολλαπλών πυρκαγιών, με ενέδρες που στήθηκαν εναντίον των αστυνομικών τμημάτων που κλήθηκαν να στείλουν ενισχύσεις».

Μια δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε πέρυσι αποκάλυψε ότι η πλειονότητα των Γάλλων ανησυχεί ότι «οι ευρωπαϊκοί, λευκοί και χριστιανικοί πληθυσμοί απειλούνται με εξαφάνιση» ως αποτέλεσμα της «μουσουλμανικής μετανάστευσης».

Παρόλα αυτά, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να καταφέρει να εξασφαλίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία αυτόν τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου